Producten & Diensten

Nieuwe oplossingen SAP zorgen voor betere inzichten en snellere groei

SAP

SAP SE introduceert nieuwe functies in SAP Datasphere, waaronder generatieve AI. Deze oplossingen helpen bedrijven om meer uit hun data te halen. De tools zorgen ervoor dat bedrijven betere beslissingen kunnen nemen, sneller kunnen groeien en efficiënter kunnen werken in een wereld waar kunstmatige intelligentie steeds belangrijker wordt.

Een van de nieuwe functies in SAP’s Datasphere is generatieve AI, die bedrijfsplanning makkelijker maakt. Dit is mogelijk doordat de functie de hoeveelheid gegevens waar organisaties mee werken overzichtelijker maakt. Ook is het eenvoudiger om met die data te werken.

De aangekondigde vernieuwingen en nieuwe samenwerkingen van SAP zorgen ervoor dat bedrijven waardevolle data kunnen delen met iedereen die ze nodig heeft, terwijl de data hun betekenis en relevantie behouden binnen de specifieke context van een organisatie. Alles draait om de ‘business data fabric’, een soort blauwdruk die ervoor zorgt dat gegevens niet alleen een hulpmiddel zijn, maar juist het hart van alle belangrijke plannen en projecten van een bedrijf.

AI-assistent Joule
SAP voegt zijn AI-copilot Joule toe aan SAP Analytics Cloud. Hierdoor kunnen bedrijven rapporten, dashboards en planningen automatisch laten opstellen. De SAP HANA Cloud-vectorfunctionaliteiten helpen hierbij. Ze combineren grote taalmodellen met alle relevante gegevens van de organisatie.

Voor het succesvol toepassen van generatieve AI in bedrijven zijn goed beheerde en betrouwbare data-assets essentieel. Om dit te ondersteunen, breidt SAP de samenwerking met Collibra uit. Collibra’s AI Governance-platform wordt geïntegreerd met de data-assets van SAP. Dit faciliteert organisaties in het beheer van hun AI-beleid en -procedures, bevordert transparantie en verantwoording, en ondersteunt de naleving van wet- en regelgeving en privacybeleid.

Verborgen inzichten blootgelegd
SAP introduceert in SAP Datasphere een ‘knowledge graph’. Deze nieuwe tool helpt bedrijven om eerder onopgemerkte informatie en trends te vinden binnen hun applicaties en systemen. Daarnaast brengt het voor zowel zakelijke als technische gebruikers de cruciale relaties in kaart tussen data, de bijbehorende metadata en bedrijfsprocessen. Dit maakt het voor iedereen in het bedrijf gemakkelijker om te begrijpen hoe data met elkaar en met bedrijfsprocessen verbonden zijn. Dankzij deze inzichten kunnen bedrijven slimmer werken met machinelearning- en large language-modellen.

Geïntegreerde planning en analyse
SAP Datasphere is nu geïntegreerd in SAP Analytics Cloud om alles wat met data te maken heeft, zoals het opslaan, analyseren en plannen, op één plek te brengen. Dit is ideaal voor planners aangezien ze niet meer hoeven te worstelen met losse stukjes informatie die overal verspreid opgeslagen zijn. Ze gebruiken nu één enkele tool voor het voorbereiden van data, modelleren en het ontwikkelen van verbeterstrategieën voor de bedrijfsvoering.

Daarnaast kunnen zakelijke gebruikers de nieuwe kompasfunctie in SAP Analytics Cloud gebruiken. Dit verbetert de resultaten in planning en analyse door datagestuurde simulatie. Met behulp van een chatfunctie kunnen organisaties complexe scenario’s nabootsen. Dit is handig om toekomstige resultaten te voorspellen en om plannen te maken door aanpassingen te doen in wat je kunt beïnvloeden.

Al deze tools maken het voor bedrijven makkelijker om verschillende soorten planning, zoals voor financiën, dagelijkse operaties, de supplychain en het personeel, beter op elkaar af te stemmen. Dit wordt allemaal direct verbonden met de applicaties van SAP en gegevens van derden.

Datagedreven transformaties
“Het vastleggen van data om betere beslissingen te nemen, is voor ondernemingen een essentiële technologische vereiste die steeds belangrijker wordt nu AI – dat afhankelijk is van kwalitatief hoogwaardige data – elk aspect van het bedrijfsleven revolutioneert”, zegt Juergen Mueller, Chief Technology Officer bij SAP en lid van de raad van bestuur. “Onze nieuwste innovaties binnen SAP Datasphere, evenals de nieuwe en uitgebreide samenwerking met Collibra, betekenen een enorme sprong voorwaarts in ons vermogen om klanten te helpen bij het realiseren van intelligente bedrijfstransformaties door middel van data.”

“De nieuwe innovaties in SAP Datasphere helpen klanten om hun datalandschappen te vereenvoudigen en een uniform dataperspectief te behouden”, zegt Bart Van der Biest, Managing Director SAP Nederland. “Dit maakt snelle aanpassingen aan marktveranderingen en efficiënte besluitvorming mogelijk. De nieuwe functies, zoals de copiloot Joule en vector-databasemogelijkheden, zorgen voor constante bedrijfscontext in AI-outputs. Een nieuwe ‘knowledge graph’ helpt bij het ontdekken van inzichten en patronen in complexe data. Zo hebben klanten de volledige kracht van hun data binnen handbereik.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0