Bedrijven & Organisaties

Nokia G22 door TIME uitgeroepen tot een van de beste uitvindingen van 2023

HMD Global

HMD, het brein achter een nieuwe generatie repareerbare Nokia-smartphones, heeft de “Best Inventions of 2023”-lijst van TIME gehaald met de Nokia G22. Deze smartphone kan door consumenten thuis worden gerepareerd dankzij de samenwerking met QuickFix.

TIME’s jaarlijkse lijst van beste uitvindingen bevat tweehonderd innovaties die onze manier van leven kunnen veranderen, waaronder HMD’s game changer: de Nokia G22. Deze smartphone is de eerste van een nieuwe generatie smartphones die consumenten zelf thuis kunnen repareren.

“In een tijd van innovatie betekent het veel voor ons dat we op deze prestigieuze lijst staan. We willen telefoonreparaties betaalbaar, eenvoudig en elegant maken voor consumenten”, aldus Lars Silberbauer, CMO van HMD.

De tijd van dure, tijdrovende reparaties is voorbij. Met de Nokia G22 bepalen consumenten zelf het lot van hun smartphone dankzij de samenwerking met iFixit. QuickFix-kits zijn online te bestellen vanaf €19,95, mocht dit duurzame toestel een reparatie nodig hebben.

De achterkant van de Nokia G22 is gemaakt van 100% gerecycled plastic en beschadigde displays of verouderde batterijen kunnen worden vervangen. De smartphone heeft een batterijduur van drie dagen en kan 800 keer volledig worden opgeladen, wat betekent dat hij langer meegaat.

Na het succes van de Nokia G22 heeft HMD repareerbaarheid naar het 5G-segment gebracht met de lancering van de Nokia G42 5G, voor € 249,99 in het roze en paars. Gebarsten schermen, gebogen oplaadpoorten en oude batterijen kunnen allemaal worden vervangen.

De verkiezing tot een van de beste uitvindingen van 2023 volgt op het feit dat HMD voor het tweede achtereenvolgende jaar de Platinum EcoVadis 2023 Sustainability Rating heeft behaald. Het bedrijf staat in de top 1 procent van bedrijven en behoort tot de 98 procent van bedrijven die zijn gecontroleerd op hun inzet voor duurzame praktijken bij de productie van communicatieapparatuur.

Over het nominatieproces van de TIME Annual Best Inventions List 2023
De lijst wordt samengesteld door de redactie en correspondenten van TIME over de hele wereld en via een online aanmeldingsproces. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan opkomende markten, zoals AI, groene energie en duurzaamheid. Vervolgens wordt elke kandidaat beoordeeld op een aantal belangrijke factoren, waaronder originaliteit, doeltreffendheid, ambitie en impact.

Over HMD
Met het hoofdkantoor in Espoo, Finland, is HMD Global Oy (“HMD”) de grootste Europese fabrikant, een leider in duurzaamheid met onze repareerbare apparaten en de eerste keuze voor het nemen van een digitale detox. Wij zijn gepassioneerd over het creëren van waarde voor mensen, partners en de fabriek. Binnenkort kun je een nieuw portfolio van mobiele apparaten met het merk HMD verwachten, evenals mobiele apparaten van Nokia en samenwerking met interessante nieuwe partners. Kijk voor meer informatie op www.hmdglobal.com.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Innovatie.

0
0
0
0