Branche & Sector

Only Once; een innovatief en beveiligde manier om gegevens uit te wisselen

Only Once

Only Once introduceert baanbrekend platform voor digitale gegevensuitwisseling tussen freelancers en interim-, uitzend-, werving- en selectiebureaus.

Only Once, een vooraanstaand Nederlands bedrijf gespecialiseerd in digitale gegevensuitwisseling, kondigt de lancering aan van hun innovatieve platform. Dit platform stelt freelancers in staat om hun gegevens te beheren in een Personal Online Data Store, kortweg POD genoemd.

De POD’s zijn een cruciaal onderdeel van het ‘Solid-framework’, een open-source initiatief geleid door Sir Tim Berners-Lee, de bedenker van het World Wide Web. Solid heeft als missie het herdefiniëren van het web en het verschaffen van controle over gegevens aan individuen, zoals bijvoorbeeld freelancers.

Only Once is opgericht door een aantal ervaren freelancers en data managementexperts met een heldere missie: “Freelancers volledige controle geven over hun gegevens en ervoor zorgen dat CRM’s/ATS-systemen van werving- en selectiebureaus altijd up-to-date zijn én blijven.” Met deze missie slaat Only Once een nieuwe weg in, zijnde de weg van ‘het omdraaien van de keten van informatievoorziening’.

Only Once streeft naar web 3.0 compatibiliteit en heeft haar toekomstvisie op een gedecentraliseerde versie van het internet, waarbij de uiteindelijke regie niet ligt bij grote technologiebedrijven, maar bij internetgebruikers op het gebied van data decentralisatie en – eigendom, privacy by design. Dit betekent dat freelancers altijd eigenaar blijven van hun gegevens en volledige transparantie en controle hebben over welke organisatie toegang heeft tot hun informatie.

Hoe werkt Only Once?

Freelancers voeren hun ZZP-gegevens slechts eenmaal in (Only Once!) en kunnen deze vervolgens delen met hun favoriete interim-, of wervings- en selectiebureau. De freelancer behoudt de eigendom van de data en bepaalt zelf met wie, welke en voor hoelang de gegevens worden gedeeld. Bovendien kunnen freelancers hun gegevens zoals beschikbaarheid, CV’s, voorkeursopdrachten, maximale reisafstand en certificaten onbeperkt aanpassen, aanvullen, delen en intrekken. Delen van data wordt met Only Once gereduceerd tot een ‘klik op een knop’. De app geeft altijd inzage welk bureau, welke data tot wanneer mag inzien.

De voordelen voor freelancers zijn o.a.:

• Blijvende eigendom en controle over hun gegevens
• Altijd inzicht en overzicht over welke bureaus hun gegevens hebben
• Snel en eenvoudig delen van gegevens met Only Once SmartForms®
• Beheer van naam/adres/woonplaats gegevens, beschikbaarheid, CV en alle toestemmingen (‘consents’) nog maar op één plek
• Sneller opdrachten, sneller omzet

Voor uitzendorganisaties en wervings- en selectiebureaus biedt Only Once onder andere:

• Het meest klantvriendelijke instroomproces voor de freelancer (ook wel ‘onboarding’ genoemd)
• Altijd toegang tot correcte en uitgebreide kandidaatgegevens (Het platform kan 60 ZZP invulvelden opslaan én delen met de organisatie)
• Verhoogd aantal verlengde ‘Consents’; volledige toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of wel GDPR-compliancy)
• Een altijd up-to-date lijst van beschikbare freelancers en hun meest recente CV
• Snellere en effectievere matching

Only Once is een paar maanden actief en heeft momenteel al samenwerkingen met 22 uitzendorganisaties en wervingsbureaus en is snel groeiend.

Roel Peels, CEO/Founder van Only Once, benadrukt de ambitie van het bedrijf: “Ons doel is om tegen het einde van dit jaar 100 bureaus aan boord te hebben, 25.000 freelancers met een uitermate gebruiksvriendelijk platform dat kosten en tijd bespaart voor alle betrokken partijen.”

Partijen kunnen de Only Once app vinden en downloaden in zowel de Android als de iOS app store. Het is direct klaar om verbinding te maken met interim-, uitzend-, werving- en selectiebureaus.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0