Branche & Sector

Pabbl oprichter Bas Gerritsen start innovatief modellenplatform

Bas Gerritsen - Founder & CEO Modelwise

Modelwise staat garant voor boekingsdiensten die eerlijker, transparanter en efficiënter zijn, mede dankzij geavanceerde AI-technologie.

Donderdag 7 december 2023, Amsterdam. De eerste versie van het online platform Modelwise is sinds vorige week live. Het platform streeft ernaar klanten en modellen eerlijk, transparant en efficiënt te bedienen, zonder eindeloze discussies over het gebruik van materiaal en het latere afkopen van extra distributiekanalen.

“De modellenindustrie kampt al geruime tijd met ernstige problemen: traditionele modellenbureaus rekenen gemiddeld een commissie van 40%, wat zowel voor modellen als klanten oneerlijk is”, zegt Bas Gerritsen, oprichter en CEO van Modelwise. “Veel andere problemen blijven bestaan: intransparante en onduidelijk buyouts (het afkopen van portretrecht), verstikkende contracten voor modellen, exclusiviteitsclausules, late betalingen, het achterhouden van verlengde buyouts, en de aanwezigheid van seksuele intimidatie maken een anderszins aantrekkelijke industrie onveilig en onduidelijk.”

“Het is tijd voor verandering!”, geeft Bas Gerritsen aan. “Het is hoog tijd dat we een transparante industrie opzetten met veiligere, efficiëntere, en eerlijke manieren van werken voor iedereen in de industrie, van klanten tot modellen en acteurs.”

De eerste versie van het Modelwise-platform is sinds vorige week live en is te bezoeken op modelwise.agency. Het introduceert Hybride AI-modellen voor klanten, waarbij echte modellen worden gescand, waardoor fysieke aanwezigheid overbodig is. Hierdoor ontstaat voor de klant een kostenbesparing in de vorm van geen dagvergoeding, terwijl het model nog steeds een gegarandeerde buyout ontvangt.

Modelwise fungeert als een in-house casting director en biedt persoonlijke ondersteuning aan merken, creatieve bureaus en productiehuizen, waarbij klanten en modellen de controle hebben over het boekingsproces. Modellen en acteurs kunnen zich volledig kosteloos aanmelden en hebben controle over met welke partijen ze willen samenwerken en dus hun gegevens willen delen. Het platform is ontworpen voor efficiënte communicatie met modellen en acteurs en is momenteel alleen toegankelijk voor hen. Modelwise gebruikt intelligente AI-technologie voor het snel en nauwkeurig matchen van de juiste modellen en acteurs door foto’s te analyseren. Klanten kunnen eenvoudig verzoeken indienen voor het vinden van de geschikte cast via de website.

De eerste opdrachten zijn al succesvol uitgevoerd voor toonaangevende productiehuizen, waaronder CZAR en Future Frank. Diverse modellen en acteurs met verschillende etnische achtergronden, geaardheden, geslachten en vaardigheden, zoals skateboarden, dansen en motorrijden zijn ingezet voor merken zoals Expedia, hotels.com, Garmin, AA Drinks, McDonald’s, The Social Hub en Richa.

Modelwise is nu operationeel actief in verschillende landen, waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, en in Zuid-Afrika.

Gerritsen vervolgt: “De modellenwereld is kapot, we geloven dat we het kunnen repareren. Modelwise roept merken, modellen, creatieve bureaus en productiehuizen op om zich te verenigen voor een eerlijkere, veiligere en transparantere modellenindustrie.”

Wat anderen zeggen over Modelwise:

Alex Heringa, Executive Producer bij Future Frank: “Ik beveel Modelwise van harte aan vanwege hun uitzonderlijke diensten. Hun opmerkelijke snelheid in het afhandelen van projecten, in combinatie met de eersteklas kwaliteit van de castleden, onderscheidt hen. Bovendien maakt hun opmerkelijke flexibiliteit bij het omgaan met zelfs de meest uitdagende verzoeken hen absoluut plezierig om mee samen te werken.”

Pieter van Dijk, Model in de fashion/commerciële sector met meer dan 25 jaar ervaring: “Enkele maanden geleden heeft een collega mij voorgesteld aan dit bureau en ik voelde me meteen thuis. Eindelijk, een agent die open en transparant is over de opdrachten, iets wat deze bedrijfstak nodig heeft. Bovendien is het contact zeer direct (actie, reactie). Hopelijk kunnen we langdurig samenwerken.”

Wouter Stevens, Directeur coöperatieve Rabobank: “Voor ondernemers met vernieuwende ideeën biedt Rabobank de Rabo Innovatie Lening. Zo ook voor Gerritsen. Hij kreeg de lening ter waarde van €150.000 toegekend. De potentiële sociale impact die Modelwise teweeg kan brengen sluit goed aan op de maatschappelijke transitie die Rabobank nastreeft. Daar dragen we graag aan bij.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Innovatie.

0
0
0
0