Producten & Diensten

Samsung lanceert ‘Shortcut Sneaker’, een sneaker die je telefoon bedient

Samsung en Cheil Benelux

Met een dansje je moeder bellen of met de moonwalk je muziek afspelen? Het kan met de Shortcut Sneaker. Een innovatieve sneaker die Samsung als prijs weggeeft aan een aantal gelukkige Samsung members. Het design is van master shoemaker Roel van Hoff. De techniek werd speciaal voor de exclusieve sneakers ontwikkeld. De Limited edition sneaker is exclusief voor members en niet in de winkel te koop.

Move your feet to control your phone
Het concept is simpel: doe een bepaalde move met je schoenen en je Samsung telefoon reageert. De verschillende moves corresponderen met acties op je telefoon. Zo kun je je moeder bellen, muziek afspelen of je geluid harder of zachter zetten. Samsung ontwikkelde deze Limited Edition sneaker speciaal voor haar fanbase: een world’s first gadget, waar maar zes paar van bestaan. Om de sneakers te bemachtigen kunnen mensen zich inschrijven als member op de website van Samsung. Onder alle nieuwe en huidige members wordt vervolgens half juli een aantal gelukkige winnaars getrokken.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences | Samsung Nederland: “Innovatie van Samsung maakt het leven vaak makkelijker of beter. In dit geval maakt ‘t het gewoon leuker. We hadden ervoor kunnen kiezen om voor een simpele give-away te gaan, maar de mogelijkheden van onze Galaxy telefoons inspireerden ons om met echt iets innovatiefs en funs te komen. Zoiets grappigs, dat wil je toch? Daarnaast ziet de sneaker er ook gewoon geweldig uit.’’

Tim de Waard & Daniël Samama, Creative Directors Cheil Benelux: “Als Samsung een sneaker maakt, zijn we het aan onze stand verplicht om daar innovatie in te stoppen. Het design van Roel van Hoff maakt het sowieso al een bijzondere schoen, maar in combinatie met deze technologie hebben we iets weten te maken dat de trouwe Samsung community hopelijk geweldig vindt. Toch best uniek: de eerste sneaker ter wereld waarmee je je moeder kan bellen.’’

De technologie werd mede door middel van machine learning tot stand gebracht. Door honderden keren de verschillende moves door verschillende mensen uit te laten voeren konden de slimme sensors, die in de schoen zitten de moves onderscheiden.

Members kunnen zich nog tot 10 juli 2024 inschrijven op samsung.com/nl/members om kans te maken op de sneakers.

Credits
Klant: Samsung Electronics Benelux
Verantwoordelijk bij klant: Farzan Shalji, Carlijn Prins, Michelle Jochemus, Tarifah Adamus
Bureau: Cheil Benelux
Project Management: Istvan Schiering
Creatie: Tim de Waard, Daniel Samama, Kahraman Cinar, Daan Haak
Design Sneaker: Roel van Hoff
Tech: Elitac Wearables
Content Production & post-production: Bruut Amsterdam

Meer informatie: www.samsung.com | www.cheil.nl

Accepteer cookies

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0