Bedrijfsnieuws

Seedtag stevent af op CO₂-neutraliteit en een groenere industrie

Seedtag

Seedtag kondigt een klimaatstrategie aan om emissie en uitstoot te verminderen. Zo faciliteren ze ook hun partners met het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en helpen ze de sector met de transitie naar een koolstofarme economie.

Madrid, April 20, 2023 – Seedtag, leider op het gebied van Contextual Advertising, viert Earth Day door een alomvattende klimaatstrategie aan te kondigen als onderdeel van zijn algemene strategie op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (de ESG-strategie). Seedtag heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in het onderzoeken en herzien van bedrijfsprocessen, met als doel de beoordeling, vermindering, en compensatie van de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Het doel van dit alles? Om Seedtag en zijn partners in de waardeketen van Contextual Advertising, al ver voor 2030 net-zero emissies te laten bereiken.

Gedurende het onderzoek lag de focus niet alleen op de impact van processen op milieukwesties, maar werd ook gekeken naar de impact van het Seedtag op de samenleving en de invloed op bestuursniveau.

Om deze visie tot leven te brengen, voert Seedtag het volgende 5-stappenplan uit:
1. Allereerst heeft Seedtag zijn advertentie formats en leveringstermijnen geanalyseerd, om er zeker van te zijn dat alle KPI’s behaald worden terwijl er zo min mogelijk CO₂ wordt uitgestoten. Dit werd gedaan in samenwerking met partners Impact+ en Scope3. Seedtag heeft daarnaast de eventueel overbodige of dubbele verzoeken van DSP’s en SSP’s in de Seedtag Exchange geanalyseerd.

2. Om de Scope 2 emissies (indirecte uitstoot van CO₂ door, bijvoobreeld, het opwekking van energie) te verminderen, zal Seedtag hun kantoren energie-efficiënter maken en, indien beschikbaar, ook overschakelen op hernieuwbare en koolstofvrije energiebronnen.

3. Om de cloud-emissies (die vallen onder Scope 3: emissies die ontstaan door activiteiten van de onderneming zoals zakelijk vliegverkeer en uitbestede diensten) te verminderen en processen te optimaliseren, werkt Seedtag nauw samen met cloud provider Google Cloud.

4. Seedtag promoot het reizen per trein tussen EU-kantoren om zo de Scope 3 emissies van zakelijke reizen te verminderen. Voor overige reizen promoot het bedrijf reizen per elektrische taxi of het openbaar vervoer.

5. Met als doel om te compenseren voor resterende uitstoot en koolstofneutraal te blijven, ondersteunt Seedtag koolstofkredietprojecten die innovatieve technologieën en natuurlijke oplossingen gebruiken om uitstoot te vermijden en te compenseren.

De nieuwe ESG-strategie en het decarbonisatie plan zijn de eerste stappen binnen Seedtag’s meerjarenplan voor duurzame groei. Het bedrijf blijft zich actief inzetten voor het neerzetten van een duurzame en verantwoordelijke bedrijfsvoering en het verkleinen van de ecologische voetafdruk.
Albert Nieto, co-CEO van Seedtag, vertelt: “Onze inspanningen om onze CO2-uitstoot te verminderen en waar nodig te compenseren tonen aan dat wij ons volop inzetten voor duurzaamheid. Daarnaast ligt onze prioriteit bij het ondersteunen van onze klanten en partners in hun duurzaamheidsdoelen. Onze nieuwe ESG-strategie is gericht op het bijdragen aan een privacy-gefocuste toekomst, het bevorderen van een inclusiever en diverser ecosysteem, en het opbouwen van sterke relaties met belanghebbenden. We kijken uit naar de toekomst en onze rol in het bevorderen van duurzaamheid binnen de digitale advertentie-branche.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0