Producten & Diensten

ShowHeroes lanceert Custom Animations voor Connected TV

ShowHeroes

De ShowHeroes Group maakt vandaag bekend twee nieuwe videoadvertentieformaten voor Connected TV (CTV) te lanceren: ‘Custom QR Code’ en ‘Full Custom Animation’. Verschillende media-experts spreken van een bijzondere ontwikkeling binnen het medialandschap, doordat de nieuwe formaten de grenzen van creativiteit in videoreclame verleggen en tegelijkertijd de gebruikerservaring en betrokkenheid van kijkers verbeteren.

Interactieve elementen en animaties
Het onderscheidende aspect van de nieuwe videoadvertentieformaten zit vooral in de interactie met de kijker. Beide typen advertenties bieden adverteerders de mogelijkheid om de betrokkenheid, de merkherinnering en uiteindelijk de verkoop te vergroten door de toevoeging van verschillende typen animaties. ‘Custom QR Code’ biedt adverteerders de mogelijkheid om hun logo en andere belangrijke elementen in de videoadvertentie te integreren. Het resultaat is een visueel boeiende en op het merk afgestemde geanimeerde QR-code. ‘Full Custom Animation’ gaat nog een stap verder en integreert een breed scala aan opvallende en intrigerende animaties, waardoor gebruikers meer informatie over het product kunnen vinden, de website van de adverteerder kunnen scannen of promotieaanbiedingen kunnen bekijken.

Volgens Sarah Lewis, Global Director CTV van ShowHeroes, is de lancering van de nieuwe advertentieformaten het bewijs dat ShowHeroes altijd een revolutie teweegbrengt in het digitale reclamelandschap. “Het is de volgende mijlpaal van het CTV Innovation Team. Door het lanceren van deze nieuwe varianten breiden we ons creatieve aanbod voor het CTV-scherm verder uit en lopen we wederom voorop in de markt.”

Perfecte timing
Tim Samsom, die eerder deze maand is aangesteld tot Country Manager Nederland van de ShowHeroes Group, spreekt van een perfecte timing. “Volgens recent onderzoek naar CTV heeft heeft 40 procent van de Nederlandse CTV-gebruikers wel eens een QR in een advertentie gebruikt en naar verwachting zal dat percentage snel stijgen. De lancering van deze nieuwe interactieve videoformaten komt dan ook op een goed moment. Nederlandse bedrijven en lokale hubs op Europees niveau kunnen hun doelgroep nu een nog betere en unieke media-ervaring bieden. En dat is, zeker in de huidige markt, waar veel partijen consolideren en de vraag naar alternatieven voor de bekende big tech-platformen en reguliere cookies toeneemt, geen overbodige luxe.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0