Branche & Sector

Stichting Dutch Digital Design viert tienjarig bestaan, Suzanne Visser neemt voorzittersrol over van Bert Hagendoorn

Stichting Dutch Digital Design

Dutch Digital Design, de stichting die zich inzet voor zichtbaarheid van Nederlands beste interactieve werk in binnen- en buitenland, viert haar tiende verjaardag. Tijdens het jaarlijkse Partner Dinner, dat vanavond plaatsvindt in Club Ace, viert de organisatie deze mijlpaal met alle 35 bureaus die aangesloten zijn als partners. Oprichter Bert Hagendoorn geeft zijn voorzittersstokje door aan Suzanne Visser en richt zich vanaf nu op partnerships. Daarnaast is het bestuur vernieuwd en sluiten drie nieuwe bureaus aan als partners.

Zichtbaarheid bureaus
Dutch Digital Design werd in 2014 gestart met als doel de aantrekkingskracht voor potentiële opdrachtgevers en talent in binnen- en buitenland te versterken. Sindsdien is Dutch Digital Design als organisatie gegroeid en heeft de stichting meegebouwd aan het imago van Nederland op het gebied van digitaal design. Het collectief vertegenwoordigt het Nederlandse designwerk op nationale en internationale events, zoals Dutch Design Week, SXSW en Cannes Lions. Tot nu toe publiceerde de stichting 250 cases en 150 artikelen over het werk en de visie van partners via de website, social media en nationale en internationale pers.

Vernieuwd bestuur
De samenstelling van de organisatie is vanaf vandaag ook veranderd met nieuwe bestuursleden. Aan de bestaande bestuursleden Suzanne Visser (de nieuwe voorzitter), Sebastiaan Scheer (curatie) en Bert Hagendoorn (partnerships) zijn de nieuwe bestuursleden Sofie de Kam (events) en Niny Ezinga (communicatie) toegevoegd. Alain Dujardin neemt na vijf jaar afscheid van het dagelijks bestuur en neemt de rol van hoofd van de Raad van Advies over van Daniel Sytsma.

Bert Hagendoorn: “Super dat Dutch Digital Design is uitgegroeid tot een community die iedereen kent. Het is inmiddels een sterk merk dat Nederlandse bureaus verder brengt met zichtbaarheid en het delen van kennis. Met het vernieuwde bestuur en Suzanne als krachtige nieuwe voorzitter kunnen we de komende tijd vooruit!”

Suzanne Visser: “Na jarenlang gebouwd te hebben aan deze stichting zijn we nu klaar voor de volgende stap. Door de kracht van al deze bureaus te bundelen kunnen we samen meer bereiken, kennis uitwisselen en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan. We kijken er enorm naar uit om ook de komende tijd de Nederlandse branche verder te versterken.”

Nieuwe partners
De afgelopen jaren groeide het aantal bureaus dat aansloot als partner van de stichting naar 35, waarvan de nieuwste partners Kemari, Total Design en TBWA zijn. De komende periode groeit de groep aan de hand van de toelatingscriteria door naar maximaal 40. Hiermee behoudt de groep de functie van exclusief keurmerk van de beste bureaus op het gebied van digital design in Nederland. Daarnaast werkt de stichting nu ook samen met merken die in-house design afdelingen hebben, zij kunnen zich ook aansluiten als Supporting Brands.

Over Dutch Digital Design
Stichting Dutch Digital Design draagt bij aan het succes van alle Nederlandse makers binnen het vakgebied van digital design. Het faciliteert een community voor samenwerking, kennisdeling en biedt een podium voor beste interactieve werk. Daarmee vergroot de stichting de aantrekkingskracht op potentiële opdrachtgevers, businesspartners en talent in binnen- en buitenland.

Dutch Digital Design: www.dutchdigital.design

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0