Bedrijven & Organisaties

Strix verwelkomt het Duitse e-commerce bureau Webweit in de groep

Strix

Het Europese e-commerce bureau Strix heeft vandaag bekendgemaakt dat het Duitse Webweit zich bij de groep voegt. Met vestigingen in Nederland (Utrecht), Polen (Kraków) en Duitsland (Frankfurt), groeit de groep met 25% en telt het team dit jaar 200 e-commerce specialisten.

De samenwerking versterkt zowel de groep als het Duitse bureau. Webweit kan zijn activiteiten uitbreiden tot buiten de Duitse markt, en Strix, dat al actief is in Polen en Nederland, breidt zijn mogelijkheden uit om klanten te bedienen en talent te werven in de DACH-regio.

“We verwelkomen het ervaren en zeer professionele team van Webweit als lid van de Strix Group. We vergroten hiermee het potentieel aan synergieën in de groep, die alle partners ten goede komt. Door onze ervaringen te combineren vergroten we ons concurrentievermogen en profiteren we van de diversiteit van complementaire markten”, aldus Borys Skraba, CEO van Strix PL en Managing Director van Strix Group.

Strix versterkt zijn competenties in het bouwen en onderhouden van e-commerce platformen voor grote en middelgrote ondernemingen. in Nederland bedient het bureau merken als Skins Cosmetics, WAHTS, Marie-Stella-Maris, Oneway Bike en het Rijksmuseum. De Poolse vestiging heeft online shops gecreëerd voor merken als Castorama, Dr. Max, Modivo, Tous, Sportano en Decathlon. Webweit is één van de toonaangevende Duitse digital commerce agencies, gespecialiseerd in het bouwen van online winkels op basis van het Shopware-platform (één van de populairste platforms in Europa, naast Adobe Commerce (voorheen Magento), voor het beheer van e-commerce shops). Webweit bedient merken als Brita, Douglas, König en Interpneu.

Marten Lehmann, CEO en oprichter van Webweit, zal toetreden tot de directie van Strix Group, waarin de oprichter van Strix, Borys Skraba, en Marc-Paul Brandt, CEO van Strix NL, zitting hebben. De partijen hebben geen financiële details van de transactie bekendgemaakt.

“We verwelkomen Marten in het bestuur van Strix Group en zijn blij dat hij onze waarden en visie op digital commerce deelt”, aldus Marc-Paul Brandt, Managing Director van Strix Group. “We richten ons op continue ontwikkeling en het uitbreiden en versterken van de competenties van de Strix Group. Kennisoverdracht, goede organisatie en deskundige aanpak van het beheer van de meest populaire systemen zoals Shopware, Adobe Commerce (Magento), BigCommerce en Shopify Plus zijn onze onderscheidende kenmerken.”

Met betrekking tot het Shopware-platform moet worden benadrukt dat de nauwe samenwerking van Webweit met de makers van deze technologie teruggaat tot 2010. Webweit werd toen historisch gezien één van de eerste Shopware-partners toen dit inmiddels populaire platform net in ontwikkeling was. Dit betekent een schat aan ervaring in het implementeren van de nieuwste e-commerce oplossingen gebaseerd op deze sterk groeiende technologie in West-Europa.

Nu, als onderdeel van de fusie met Strix Group, creëert Webweit ruimte om haar Europese ambities effectiever te implementeren. “We hebben de mogelijkheid om perspectieven van drie markten – Nederlands, Pools en Duits – te vergelijken. In het tijdperk van grensoverschrijdende handel is het geweldig om toegang te hebben tot projecten met een transnationale schaal”, aldus Marten Lehmann, oprichter van Webweit.

Met ruim 200 specialisten gevestigd in Nederland, Duitsland en Polen is Strix een top 5 Shopware partner en top 10 Adobe Commerce partner in Europa. De snelgroeiende full service digital commerce agency, gespecialiseerd in composable commerce, werkt voor (internationale) merken als Skins Cosmetics, WAHTS, het Rijksmuseum, Nestlé, Decathlon, Castorama en Modivo.

Foto Board Strix Group: Borys Skraba (links), Marten Lehmann (midden), Marc-Paul Brandt (rechts)

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0