Campagnes & Cases

team5pm produceert nieuwe Prime Video-serie ‘B&B Bankzitters’

team5pm

Vandaag is de lancering van de nieuwe Prime Video-serie B&B Bankzitters, geproduceerd door de data-gedreven content groep team5pm. In de show runnen YouTube-sterren Raoul, Koen, Matthy, Robbie en Milo elke week op hun beurt een B&B. De influencers organiseren bijzondere activiteiten en nodigen verschillende gasten uit, waaronder meesterbakker Robèrt van Beckhoven en muziekproducer Russo. Met een data-gedreven strategie converteert team5pm zo het publiek van De Bankzitters naar het Prime Video-platform.

Vanaf vandaag, gaan wekelijks B&B-afleveringen live op Prime Video. Naast de VOD-serie – die vijf weken lang duurt – kunnen kijkers “Watch With Me”-video’s bekijken op YouTube. Hierin kijkt één van de Bankzitters hun eigen aflevering terug samen met bekende gasten, als influencer Qucee en voetbal-creator Soufiane Touzaini.

“Onze cross-media aanpak is dé manier om Gen Z te bereiken”, zegt Frank de Wit, co-founder en Managing Director van team5pm. “Vorig jaar, produceerden we de voorloper ‘Van A naar Onbekend’ en ontwikkelden we een unieke strategie om de YouTube-community naar Prime Video te krijgen. Van A naar Onbekend stond wekenlang in de top trending shows op Prime Video. Dit jaar hebben we de nieuwe serie nóg beter afgestemd op data insights over de doelgroep. Elke aflevering past echt perfect bij het persona van De Bankzitters.”

Het B&B-concept
Data-inzichten zijn cruciaal in het verbinden van een nieuw publiek aan het Prime Video-merk en deze te converteren naar het SVOD-platform. Echter, speelt het creatieve concept achter de serie ook een belangrijke rol. Met het B&B-format, speelt team5pm in op de groeiende populariteit van B&B-gerelateerde formats op TV en online streamingplatforms. Om het format zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte van de doelgroep, werden tientallen Bankzitters’ video’s geanalyseerd. Elk lid van de groep kreeg een specifiek profiel aangewezen. Om engagement en kijktijd te verhogen werd elke B&B-aflevering gekoppeld aan deze verschillende profielen met talloze referenties en ‘inside jokes’.

Naast Nederland, ondersteunt team5pm Prime Video ook in Zweden, Noorwegen, Denenmarken en Polen met strategie, management en contentproductie voor de social kanalen ten behoeve van nieuwe titels en releases.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0