Producten & Diensten

Wereldprimeur: Nederland geeft als eerste AI-boeken uit

Maven Publishing

Nederland is het eerste land waar AI-boeken verkrijgbaar zullen zijn. AI-boeken zijn niet geschreven door een AI, maar het zijn bestaande boeken die verrijkt zijn mét AI. Via WhatsApp kunnen lezers met hun favoriete boek praten en persoonlijk advies ontvangen gebaseerd op de kennis, expertise en methodes uit dat boek.

Op 7 december komen de eerste 4 AI-boeken uit, die te gebruiken zijn via WhatsApp. De eerste titels zijn ‘Help, ik heb een puber’ van Kluun, ‘Mindgym’ van Wouter de Jong, ‘FLOW’ van Mark Tuitert en ‘Sorry, schatje’ van Anne de Jong.

Nog niet eerder bracht een uitgever AI-versies van boeken uit. Deze innovatie is ontwikkeld door Maven Publishing in samenwerking met Typetone, en is baanbrekend vanwege de volgende redenen:

– Het is AI gebaseerd op een betrouwbare, met copyright beschermde bron
– De kennis en expertise uit deze boeken is nu overal en altijd toegankelijk via WhatsApp, een van de meest gebruikte communicatiekanalen van Nederland
– Het maakt de voorheen statische kennis uit boeken interactief (‘Wat is het standpunt van dit boek t.o.v. sociale media voor pubers?’)
– AI-boeken kunnen zich aanpassen aan elk leeftijds- en opleidingsniveau (‘Hoe leg ik dit uit aan mijn 11-jarige?’)
– Het biedt antwoorden en oplossingen voor persoonlijke situaties van lezers (‘Hoe pas ik dit toe in mijn werk als boekhouder?’)

‘Nederland mag dan wel niet de grootste boekenmarkt ter wereld zijn, we kunnen natuurlijk wel de innovatiefste zijn,’ aldus uitgever Sander Ruys van Maven Publishing.

AI-boeken zijn geen vervanging van het (papieren) boek, maar een andere manier van kennisoverdracht, vergelijkbaar met een luisterboek of e-book. De AI-boeken voldoen aan de GDPR-wetgeving, en alle gesprekken zijn versleuteld en 100% privé. Maven Publishing en Typetone zijn inmiddels meerdere samenwerkingen aangegaan met uitgevers in binnen- en buitenland voor het uitbreiden van het aanbod aan AI-boeken, een lijst met nieuw te verschijnen titels volgt binnenkort.

Voor meer informatie: https://www.mavenpublishing.nl/nieuws/wereldprimeur-een-boek-dat-terugpraat

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Marketing technology.

0
0
0
0