Social media

5 social media challenges opgelost

0

Social media is een medium met veel kansen, maar tegelijkertijd ook met veel uitdagingen. Waarom lijkt het alsof jouw concurrent het perfect doet, met een hoog aantal likes, shares en views, en lukt het jou nog niet goed? Hier de oplossingen voor jouw social media challenges!

Challenge 1: Een authentieke connectie met je publiek

Een persoonlijke connectie met je publiek is wat de ‘nieuwe’ social media vereist voor succes. De eerste stap hierbij is monitoren waar er over jou gepraat wordt. Een tool zoals Mention kan je hierbij helpen. Vervolgens is het de kunst om op alle berichten op een persoonlijke en originele manier te reageren. Een geweldig voorbeeld hiervan is de webcare-afdeling van KLM. Ook een blog zorgt er voor dat je corporate image meer humaan wordt. Het AH Blog bijvoorbeeld geeft de consument een kijkje in huis door de verhalen van medewerkers te delen.

Challenge 2: Een daling in je organische bereik

Helaas werkt de organic reach niet meer zoals vroeger. Zoveel mogelijk kernwoorden in je bericht of op je site plaatsen om hoger te komen, is verleden tijd. Toch wil je wel gezien worden op social media. Een makkelijke manier op hiervoor te zorgen is het gebruiken van betaalde advertenties, waarbij je dus betaalt om gezien te worden. Dit kan op verschillende platformen. Bij Facebook promoted posts bijvoorbeeld, betaalt het bedrijf Facebook om hun bericht vaker en hoger in de newsfeed van gebruikers te laten komen.

Challenge 3: Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Zo veel mogelijk berichten plaatsen om maar op te vallen in de overload aan posts werkt niet altijd. Het kan er zelfs voor zorgen dat de consument zich tegen je keert. Je moet dus zorgen voor een balans tussen niet te veel en niet te weinig posts, mét aansprekende inhoud. Consumenten volgen je namelijk meestal niet om je hoeveelheid posts, maar om de inhoud ervan. Deze hoeft niet altijd erg intelligent of nieuwswaardig te zijn, daar is men op social media meestal niet naar op zoek. KLM is hierbij weer een mooi voorbeeld. Ze posten niet overdreven veel, maar wat ze posten gaat razendsnel het net over, zoals onlangs bij het oranje geverfde vliegtuig.

Challenge 4: Een groot publiek bereiken

Misschien dacht je dat je er was toen je alle content in op orde had op alle kanalen, maar niets was helaas minder waar. Tot je schrik is dit een hele aparte tak van social media managing. Hoe moet dat dan? Het slechtste wat je kunt doen is wachten tot je berichten zich vanzelf over social media verspreiden. Je moet op zoek naar mensen die dat voor jou kunnen doen: jouw social media-ambassadeurs. Stuur de berichten naar vrienden en familie, breng influencers op de hoogte en sluit je aan bij online groepen binnen jouw vakgebied.

Challenge 5: Sharing aanmoedigen

Als je wil dat mensen jouw content delen, is het belangrijk om origineel te blijven. Daarvoor is creativiteit nodig. Bedenk voordat je iets post of jij het als consument zelf zou delen. Bij een ‘nee’ is het tijd voor een creatieve boost. Op Jeff Bullas’s Blog, wat gaat over alles wat met socialmedia-marketing te maken heeft, staan 10 manieren om creatieve en mooie content voor je socialmedia-marketing te maken. Geef je bericht bijvoorbeeld een emotionele lading, zoals Dove in deze video prachtig heeft gedaan.

Accepteer cookies

Dat deze video binnen een paar dagen meer dan 5 miljoen keer werd bekeken, is het bewijs dat een emotionele lading sharing aanmoedigt!

Zit de oplossing voor jouw social media probleem er nog niet bij? Lees dan hier het hele artikel en ontdek wat jij kan doen om je social media struggles op te lossen.