Gespot

Blogkermis.be: Jouw blog in de kijker

0

Alle bloggers verzamelen zich op Blogkermis.be. En hoewel de naam anders doet suggereren, heeft dit heeft niks met botsauto’s en suikerspinnen te maken. Blogkermis.be is namelijk hét platform om je eigen blog in de kijker te zetten bij het grote publiek. Initiatiefnemer Bert Meert legt uit hoe dit precies werkt.

Wat is het?

“Blogkermis.be is een verzamelplaats voor een zogenaamde blogkermis. Het doel van de website is zoveel mogelijk Nederlandstalige bloggers te ondersteunen bij de promotie van hun blog. De website is gebouwd rond het concept van een blogkermis; een blogger, de organisator van de blogkermis, neemt de taak op zich om artikels te verzamelen van andere bloggers over een specifiek onderwerp, gedurende een korte periode.

Na deze inzendingsperiode selecteert hij of zij de beste artikelen uit alle inzendingen wordt een nieuwe blogpost gebundeld; de blogkermis. Met deze website willen we zoveel mogelijk bloggers informeren over het bestaan van het concept en de nodige ondersteuning geven bij de organisatie ervan.”

Waarom dit initiatief?

“De meeste bloggers weten dat het posten van kwaliteitsvolle informatie  de reden is waarom anderen hun blog bezoeken. Ze winnen hiermee het vertrouwen van hun bestaande lezers, maar vinden het vaak moeilijk om nieuwe bezoekers te vinden.

Iedereen die een blog heeft kan, dankzij de blogkermis van een andere blogger, zijn/haar blog in de kijker plaatsen. De enige voorwaarde om opgenomen te worden in een ‘kermis’, is dat je ingezonden artikel waardevol is en een bijdrage levert aan de algemene boodschap van de ‘kermis’. Het maakt dus geen verschil uit of je al jaren blogt of pas gestart bent.”

Hoe werkt het?

“Om deel te nemen aan een blogkermis, heb je geen registratie nodig. Je kiest een thema waar jouw blog bij past en plaatst de URL naar een van je artikels. Indien je artikel geschikt bevonden wordt door de organisator dan wordt het opgenomen in de blogkermis en krijg je een link naar jouw artikel op de blog van de organisator.

Om een blogkermis te starten en artikelen van andere bloggers in te zamelen heb je op onze website wel een account nodig. Via een gratis aanmelding kun je bevriend worden met andere bloggers, in contact komen met de deelnemers, nieuwe blogkermissen aankondigen en nog veel meer. Daarnaast houden we op de website een volledig archief bij van alle blogkermissen sinds 2006. Dit archief is beschikbaar voor iedereen die naar gebundelde, kwaliteitsvolle, thematische informatie op zoek is.”

Wat zijn de facts?

“Sinds 2006 werden een aantal kermissen georganiseerd binnen de Nederlandstalige blogosfeer. Het concept kreeg toen niet de kans om uit te groeien als een marketingtool voor bloggers. Wij willen we hier verandering in te brengen. Sinds de lancering op 15 mei 2010, werd de website meer dan 3200 keer bezocht door 1800 unieke bezoekers en blijft elke dag nieuwe gebruikers aantrekken. ”

Wie is betrokken?

Blogkermis.be is door mij, Bert Meert, vormgegeven en ontwikkeld. Ik heb een professionele achtergrond in de interactieve marketing sector en ondersteun momenteel (startende) ondernemers met advies over het online versterken van hun merk.”