Gespot

ConnectIn: Widget met LinkedIn informatie

0

Alle LinkedIn updates en connecties overzichtelijk in een widget. Een gesprek met Monique van Galen van Beemway over ConnectIn.

Wat doet de widget?

“Doel van de widget is om je een tool te geven waarmee je relevante LinkedIn informatie direct en snel tot je beschikking hebt. Nu kan je al je zakelijke contacten in de applicatie opzoeken en hoeft daarvoor niet je startpagina of profiel pagina te verlaten.”

Waarom deze widget?

“Dit is de eerste tool in zijn soort. Een dergelijke widget, die je LinkedIn informatie naar je toe brengt, bestond nog niet. Het resultaat is dat LinkedIn US zeer enthousiast bij ons is teruggekomen omdat zij het een unieke tool vinden.”

Hoe werkt de widget?

“Via deze link ga je naar de widget. Daar staat een copy knop, waarna een weergave verschijnt van verschillende bestemmingen waar je ConnectIn kan plaatsen. Klik de gewenste bestemming aan en de applicatie is geplaatst. Het enige dat je dan nog moet doen, is een verificatie van LinkedIn van je eigen inlog gegevens. Eenmaal geplaatst kan je vanuit de tool snel je contacten, laatste updates, profiel pagina bekijken en de LinkedIn zoekfunctie gebruiken.”

 

Wat zijn de facts?

“ConnectIn staat pas een paar dagen live, het is nog te vroeg om al iets over gebruik te zeggen. Omdat LinkedIn het meest gebruikte platform is voor het bijhouden en onderhouden van zakelijke relaties, wilden wij de techniek van Beemway gebruiken om het LinkedIn platform naar zijn gebruikers toe te brengen. Toen LinkedIn zijn technologie opende om dergelijke applicaties te kunnen ontwikkelen, wilden wij graag beiden competenties samen brengen. De app is voor iedereen gratis te gebruiken. Beemway laat hiermee zien dat sociale media applicaties een zeer brede scope hebben en voor allerlei doeleinden gemaakt kunnen worden. Dit soort tools / applicaties zijn dus niet alleen geschikt om een community rondom jongeren te creëren, maar zijn heel veelzijdig in te zetten.”

 

Wie maakt de widget?

“Het Beemway team in Nederland heeft ConnectIn gemaakt. Het is een team effort geweest, dus wil er niet iemand specifiek uitlichten. Maar de widgetshop van Beemway heeft deze applicatie ontwikkeld.”