Gespot

Delfin Connector: Betrek medewerkers bij communicatie met social media, nieuwsbrieven & blogs

0

Met Delfin Connector kunnen bedrijven hun medewerkers en businesspartners actief betrekken bij hun externe communicatie. Deze persoonlijkere communicatie kan leiden tot hoger effectief bereik, meer traffic op je website en ook tot hogere betrokkenheid van je medewerkers en businesspartners bij je bedrijf. Jeroen Gort, mede-oprichter van Delfin Connector, vertelt.

Wat is het?

“Delfin Connector is een zakelijke webbased communicatietool voor social media, blog en e-mailmarketing. Het geeft bedrijven centraal de regie over de inhoud en ‘look and feel’, zodat medewerkers en businesspartners corporate berichten op hun eigen manier met hun eigen persoonlijke netwerk kunnen delen. Daarnaast kunnen werknemers hun eigen zakelijke berichten, nieuwsbrieven en weblogs uitzetten in hun netwerk. En de tool geeft je een overzicht van zowel de verstuurde en ingeplande content, als van de views, clicks en reacties.”

Waarom dit initiatief?

“Conventionele marketing levert al jaren in aan kracht en geloofwaardigheid. Mensen doen zaken met mensen. Ze worden beïnvloed door mensen die ze kennen en vertrouwen. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van Steven van Belleghem (boek: The Conversation Company), dat veel mensen trots zijn op hun bedrijf, maar er niet of weinig over praten. En de opkomst van social media betekent voor veel bedrijven dat social media marketing niet veel verder gaat dan online aanwezigheid met een corporate Twitter- of Facebook-account en het bijhouden van het aantal volgers. Maar stel je eens voor dat al je medewerkers vanuit trots en betrokkenheid je boodschap zouden delen binnen hun eigen sociale netwerk?

Maar waarom dan Delfin Connector? Waar andere social media-tools vooral uitkomst bieden op gebied van monitoring en dashboarding, is Delfin Connector vooral een publishing tool, maar dan op een persoonlijkere manier. Social media marketing draait namelijk naast het luisteren en reageren, en om de creatie van waardevolle content, interactie en dialoog. Om emotioneel betrokken te zijn bij je klanten en doelgroepen. Het gaat er niet meer om de goedkoopste of de beste te zijn. De onderscheidende factor is persoonlijkheid. Niet keihard verkopen, maar bouwen aan de klantrelatie. Dan draait contentmarketing ineens niet meer om aanwezig zijn, maar om actief te zijn. Om belangeloos te geven en daarmee toegevoegde waarde te creëren.”

Hoe werkt het?

“De content die gecreëerd wordt door de medewerkers, wordt centraal (bijvoorbeeld bij de afdeling Communicatie) aangeboden en geregisseerd. Vervolgens kunnen medewerkers of businesspartners deze content plaatsen op hun persoonlijke accounts. De tool geeft een overzicht van verstuurde en ingeplande content, maar geeft ook inzicht in views, clicks en reacties.

Delfin besteedt ook veel aandacht aan het trainen van gebruikers en aan het motiveren van medewerkers. Het succes van de tool is immers mede afhankelijk van de acceptatie ervan door de medewerkers en businesspartners. Het is daarmee veel meer een concept, dan alleen een product. Het inzetten van de tool is minstens zo belangrijk als de functionaliteit ervan.”

Accepteer cookies

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Delfin Connector is al in gebruik bij een flink aantal MKB-bedrijven, en wordt ook actief ingezet door verschillende A-merken zoals de Hypotheekshop, verschillende Rabobanken en Interpolis. Delfin Connector is een volledig Nederlands product wat betreft creatie en (door)ontwikkeling. Bovendien is het op dit moment de enige tool die social media combineert met persoonlijke nieuwsbrieven en blogs.”

Wie is er bij betrokken?

“Delfin Connector is bij toeval ontstaan, toen een team van bevriende marketeers in een brainstormsessie met een groep internet-techneuten debatteerden over de trends in online marketing, het effectief inzetten van social media binnen organisaties en het verhogen van conversie en ROI binnen leadgeneratie. Tijdens die bewuste meeting werd op het metaforische ‘bierviltje’ het basisidee voor Delfin Connector geboren. Vervolgens heeft diezelfde groep techneuten en marketeers het idee bij de strot gepakt en anderhalf jaar keihard gewerkt aan een werkbare beta-versie. Van daaruit is, met continue feedback van klanten, verbeterslagen en functionele uitbreidingen, de huidige tool ontstaan. Het team van het eerste uur is nog altijd eerstelijns betrokken.”

Bron:   Delfin Connector