Gespot

Easy Diet App: Voor snel en makkelijk afvallen

0

Eenvoudig en simpel afvallen met behulp van je iPhone. Een gesprek met Boudewijn Verkerk over de Easy Diet App.

Wat doet de applicatie?

“De Easy Diet App voor de iPhone laat je snel en gemakkelijk afvallen. De Easy Diet App werkt eenvoudig. Je eet per dag wat de app je voorschrijft en je hoeft geen moeilijke maaltijden te maken waar je  een ‘chef kok’ voor moet zijn. Met de shoppinglist is het gemakkelijk boodschappen doen want je hebt geen papieren boodschappenlijstjes meer nodig, je koopt precies wat je nodig hebt voor het geselecteerde dieetplan.

De app bevat een gratis 3 dagen dieetplan, handige wizard, dagmenu, boodschappenlijstje en een Twitter toepassing waarmee je je vrienden laat weten dat je bent gestart met afvallen. Voor extra dieetplannen betaal je  € 2,39 maar dan kun je ze oneindig gebruiken. Er zijn geen dure abonnementen nodig en boodschappen voor het dieet doe je gewoon in de supermarkt. Dure boeken, eiwitshakes of pillen zijn niet aan de orde en de dieetplannen maken alleen gebruik van natuurlijke producten. Toe aan een nieuw dieetplan? Met een druk op de knop staat hij op je mobieltje.”

Waarom deze applicatie?

“Het idee voor de Easy Diet app is ontstaan uit de ervaring met het volgen van een dieet van een bekende Nederlandse diëtiste… Een voorgeschreven dieetplan werkt uitstekend, maar dat boek van Sonja lag altijd ergens in huis waar het niet te vinden was. Verder was het niet handig om het boek mee te nemen naar werk en tenslotte was het vaak niet duidelijk in welke week van het dieet je bezig bent.

 

Het dieetplan van een inmiddels bekende dokter, werd ook als te moeilijk ervaren. Daarbij komt dat je de voorgeschreven maaltijden van die dag pas dezelfde ochtend per mail krijgt, hoe je dan de ingrediënten tijdig in huis moet halen is mij een raadsel… Concluderend: de bestaande dieetplannen vond ik te moeilijk en waren niet altijd of tijdig beschikbaar. Oftewel: tijd voor een eenvoudig, mobiel en snel dieetplan: de Easy Diet App.”

Hoe werkt de applicatie?

“Een demonstratiefilmpje van deze applicatie kun je vinden op YouTube.”

 

Wat zijn de facts?

“De Engelstalige versie van de Easy Diet app staat nu ongeveer een maand in de iTunes store en is al ruim 10.000 keer gedownload. De Nederlandstalige versie is vanaf nu beschikbaar en de Engelstalige versie is nu ook beschikbaar op Android toestellen. Verder wordt er momenteel gewerkt aan nieuwe dieetplannen, en diverse nieuwe talen waaronder Nederlands voor Android.”

Wie maakt de applicatie?

“De Easy Diet app is ontwikkeld door Sixpack, een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van innovatieve apps als onderdeel van een succesvolle mobiele strategie. We zien in de markt momenteel een duidelijke, mijns inziens noodzakelijke, ontwikkeling van ‘enterprise apps’. Organisaties ontdekken steeds beter hoe ze door het gebruik van inventieve en slimme mobiele applicaties de relatie met hun klanten verder kunnen versterken.”