Favebucket: Bewaar & deel je online favorieten

Favebucket is de assistent die je helpt bij het opslaan, herinneren en delen van jouw favorieten, online! Snel, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. Marcel Cramer, co-founder van Favebucket, vertelt.
Wat is het?
"Via Favebucket kun je alles wat je leuk vindt op het web opslaan. Ook doet Favebucket suggesties voor de juiste trefwoorden. En naarmate je meer opslaat, worden die suggesties accurater. Niet alleen kun je snel opslaan wat je wil onthouden, maar je kunt het net zo snel weer vinden. Tags (trefwoorden) en Buckets (emmertjes) zorgen er samen met de zoekfunctie voor dat je jouw favorieten terugvindt. In Favebucket zijn de favorieten of ‘Faves’ terug te vinden als kaartjes. Via de voorzijde van de kaartjes kun je onder andere details bekijken, iets prive delen via Favebucket en delen via social media.
Favebucket is geen bookmarking of clipping dienst zoals je deze wellicht kent. Veel mensen kennen Delicious, Clipboard, Evernote en andere oplossingen. Deze zijn handig voor bepaalde specifieke handelingen als gereedschap, maar bieden niet voldoende assistentie waarmee je tijd bespaart en efficiënter werkt met informatie online. Dat wat jij bewaart wordt niet getoond aan anderen en je kunt er voor kiezen om prive met anderen te delen via Favebucket."
[gespot_images]
Waarom dit initiatief?
"Favebucket is op een heel natuurlijke manier ontstaan. We hebben elkaar leren kennen op het werk, waar we een plek nodig hadden om alles op te slaan en te delen met anderen. Echt goede oplossingen waren er toen niet en toen zijn we aan de slag gegaan met het bedenken en ontwikkelen. We hebben versies weggegooid (gelukkig maar) en uiteindelijk terecht gekomen waar we nu zijn. Uit noodzaak."
Hoe werkt het?
"Registeren op Favebucket.com kan via de website, e-mail, Facebook, Twitter, Google en binnenkort LinkedIn. Daarna de twee buttons naar de bladwijzer-werkbalk slepen. De button met het plusje gebruik je om de site waar je op bent op te slaan, de andere om naar je persoonlijke overzicht van sites te gaan. Binnenkort komt er een 'quick fave'-functie waarmee we nog sneller opslaan mogelijk maken. Hoe minder tijd het kost, hoe beter. Op Favebucket.com vind je in het menu links videos die het een en ander uitleggen. Als je ingelogd bent en de buttons hebt geplaatst zie je meteen een paar introductievideo's."
Wat zijn de belangrijkste facts?
"De eerste fase van Favebucket hebben we volledig zelf gefundeerd. Geen hulp gehad van investeerders tot nu toe, en dat is toch echt wel iets waar we trots op zijn. We zijn nu druk bezig om de juiste investeerders bij elkaar te brengen, we hebben de voorkeur om dat binnen Europa te houden.
In een startup-fase kun je van alles verwachten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Daarvoor hebben we in Favebucket een feedback-functie: voor het geval er iets mis gaat, of voor het idee dat je wil delen. Binnenkort kun je ook de mobiele versies verwachten, er zullen meer en betere functies komen die zullen assisteren bij opslaan, herinneren, oproepen van jouw favorieten en ook zullen we ons gaan richten op media zoals foto en video, en gaan we historie bijhouden. Je kunt dan ook anderen in Favebucket vragen om hun favorieten, een heel nieuw soort ‘search engine’."
Wie is er bij betrokken?
"Ik ben betrokken als co-founder, net als Christophe Novalet. Frederic Charliers is chief engineering bij Favebucket. Tenslotte is Philip Vermeulen van Ventures4Growth betrokken als adviseur, naast ons advisory board. We werken achter de schermen aan partnerships op het vlak van techniek en gebruiksgemak."