Gespot

MedZine: iPad magazine voor medisch specialisten

0

MedZine is een snel en eenvoudig gepersonaliseerd real-time tijdschrift voor de iPhone en iPad, met het laatste nieuws uit nationale en internationale medische publicaties rondom het medische specialisme van de gebruiker. Rob Koenraads van Medix Publishers vertelt over de app.

Wat is MedZine?

“MedZine is een iOs-app voor de medische voorschrijver. Zij kunnen aan de hand van hun BIG-registratie snel en eenvoudig een real-time tijdschrift creëren gevuld met het meest recente nieuws rondom hun specialisme. Er zijn duizenden nationale en internationale artikelen en een hoop verschillende informatiebronnen. Met deze app wordt in één keer al deze informatie altijd en overal beschikbaar voor de voorschrijvende specialist.”

Waarom dit initiatief?

“Elke keer verbaasden wij onszelf over de grote hoeveelheid artikelen en informatiebronnen die er nu zijn. Als medische uitgeverij spreken we veel medisch specialisten en na een rondvraag bleek dat er behoefte was aan één oplossing om alle informatie samen én toegankelijk te maken. Daarom hebben wij deze eerste doorbladerbare internationale medische nieuwsgeneratie app ontwikkeld.”

Hoe werkt MedZine?

Download de app voor iPhone en iPad in de App Store. Medische voorschrijvers kunnen vervoglens inloggen met hun BIG-registratie. Na het invoeren van één of meerdere van de 45 specialismen wordt het tijdschrift automatisch gevuld met het laatste nieuws uit nationale en internationale medische publicaties, zoals wetenschappelijke tijdschriften en societies en andere gezaghebbende bronnen. De specialisten kunnen vervolgens reageren op de artikelen of deze delen via e-mail en social media.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Vorige week stond MedZine al in de App Store, maar pas sinds gisteren hebben we de app publiekelijk aangekondigd. Toch zijn we al de nummer één geneeskunde-app in de App Store. Daarnaast zien we bij de huidige gebruikers al veel doorverwijzend verkeer, artikelen worden actief via e-mail en Twitter verspreid. We zijn dan ook erg benieuwd naar de resultaten op de langere termijn.”

Wie is er betrokken bij MedZine?

“MedZine is een initiatief van Medix Publishers. Wij hebben ook vaste redacteuren in dienst die de app ondersteunen. Daarnaast is er een grote redactieraad van medisch specialisten uit Nederland die met ons de inhoud van MedZine bepalen. De app is ontwikkeld door Imgzine.”