Nanda: Urenregistratie, maar dan gemakkelijk

Nanda is een online urenregistratie-tool, die het invoeren en bijhouden van uren gemakkelijk maakt. Kees-Jan Diepstraten, betrokken bij de ontwikkeling van de app, vertelt.

 

Wat is het?

“Nanda is een online urenregistratie-tool, speciaal gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar de meest gemakkelijke manier om uren te boeken en overzichten te genereren. Omdat Nanda gebruik maakt van labels en veel ingebouwde intelligentie, past zij zich aan de gebruiker aan in plaats van andersom.”

[gespot_images]

Waarom dit initiatief?

“Uren boeken gaat niet gemakkelijker worden dan met Nanda. De aanleiding voor de ontwikkeling van Nanda was dat de interne medewerkers van Presis ook hun uren moesten boeken en, laat ik het voorzichtig zeggen, heel leuk vonden ze dat niet. Dus hebben ze zelf een app gemaakt waarmee ze het zo gemakkelijk mogelijk hebben gemaakt.

Wij hebben hard nagedacht over hoe je met zo min mogelijk handelingen en zo min mogelijk gedoe, zo goed mogelijk je uren kan boeken. In Nanda kun je direct beginnen zonder dat je vooraf een project aan hoeft te maken of door instellingen heen moet lopen.

Inmiddels hebben we veel enthousiaste reacties van onze gebruikers gehad. Wij maken mensen graag blij en Nanda maakt onze klanten blij. Omdat er vaak met meerdere mensen aan een project gewerkt wordt binnen een bedrijf, biedt Nanda de mogelijkheid om in te zien wie nu hoeveel tijd aan het project gewerkt heeft. Zo wordt dus al snel duidelijk welke tijd door wie waaraan besteed wordt binnen een bedrijf.”

Hoe werkt het?

“Je kunt direct beginnen met Nanda. Het is niet nodig om vooraf al projecten of labels aan te maken. Deze worden automatisch aangemaakt als je een boeking maakt. Natuurlijk kun je deze later samenvoegen, hernoemen of verwijderen. De werkelijke kracht van Nanda zit in de overzichten. Doordat je labels kunt meegeven aan een boeking is het mogelijk om een overzicht van ieder mogelijk dwarsverband te maken en deze indien gewenst te exporteren. Flexibeler dan dit gaat het niet worden.

De Nanda Android-app is gratis en daarmee kun je ook vanaf je mobiel je uren boeken. Een bijzondere functie van de Android-app is dat deze je inkomende en uitgaande telefoontjes volautomatisch kan boeken. Dan hoef je zelf helemaal niets meer te doen. De iPhone-app komt eraan.

Andere leuke functies zijn dat je je urenregistratie, via een iCal bestand, aan je agenda kan koppelen. Hierdoor kun je dus zien wat je van plan was (je agenda) en hoe je het geboekt hebt (registratie). Persoonlijk is dit voor mij altijd erg confronterend. Veel klanten worden ook erg blij van de terugtel-timer. Als er voor een project bijvoorbeeld 20 uur staat, dan kun je tijdens het boeken zien hoeveel van die 20 uur nog over is. Dat houdt je scherp.”

 

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Nanda is nu ongeveer een jaar online. Inmiddels hebben we ruimt 600 registraties in 9 maanden tijd. Onze <a title=”Nanda Android app” href=”https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.presis.nanda.android” target=”_blank”>Android-app</a> is meer dan 1000 keer gedownload. Van onze gebruikers horen wij hoe ze Nanda gebruiken en wat ze nog missen. Veel van dit soort opmerkingen en suggesties zijn en worden opgenomen in updates. Nanda kost € 5 per gebruiker, per maand. Dit is per maand per persoon flexibel opzegbaar. Dat is wat mensen willen: starten en stoppen wanneer ze zelf willen.”

Wie is er bij betrokken?

“Nanda is een volledig eigen ontwikkeling van Presis. Software van Nederlandse bodem dus. We gebruikten intern Nanda al twee jaar voordat onze klanten aan ons begonnen te vragen hoe wij eigenlijk onze urenregistratie hadden opgelost. Nadat we keer op keer gehoord hadden: “Maar dat is handig, dat wil ik ook hebben!” zijn we het publiekelijk beschikbaar gaan maken.

Veel van de Nanda gebruikers maken ook gebruik van het online facturatie programma Moneybird. En een koppeling met dit facturatieprogramma was dan ook logische volgende stap. Hierdoor kun nu je vanuit Nanda met 1 knop een factuur in Moneybird maken. En dat is handig. Carsten Alsemgeest is verantwoordelijk voor de gebruiksaanwijzing-loze interface en Sander van der Merwe is begonnen met de ontwikkeling. Inmiddels werken we er intern met 4 medewerkers aan.”
<h2>Update 29 maart 2013</h2>
“Inmiddels is de Nanda iPhone-app beschikbaar in de App Store. Hiermee voorzien we in een grote behoefte en we hebben het aantal nieuwe registraties dan ook enorm zien toenemen. In de iPhone-app kun je onderweg je uren boeken, projecten en labels aanmaken en je overzicht van vandaag bekijken. De meer geavanceerde overzichten en exports maak je vervolgens in de web-app.

Ook de Android-app heeft recent een flinke update gekregen. De interface en het design zijn verfraaid en, belangrijker nog, de prestaties zijn enorm verbeterd. Ook is het nu mogelijk om rechtstreeks vanuit de app licenties aan te schaffen. Beide apps zullen in de toekomst nog verder worden ontwikkeld, de wensen van onze gebruikers staan hierbij altijd centraal.”