Gespot

NU.nl tv-gids iPad app: De sociale tv-gids

0

Nuipad_LogoOp de NU.nl tv-gids iPad app vind je niet alleen het complete programma overzicht, maar zie je ook welke programma’s er op dit moment veel besproken worden op de verschillende social media. Laurens Verhagen vertelt.

Wat is het?

“De NU.nl tv-gids iPad app die televisie kijken een sociale dimensie geeft. Naast dat je makkelijk kunt zien wat er op tv is, zie je ook welke programma’s op dat moment veel besproken worden op Twitter. En wie van je Facebook vrienden welk programma bekijken. Om er verder samen online over te praten.”

Waarom dit initiatief?

“Programmagegevens worden vaak online geraadpleegd en tv-programma’s worden veel besproken via social media. De iPad app brengt het bij elkaar, want de tv-gids voor de iPad combineert deze twee functionaliteiten op de bekende overzichtelijke NU.nl manier. Je kunt voor je favoriete programma’s herinneringen instellen, je eigen zendervolgorde maken, in één oogopslag zien welke films er geprogrammeerd zijn, welke programma’s er op social media het meest besproken zijn en zelf actief meepraten. ”

 

Hoe werkt het?

“Deze tv-gids biedt het snelste overzicht van programma’s die vandaag op televisie zijn. Geen ingewikkelde menu’s en lijsten, maar een simpele en heldere vormgeving zoals je van NU.nl gewend bent. Je ziet direct over welke programma’s nu het meest wordt gesproken op Twitter, je kunt mee doen aan de conversatie en je kunt je Facebook-vrienden attenderen op de programma’s die je kijkt.”

 

Wat zijn de facts?

“Het is een lancering dus er zijn nog geen cijfers bekend. Maar op de eerste dag stond de app al nummer 1 in de appstore. De NU.nl apps (tablet en mobile) doen het sowieso goed. Zo heeft de NU.nl iPad app meer dan 350.000 downloads. De app heeft daarbij meer dan 20 miljoen pageviews per maand en meer dan 230.000 unieke bezoekers per maand.”

Wie is er betrokken?

KPN is launching partner van de NU.nl tv-gids iPad app. In de conceptfase heeft Sanoma Media samengewerkt met Pickle Factory. Jesse Burkunk (Productmanager Nu.nl @Sanoma Media) vanuit het NU.nl team en Krijn Smits vanuit Pickle Factory waren verantwoordelijk voor die conceptfase. Tim Akkerman (Business Developer Mobile @Sanoma Media) heeft mede de commerciële invulling voor zijn rekening genomen en KPN als launching partner betrokken bij het project. Sandra Karis (Interaction Designer @Sanoma Media) heeft de finetuning van het interactie en grafische design verzorgd.

Tot slot, onze collega’s in Sanoma Budapast , de ontwikkelaars, hebben er een prachtig en goed werkend eindresultaat van gemaakt.”