Gespot

Portfoliomatch: Portfolio’s voor creatief talent

0

Portfoliomatch.nl matcht opdrachtgevers met creatief talent, door middel van online portfolio’s. Collin Scholten, initiatiefnemer van Portfoliomatch, vertelt over de site.

Wat is Portfoliomatch?

“Met Portfoliomatch heb je snel een perfecte match in creatief werk! Binnen 1 minuut zetten designers, fotografen, tekstschrijvers, visagisten, reclame-talenten etc. een eigen portfolio met de mooiste referenties op, op een uniek en nieuw platform. Portfoliomatch.nl is een inspirerende plek waar creatievelingen zich verzamelen om opdrachtgevers een klein kijkje in hun creatieve keuken te gunnen. Met als doel: nieuwe opdrachten aanboren.”

Waarom dit initiatief?

“Een site als deze was er nog niet. Ik ben webdesigner en hoe langer ik er over nadacht, hoe meer het ging kriebelen. Ik sta al jaren met twee benen in de creatieve wereld en weet dat bureaus en bedrijven continu speuren naar talent voor specifieke opdrachten. Aan de andere kant spelen veel creatievelingen met de vraag hoe ze aan werk moeten komen. Ik hoop dat Portfoliomatch.nl hen bij elkaar kan brengen. De zoekfunctie zit goed in elkaar (tags, categorieën, plaats etc.) zodat iemand snel een lijstje voorgeschoteld krijgt met portfolio’s die voldoen aan de wens en vraag. De eerste reacties zijn goed en de eerste matches zijn een feit. De winter is in aantocht, dus laat die sneeuwbal maar rollen.”

Hoe werkt Portfoliomatch?

Portfoliomatch.nl is een hele laagdrempelige creatieve plek voor zowel stagiaires, starters en professionals. Een eigen website is niet nodig, want in een paar eenvoudige stappen maakt iemand tegen een kleine vergoeding een eigen portfolio en profiel op een domein van www.portfoliomatch.nl. In mijn geval creëer ik op Portfoliomatch.nl een eigen website onder de naam collin.portfoliomatch.nl. Via deze site deel ik mijn portfolio eenvoudig via social media. En wie Portfoliomatch.nl gebruikt bij sollicitaties als referentie of CV scoort zeker hoge ogen! Voordat je een portfolio plaatst wil je misschien kijken welk pakket het beste bij je past. Hiervoor zijn de demoportfolio’s. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. We werken tot slot met drie accountvormen. Een gratis pakket, een pluspakket van € 1,42 per maand en een premiumpakket kost € 3,08 per maand. Alledrie de typen accounts zijn vindbaar via de zoekmachine op de site.”

 

Wat zijn de facts?

“De eerste resultaten zijn al zichtbaar. Een voorbeeld: bs.portfoliomatch.nl is gespot door een bekend PHOTOMAGAZINE. Als resultaat mag hij in januari een 3-tal pagina’s tellende spread vullen met zijn portfolio. Anderen hebben via Twitter de meeste links al gemaakt en daardoor werk gegenereerd. Dit alles door nu al vele bezoekersaantallen. Doordat we bovendien elk portfolio promoten via onze eigen social mediakanalen, brengen we het snel en effectief onder de aandacht in heel Nederland.”

Wie is er bij betrokken?

“De website is opgezet door Barry Sakkers (Php programmeur) en mijzelf, Collin Scholten. Constant wordt er feedback gegenereerd en geüpgraded. Daardoor is en blijft de site bezoekersvriendelijk en kunnen de portfolio’s sneller en effectiever onderhouden worden.”