Gespot

Remotely.tv: Tweede scherm tijdens TV kijken

0

Remotely.tv biedt als eerste een tweede scherm voor alle TV-zenders. De website bekijkt wat er op TV is en vindt daar automatisch extra informatie bij. Medeoprichter Mark van de Crommert vertelt over de website die deze week gelanceerd is.

Wat is Remotely.tv?

“De website biedt real-time allerlei aanvullende informatie over TV-programma’s op het zogenaamde tweede scherm zoals de iPad of notebook computer. We hebben technologie ontwikkeld die het TV-signaal analyseert en relevante keywords herkent. Via automatische matching met contentbronnen, waaronder Wikipedia, ziet de kijker meteen achtergrondinformatie, Tweets en apps voor de TV-programma’s van alle populaire Nederlandse TV-zenders.”

Waarom dit initiatief?

“We zijn begonnen omdat we enorme kansen zagen voor media-innovatie met behulp van tweede scherm applicaties, maar ons niet konden vinden in de invulling die daaraan werd gegeven door ‘check-in & badges’ apps als Getglue en Miso. We verbaasden ons over het ontbreken van een portal voor TV-apps, wat toch wel erg voor de hand liggend is. Apps als The Voice of Holland, Zomergasten en natuurlijk Twitter zijn leuk om te gebruiken, maar voor elk TV-programma een nieuwe app opstarten is onhandig. Voor de meeste programma’s bestond ook nog geen realtime achtergrond informatie. Met Remotely.tv lossen we dit in een keer op.”

Hoe werkt Remotely.tv?

“Remotely.tv is een website en kun je gewoon op je computer of iPad gebruiken. We werken aan een versie die ook geschikt is voor smartphones.”

 

Wat zijn de facts?

“We pas sinds dinsdag live, het verkeer begint al snel op te lopen, met name door Tweets en Retweets van iedereen. De volgende stap is samenwerking met producenten, Tv-zenders, uitgevers en adverteerders. Nu de bètaversie live is, willen we in samenwerking met partners nieuwe concepten bouwen die het tweede scherm nog meer tot leven gaan brengen bij een grotere groep consumenten. Adverteerders bieden we een nieuw platform voor branded content. We tonen hun boodschap op het moment dat deze past in de context van het programma. Zeg maar Google Adwords, maar dan voor TV.”

Wie is er betrokken bij Remotely.tv?

Remotely.tv is opgericht door CTO Mendel Looije (25) en CEO Mark van de Crommert (44) en is gevestigd te Amsterdam. Robin Fidder (25) is Lead Developer.”