Gespot

ShopAway.nl: De grootste etalage van Nederland

0

Talloze exclusieve aanbiedingen van diverse winkels bij elkaar op één website. Scoor de kortingscode via social media en koop jouw product. Robbert van Vlijmen, initiatiefnemer van ShopAway.nl, vertelt.

Wat is ShopAway.nl?

“ShopAway.nl is een combinatie van een aanbiedingensite, een marktplaats en een winkelgids. Je toets gewoon een product-, merk- of winkelnaam in (eventueel in combinatie met een stad) en je ziet waar jouw favoriete producten en merken verkocht worden. Bovendien ontvang je een exclusieve korting van 10-50% (of meer) op alle producten/ aanbiedingen die online staan. Hiervoor heb je een kortingscode nodig die je kunt opvragen via Facebook, Twitter, Hyves of via een sms’je. ShopAway.nl is alleen bedoeld voor winkeliers die producten of diensten verkopen vanuit een fysieke en publiekelijk toegankelijke (winkel)locatie. Dus niet voor webshops. Click & brick-formules mogen in de nabije toekomst wel gebruik maken van ShopAway.nl. Het is dan ook mogelijk om de kortingscode te activeren in de webshop. Het grote verschil met andere kortingssites en apps is dat winkeliers zelf hun aanbiedingen online kunnen plaatsen. Onbeperkt en zonder tussenkomst van personen. Het is volledig gratis en ze zijn niet verplicht tot extreme kortingen (vanaf 10%). ShopAway.nl is geen groepskortingssite dus klanten komen niet eenmalig of allemaal tegelijk, maar structureel.”

Waarom dit initiatief?

“Omdat er andere – misschien wel effectievere – vormen van e-commerce mogelijk zijn voor retailers dan het hebben van een webshop. Wij geloven dat “stenen” winkels in hun concurrentiestrijd met webwinkels meer moeten inzetten op hun enige echt onderscheidende element namelijk hun winkel. Ze moeten internet dus inzetten om mensen in hun winkel te krijgen in plaats van streven naar online verkoop. Kleine winkeliers kunnen in sommige gevallen beter helemaal geen webshop openen en grotere retailorganisaties kunnen online en offline beter integreren of naast elkaar inzetten.

Uniek aan ShopAway.nl is onder meer de laagdrempeligheid voor zowel winkeliers als consumenten. Winkeliers kunnen zonder tussenkomst van personen binnen 10 minuten een profiel inclusief aanbiedingen online zetten. De consument ontvangt niet elke dag een deal waarbij de kans klein is dat je daar net op zit te wachten. Integendeel, je kunt op een voor jou geschikt moment zoeken in honderden aanbiedingen tegelijk.”

Hoe werkt ShopAway.nl?

“Consumenten kunnen zoeken naar producten, merken en winkels. Ze zien dan meteen welke relevante aanbiedingen er zijn. Het zijn allemaal exclusieve aanbiedingen; alleen voor de gebruikers van ShopAway.nl. Om daar gebruik van te maken heb je een kortingscode nodig. Die krijg je als je de aanbiedingen deelt met je sociale netwerk via Facebook, Hyves of Twitter. Zo zien je vrienden en kennissen wat je van plan bent om te gaan komen (we delen ten slotte toch al waar we zijn en wat we leuk vinden) en de aanbieding van de winkelier zal zich als een olievlek over het internet verspreiden. Wil je liever niet dat mensen weten wat je van plan bent om te gaan kopen dan kan je de kortingscode ook opvragen via een betaald sms’je. Je hebt dan gelijk alle info (kortingscode, productnaam, winkelgegevens, telefoonnummer) bij de hand in je telefoon.”

 

Wat zijn de facts?

“Nu, 2 weken na de lancering doen er bijna vijfhonderd winkels/ retailers mee. De publiekelijke lancering vond een week geleden plaats, dus over bezoekersaantallen kunnen we binnenkort meer melden. We verwachten dat de bezoekers  vooral via social media zullen komen en via een aantal partnerships met relevante websites.”

Wie is er betrokken bij ShopAway.nl?

“Ikzelf ben betrokken als bedenker en oprichter. Daarnaast is onder meer de initiatiefnemer van openingstijden.nl bij ShopAway.nl betrokken.”