Gespot

Spots: Info en tips tijdens het winkelen

0

Winkelen wordt écht leuk met Spots. De app geeft je informatie, aanbiedingen en nieuwtjes terwijl je aan het shoppen bent! Martin Knook, medeoprichter van Spots, vertelt.

Wat is Spots?

“Spots combineert de romantiek van een stad met de informatie, aanbiedingen en nieuwtjes van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Daarnaast vult de app, beschikbaar voor iPhone en Android, dit nog aan met relevante informatie via social media. Op deze manier brengt de app de klant en de winkelier dichter bij elkaar. Via de Spots app kan de klant gemakkelijk informatie vinden over winkels, merken, lunch, diner en evenementen in een stad. Deze informatie wordt aan de app toegevoegd door de winkeliers zelf.”

Waarom dit initiatief?

“Van diverse grote steden in Europa bestaan reisgidsen die geschreven zijn door inwoners van die stad. Hierin wordt onder andere toegelicht wat de leukste spots zijn in de desbetreffende stad. Winkelen met de kennis van een local is de gedachte geweest achter de ontwikkeling van deze app. Het grote aantal smartphones dat in Nederland gebruikt wordt zorgt ervoor dat de koppeling tussen internet en het echte winkelen steeds interessanter wordt. De winkels en horecagelegenheden die een winkelcentrum onderscheidend maken zijn de winkels van de plaatselijke ondernemers. Door een koppeling te maken tussen internet, social media en mobiel internet wordt het voor een plaatselijke ondernemer mogelijk op een eenvoudige manier contact te maken met zijn klanten. Daarnaast is een plaatselijke ondernemer op deze manier makkelijk te vinden voor nieuwe klanten. Dit gaat allemaal in samenwerking met zijn plaatselijke collega’s via de app.”

Hoe werkt Spots?

“De Spots app combineert informatie van ondernemers in een winkelcentrum met de ervaringen van consumenten. Dit gebeurt met behulp van koppelingen met verschillende social media zoals Twitter en Facebook. De ondernemers kunnen via een CMS hun informatie toevoegen aan de app en op ieder moment van de dag berichten, zogenaamde spotlights, plaatsen. De berichten die consumenten plaatsen op Twitter worden ook weergegeven in de app. Daarnaast kan de snelste route naar een winkel bepaald worden en geeft de app de evenementen in de betreffende stad weer.”

 

Wat zijn de facts?

“Op 26 februari 2012 is de app gelanceerd in Doetinchem met op dit moment ruim dertig deelnemende bedrijven. De app is beschikbaar voor iPhone en Android en is tijdens de lancering honderden keren gedownload. Er zijn inmiddels vergaande gesprekken met verschillende steden om Spots mee uit te breiden.”

Wie is er betrokken bij Spots?

“De lancering in Doetinchem is bedoeld als pilot, om ervaring op te doen waarmee we uiteindelijk meerdere Nederlandse gemeenten aan kunnen sluiten bij Spots. De pilot in Doetinchem is financieel en met daden ondersteund door de gemeente Doetinchem, het centrummanagement van Doetinchem en natuurlijk de ondernemers van Doetinchem. De app is ontwikkeld door Weber S&G en Spots is een gezamenlijk project van Roel Weber en mijzelf, Martin Knook.”