Twittertogether: Discussiëren over onderwerpen op Twitter

Kom in contact met andere twitteraars. Een gesprek met Marissa Liemburg over Twittertogether.
Wat doet de site?
“Wat twittertogether uniek maakt is dat de site een combinatie is van Twitter en forumsites. Je kunt op onze site (door in te loggen met hun twitteraccount) op een makkelijke manier in contact komen met anderen die dezelfde interesses hebben. Dit kan door middel van groepen waar je lid van kan worden.
In deze groepen kan nu alleen nog gepraat worden. In de toekomst willen wij graag meer functies implementeren, zoals: ruimte voor het promoten van twitteraccounts, voor het plaatsen van nieuwsberichten en/of weblogs, de mogelijkheid om je followers uit te nodigen voor groepen en de site meertalig te maken. Het leuke is ook dat die berichten langer mogen zijn dan de 140 tekens van een tweet, namelijk 1400 tekens. Deze berichten kunnen (naar eigen keuze) worden getoond als een verkorte tweet op twitter.com Hier komt dan een URL bij te staan die linkt naar de pagina waar het bericht op getypt is.”
[gespot_images]
Waarom deze site?
“Wij kozen voor dit concept na aanleiding van een opdracht gegeven door school. In deze opdracht werden wij vrij gelaten om wat voor site dan ook te maken, zolang het maar twittergerelateerd was. Twitter is eigenlijk een status update service en niet zo zeer een middel om met anderen in contact te komen en te discussiëren over bepaalde onderwerpen. Wij wilden daar verandering in brengen. Vandaar ook de naam Twittertogether: twitteren met elkaar. De andere vier projectgroepen kwamen met concepten zoals het matchen van twitteraars door middel van hun tweets, een tweet van de dag site, een site om alle sociale netwerken in een te krijgen en een site die twitter gemakkelijker moet maken.”
Hoe werkt de site?
“Je logt in met je twitteraccount. Wanneer je ingelogd bent, moet je je aanmelden bij de groepen van je voorkeur om zo met anderen te kunnen praten. Je wordt lid van zo’n groep door op de Homepage een groep aan te kiezen en dan op “Lid worden” te klikken. Op de “Mijn Profiel” pagina komen dan alle groepen te staan waar je lid van bent.”
Wat zijn de facts?
“Aangezien de site nog maar sinds 21 mei online staat, is het bezoekersaantal nog laag. Het idee van de site wordt pas werkelijkheid wanneer de twitteraars lid gaan worden van de groepen en hierin gaan praten met elkaar. We kunnen al wel zeggen dat 11% van de bezoekers via Twitter komt. (Dit dus door het klikken op de link uit de verkorte tweet).”
Wie maakt de site?
“Twittertogether is helemaal door onszelf gemaakt. Jeroen Slot (student Bedrijfskundige informatica) is verantwoordelijk voor het ontwerp en Daniël van Kolfschoten heeft de website samen met Jeroen Kwakkel (studenten Informatica) geprogrammeerd. De twee overige teamleden: Simone Peters (student Small Business and Retail Management) en ik (student Communicatie) zijn verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.”