Qeldr: Kies een wijnabonnement & laat het maandelijks afleveren

Op de website van Qeldr sluit je een abonnement af op kwaliteitswijn. Zo ontdek je de lekkerste wijnen, en heb je altijd goede wijn in huis. Droom je van je eigen privé wijnkelder? Qeldr brengt dit binnen handbereik! Joost van de Velde, initiatiefnemer van Qeldr, vertelt. 

Wat is het?

“Qeldr is jouw privé wijnkelder die zich automatisch bijvult met kwaliteitswijn naar jouw smaak. Je kunt kiezen uit de smaakprofielen: Zacht & Lekker, Soepel & Vol, en Stevig & Vol. Iedere maand krijg je een nieuw doosje maandwijn, altijd binnen jouw smaakprofiel. Het zijn ook altijd bijzondere wijnen, die je zeker niet in de supermarkt vindt. Jouw privé kelder komt natuurlijk ook met een privé sommelier. Via Twitter zijn wij bereikbaar voor advies: van de ideale serveertemperatuur tot wijnvlekken uit je shirt krijgen, wij zijn er voor je!”

[gespot_images]

Waarom dit initiatief?

“Wij vinden dat iedereen (boven de 18) moet kunnen genieten van kwaliteitswijn. Tegenwoordig is kiezen tussen wijnen lastig, er is gewoon steeds meer verschillende wijn. Kwaliteitswijn draait niet om het jargon of de elite die voorschrijft wat lekker is. Wij maken wijn simpel en leuk, zonder de elegantie van het product te verliezen. Altijd goede wijn in huis is geen elite kwestie meer.

De wijnwereld is toe aan disruptie en Qeldr wil dat bieden. Dit willen we doen met onze duidelijke smaakprofielen, maar ook met het gemak van het thuisbezorgen van de wijn. Dus geen gesjouw meer met flessen, of zomaar wat kopen omdat het etiket er leuk uit zag. Via onze Twitterservice kunnen klanten en niet-klanten altijd vragen stellen, bijvoorbeeld over de ideale serveertemperatuur, of over de beste combinatie voor tijdens het eten.”

Hoe werkt het?

“Bij Qeldr staan smaakprofielen centraal. Wij delen wijnen niet in per land, druivensoort, of vintage, want goede wijn komt tegenwoordig overal vandaan. Daarbij zijn er maar heel weinig mensen die echt op dat soort parameters kiezen. Qeldr heeft smaak versimpeld, afgaande op jarenlange ervaring in het proeven en verkopen van wijn. De wijnen passen we automatisch aan naar de smaak van het seizoen. We gaan nu dus lekker richting de Kerstwijnen. Maar in de zomer zijn ze lekker combineerbaar met een BBQ.

Je kiest eenmalig het smaakprofiel waar je je op abonneert. Op basis daarvan krijg je maandelijks een doosje wijn toegestuurd. De wijnen die wij selecteren zijn niet in de supermarkt te krijgen en zijn speciaal doordat ze uit de kleinere huizen komen, ecologisch verantwoord gemaakt zijn, of juist door heel innovatieve jonge wijnmakers gemaakt worden. Je hebt gegarandeerd iets bijzonders in handen. Wij proeven de wijn via ons eigen rating-proces en nemen de rating van ‘Wine Spectator’ en de ‘Vivino-rating’ mee. Dat is een rating gebaseerd op feedback van andere consumenten, vinden we wel zo reëel.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Op dit moment hebben we de eerste versie van Qeldr gelanceerd. We hebben nog veel meer plannen met Qeldr: we willen het met technologie nog veel simpeler maken. Dan kun je nog makkelijker je wijnprofiel bepalen, en bijhouden wat je lekker vindt en wat je al in je ‘privékelder’ hebt liggen. Begin volgend jaar kun je dus beter je pakket personaliseren.”

Wie is er bij betrokken?

“Het team bestaat uit tech-ondernemers en een vinologe: Dianne. Pino Moreno is user experience-specialist, die al genomineerd is geweest voor verschillende prijzen, waaronder ‘Webby’ en ‘Awwward’. Onze technische man Andres heeft jarenlange ervaring in webomgevingen en webshops. Hij zorgt ervoor dat alles veilig en snel verloopt. En ik, de founder, zorg ervoor dat het concept goed blijft, en gewerkt wordt aan de juiste missie.”

Heb jij feedback voor Qeldr?

“Heel graag zouden we feedback ontvangen van jullie, als lezers van Frankwatching, over wat jullie van het concept vinden. Misschien is het de ideale oplossing voor jou? Maar misschien vind je het ook helemaal niks, of mis je essentiële zaken en blijf je toch liever ergens anders je wijn kopen. Hierover ontvangen we heel graag jullie reacties. Dit kan onder het artikel hier op Frankwatching, maar ook via Twitter of via e-mail. We horen het graag!”