Training Communiceren met infographics
8.0

Training Communiceren met infographics

Van ruwe data naar prikkelende infographics

1 dag
Utrecht, Meeting Plaza
€ 690,00 € 621,00
18
0
0
0
18

Mensen nemen steeds minder tijd om te lezen, we zijn beelddenkers. Met een goede infographic kun je dat grote, nieuwe publiek bereiken. Je trekt de aandacht en je doelgroep begrijpt je verhalen beter en sneller. Maar in welke situaties gebruik je infographics en hoe pak je dat precies aan?

Volg deze training als onderdeel van de korte opleiding Online Communicatie en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Communiceren met infographics?

In deze training wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een goed (data)verhaal kunt vertalen naar pakkend en informatief beeld. We bespreken de valkuilen en hoe je deze vermijdt. Je leert wat ‘beeld-denken’ is en hoe je het kunt toepassen in je werk. Je maakt kennis met handige tools waarmee je infographics kunt maken. Ook leer je hoe je een goede briefing opstelt, hoe je designers en makers om je heen verzamelt en hoe je ten slotte met hen samenwerkt.

Na afloop van de training Communiceren met infographics:

 • Ken je de toepassingen en toegevoegde waarde van infographics in de communicatie.
 • Kun je zelf, als niet-datadeskundige, de beste verhalen vinden in een hoeveelheid data.
 • Ben je in staat om het hele proces – van databerg tot infographic – als professional te briefen en aan te sturen.
 • Kun je beslissen welk soort infographic het beste past bij je ambities, doelstellingen en je mogelijkheden.
 • Weet je wat de meest voorkomende valkuilen zijn en hoe je deze kunt vermijden.
 • Ben je in staat om cijfers in de vorm van infographics te integreren in de communicatiestrategie van jouw organisatie.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor communicatiespecialisten, onderzoekers die veel rapporteren en professionals die verantwoordelijk zijn voor een crossmediale communicatiestrategie waarmee ze op een innovatieve manier hun doelgroepen willen bereiken. Je hoeft geen ervaring te hebben met ontwerp-software of Excel.

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk bij het uitwerken van een infographic. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

John Verhoeven is een ervaren contentstrateeg en een gedreven trainer/coach. Hij schrijft regelmatig over zijn vakgebied, onder meer bij Frankwatching. Met de tweedaagse training Contentstrategie neemt hij marcom-professionals mee in een inspirerende sessie waarin de analyse en de inhoud worden gekoppeld aan praktische vaardigheden. Daarnaast is John gespecialiseerd in de creatie en toepassing van ‘visual content’. Voor Frankwatching verzorgt John de training Communiceren met infographics en Contentstrategie. Lees meer

Tijdens de training Communiceren met infographics komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kracht van ‘beelddenken’ in tijden van ‘information overload’.
 • In 6 stappen naar een goede infographic.
 • De ‘monkeyproof’ briefing.
 • Infographics in het verleden en heden.
 • Do’s & don’ts in de voorbereiding.
 • Leren van de besten: analyse van ‘best practices’.
 • Zo vermijd je de 9 meest gemaakte fouten.
 • Zelf ‘beelddenken’: schetsen met potlood en papier.
 • Introductie van diverse tools om zelf infographics te maken.
 • Oefenen met een online tool.
 • De training Communiceren met infographics is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen aan de training is een laptop noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Interessante training, theorie maar ook veel tips and tricks waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt gaan. Ik bezocht de training samen met de vormgever van onze afdeling, dat bleek nuttig.

21-03-2017

Désirée de Jong

Interessante training om de basis voor het maken van Infographics te leren. Aanrader!

06-02-2017

Margot Bosch

Boeiende training met goede en zinvolle oefeningen tussendoor. Je merkt dat trainer John Verhoeven veel know how heeft. Smaakt naar meer!

03-02-2017

K. Schade

De trainer en de locatie zorgen ervoor, dat je al snel zin hebt. Het is een praktische training, afgewisseld met de nodige theorie. Het opzetten van een goede infographic kan je behoorlijk wat tijd besparen als je de stappen, valkuilen en tips kent. Ook de handreiking naar verschillende tools is daarbij onmisbaar. Tip: neem als het kan zeker een laptop mee om tijdens de training zelf al wat te proberen.

17-11-2016

Peter Broos

Interessante training. Goede combinatie van luisteren, geprikkeld worden en zelf aan de slag. Veel tips en we kregen veel tools (om infographics te maken) aangereikt, waar je gratis gebruik van kunt maken.

11-10-2016

elske Hijlkema

Door deze training heb ik een veel completer beeld gekregen over de mogelijkheden en voorwaarden voor het communiceren met infographics. Het is niet is dat je 'even doet' maar als je het goed aanpakt, maakt het je communicatie veel krachtiger en effectiever. En trouwens ook een stuk leuker... :)

10-10-2016

Marieke Koken

Erg goede cursus. Veel opgestoken en ook geoefend met het maken van een infographic. De catering op de lokatie Utrecht hoog catharijne was ook zeer goed

12-09-2016

Bert Nijkoops

Deze training geeft een heel goed beeld over het nut van infographics en waar je op moet letten als je dit wilt maken. Je krijgt tips en tools te zien waar je mee aan de slag kunt. Ik vond het een nuttige dagbesteding. Ook al heb ik nog niet het gevoel dat ik het echt zelf kan maken. Wel kan ik beter bepalen hoe ik het zou willen hebben.

12-09-2016

Lydia Hubregtse

De training Communiceren met infographics is vooral theoretisch en erg basic. Ik heb een paar handige tips geleerd, maar ik had andere verwachtingen. In de beschrijving van de training staat dat je zal oefenen met online tools, wat ik interpreteer als zelf online infographics maken. Dit is niet het geval en ook niet de bedoeling van deze training. De bescrijving wekt andere verwachtingen...

07-09-2016

Tanja

Goede training met enthousiaste trainer. Opbouw en ingrediënten van de training kunnen wat mij betreft nog wat aangescherpt worden.

01-09-2016

Aline

Interessante cursus met goede voorbeelden en tips, ik had alleen meer aandacht gewild voor de tools en minder voor het uittekenen.

22-06-2016

Marij Quirijnen

Goed toegespitst op praktijk met voorbeelden uit de werkvloer.

21-06-2016

D. Bouznad

De training werd gegeven door een bevlogen John, die met heel wat bagage een gedegen training kon geven. Een mooie afwisseling tussen nuttige theorie en praktische oefeningen. Als kers op de taart een mooie lijst met handige sites ontvangen om 'thuis' direct aan de slag te kunnen.

03-05-2016

E. de Vries

Informatie adviseur bij Gemeente Vlaardingen

Het was een leerzame en heldere training!

17-12-2015

Annemarie Pouwer

Informatieve en informele training, waarbij er goede voorbeelden werden gegeven. De combinatie van theorie en praktijk (in de vorm van een casus) doet goed voor het oppakken van de stof.

13-11-2015

Shirley

Goede training, goede voorbeelden gezien. handige tips gekregen.

22-10-2015

Jennie Burgers

communicatiemedewerker bij Geldersch Landschap & Kasteelen

Deze week bij Frankwatching een hele leuke training Infographics gedaan. Hoe visualiseer je data? Wat heb je nodig, hoe begin je en hoe kom je tot een goed resultaat? Die vragen werden beantwoord. We gingen ook zelf aan de slag en daardoor brachten we de theorie meteen in praktijk. Het was veel, voor 1 dag. Ik had er best een paar dagen meer voor uit willen trekken!

17-09-2015

Floortje Schut

Communicatiemedewerker bij Woonstichting De Key

Goede training, veel geleerd met voldoende aandacht voor praktijkvragen/voorbeelden. Geinspireerd naar huis gegaan (noot: 9 of 10 geef ik zelden)

18-03-2015

Astrid van Bragt

communicatie-adviseur bij Deltares

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Communiceren met infographics op 09-05-2017. De kosten hiervan bedragen € 621,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.