Training Communiceren met infographics
8.0

Training Communiceren met infographics

Van ruwe data naar prikkelende infographics

1 dag
Utrecht
€ 690,00
31
0
0
0
0
0

Mensen zijn beelddenkers. Of je nu een website moet vullen, een persbericht naar buiten brengt of een onderzoeksrapport presenteert, er gaat niets boven een infographic om begrijpelijk en toegankelijk je verhaal te presenteren. Te midden van de enorme hoeveelheid informatie, waar je publieksgroepen elke dag mee te maken hebben, trek je optimaal de aandacht met een infographic die verheldert, prikkelt en nieuwsgierig maakt. Je publiek begrijpt je verhaal beter en sneller als het goed is ‘verbeeld’. Maar wanneer gebruik je infographics en hoe pak je dat precies aan?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Online Communicatie en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Communiceren met infographics?

In deze training leren we je hoe je een heleboel informatie kunt ‘platslaan’ tot een heldere, informatieve en pakkende infographic. We gaan aan de slag met pen en papier, zodat je al schetsend leert wat je moet weten van vormgeving, ‘beeld-denken’ en de diverse soorten grafieken die jouw verhaal kracht bijzetten. Ook behandelen we de ‘ins & outs’ van een goede briefing, en hoe je een team samenstelt (en begeleidt!) voor een optimaal resultaat. Je maakt ook kennis met handige tools waarmee je infographics kunt maken.

De hele training is offline: je hebt alleen kleurpotloden en papier nodig (en daar zorgen wij voor!). Een laptop is handig voor je aantekeningen, of als je met de online tools wilt kennismaken.

Na afloop van de training Communiceren met infographics:

 • Weet je hoe je informatie moet ‘platslaan’ voor een effectieve infographic.
 • Ben je in staat om de beste verhalen te vinden en vorm te geven,
 • Ben je in staat om het hele proces – van begin tot eindproduct – als professional aan te sturen.
 • Weet je hoe je tot de juiste keuzes komt om een infographic te ontwerpen die het beste past bij je ambities en je mogelijkheden.
 • Weet je wat de meest voorkomende valkuilen zijn en hoe je deze kunt vermijden.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor communicatiespecialisten, onderzoekers die veel rapporteren en professionals die verantwoordelijk zijn voor een crossmediale communicatiestrategie waarmee ze op een innovatieve manier hun doelgroepen willen bereiken. Je hoeft geen ervaring te hebben met ontwerp-software of Excel.

John Verhoeven is een ervaren contentstrateeg en trainer/coach. Daarnaast is hij gespecialiseerd in ‘visual content’ en helpt hij organisaties grote hoeveelheden data te vertalen naar infographics en animaties.

Tijdens de training Communiceren met infographics komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie in verleden en heden van Infographics en de plaats van ‘beeld- denken’ in je communicatie,
 • Het ‘platslaan’ van je informatie: in zes stappen naar een infographic,
 • Zelf leren ‘beeld-denken’: schetsen met kleurpotlood en papier,
 • Een ijzersterke briefing voor je ontwerper of je bureau,
 • De checklist voor een goede infographic,
 • Het selecteren van de juiste onderdelen voor jouw infographic,
 • Leren van de besten: analyse van ‘best practices’,
 • Trends in ‘visual content’ in moderne communicatie,
 • Introductie van diverse tools om zelf een infographic te maken,
 • Oefenen met een online tool.
 • De training Communiceren met infographics is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen aan de training is een laptop noodzakelijk.
 • Bij de trainingslocatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Inspirerende training met een goede combinatie van theorie en het uitwerken van een praktische casus. Handige tips meegekregen als het gaat om briefen tot het samenstellen en beoordelen van een infographic.

06-06-2018

Mieke van de Kamp

Interessante training, met veel inspirerende voorbeelden. John gaf ons praktische tips die helpen bij het afbakenen van alle informatie om tot een duidelijke infographic te komen.

25-04-2018

Rianne

Interessante training, leuke voorbeelden, nu toepassen in de praktijk!

31-01-2018

Marije

Veel handige do's en don'ts geleerd rond Info Graphics.

29-01-2018

Melina Huyg

Fijne trainer met heel veel kennis over krachtige communicatie. Sterke training met goede mix tussen theorie en praktische casus uitwerken. zodat je gelijk weet hoe je zelf een goede infographic maakt, maar ook kan briefen of beoordelen!

29-01-2018

Inge Voorhans

Een training waarin theorie direct in de praktijk wordt gezet en je het proces van A tot Z leert; van uitdenken in doel, doelgroep, geschikte data etc. tot aan het briefen van designers. Een dagcursus waarin je actief aan de slag gaat !

29-01-2018

Esmee Spijker

Goede trainer en een duidelijke trainer

26-01-2018

Marieke

De training voor Infographics is vooral bedoeld voor mensen die kennis willen maken met deze vorm van communicatie. Adviseurs kunnen met de opgedane kennis beter bureau briefen. Werk je op een afdeling waar veel zelf gedaan moet worden dan krijg je voldoende tools om aan de slag te kunnen. Vooral het hoe en waarom je deze vorm inzet krijgt voldoende aandacht. Goede eerste kennismaking!

20-12-2017

Bas Ruesink

Interessante training met handige handvatten om infographics in te zetten. Welke informatie/data heb je nodig? Waar moet je verder aan denken? Welke mogelijkheden zijn er? Wat heb ik nodig voor een goede briefing naar een ontwerpbureau/vormgever? Wanneer en hoe gebruik je huisstijl en kleuren? Aanrader als je met infographics werkt of wil gaan werken!

20-12-2017

Connie

Goede training Communiceren met Infographic. Met een fijne mix van theorie en zelf aan de slag met cases. Een aanrader voor iedereen die meer wil leren over het communicatiemiddel infographic.

06-10-2017

yolanda van geest

Leuke training gegeven door John Verhoeven! Anders leren denken is een proces dat niet in 1 dag lukt maar als je basis weet om dat in gang te zetten kun je het na de training goed doorontwikkelen. Heel helder uitgelegd, de oefeningen tussendoor en beoordeling ervan geven veel inzicht en je krijgt meer dan voldoende tips, tricks en tools mee. Een aanrader!

06-10-2017

Monique Kras

Goede praktische tips en handvatten om met data te communiceren. Goede manier om kritisch naar de data te kijken en alleen het belangrijkste voor de doelgroep eruit te halen. Op basis hiervan kom je tot een goede briefing en input voor een infographic.

08-09-2017

Loes

Fijne training bij Frankwatching. Infographics maken. informatief en inspirerend.

11-05-2017

Eline Brinkman

Interessante training, theorie maar ook veel tips and tricks waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt gaan. Ik bezocht de training samen met de vormgever van onze afdeling, dat bleek nuttig.

21-03-2017

Désirée de Jong

Interessante training om de basis voor het maken van Infographics te leren. Aanrader!

06-02-2017

Margot Bosch

Boeiende training met goede en zinvolle oefeningen tussendoor. Je merkt dat trainer John Verhoeven veel know how heeft. Smaakt naar meer!

03-02-2017

K. Schade

De trainer en de locatie zorgen ervoor, dat je al snel zin hebt. Het is een praktische training, afgewisseld met de nodige theorie. Het opzetten van een goede infographic kan je behoorlijk wat tijd besparen als je de stappen, valkuilen en tips kent. Ook de handreiking naar verschillende tools is daarbij onmisbaar. Tip: neem als het kan zeker een laptop mee om tijdens de training zelf al wat te proberen.

17-11-2016

Peter Broos

Interessante training. Goede combinatie van luisteren, geprikkeld worden en zelf aan de slag. Veel tips en we kregen veel tools (om infographics te maken) aangereikt, waar je gratis gebruik van kunt maken.

11-10-2016

elske Hijlkema

Door deze training heb ik een veel completer beeld gekregen over de mogelijkheden en voorwaarden voor het communiceren met infographics. Het is niet is dat je 'even doet' maar als je het goed aanpakt, maakt het je communicatie veel krachtiger en effectiever. En trouwens ook een stuk leuker... :)

10-10-2016

Marieke Koken

Erg goede cursus. Veel opgestoken en ook geoefend met het maken van een infographic. De catering op de lokatie Utrecht hoog catharijne was ook zeer goed

12-09-2016

Bert Nijkoops

Deze training geeft een heel goed beeld over het nut van infographics en waar je op moet letten als je dit wilt maken. Je krijgt tips en tools te zien waar je mee aan de slag kunt. Ik vond het een nuttige dagbesteding. Ook al heb ik nog niet het gevoel dat ik het echt zelf kan maken. Wel kan ik beter bepalen hoe ik het zou willen hebben.

12-09-2016

Lydia Hubregtse

De training Communiceren met infographics is vooral theoretisch en erg basic. Ik heb een paar handige tips geleerd, maar ik had andere verwachtingen. In de beschrijving van de training staat dat je zal oefenen met online tools, wat ik interpreteer als zelf online infographics maken. Dit is niet het geval en ook niet de bedoeling van deze training. De bescrijving wekt andere verwachtingen...

07-09-2016

Tanja

Goede training met enthousiaste trainer. Opbouw en ingrediënten van de training kunnen wat mij betreft nog wat aangescherpt worden.

01-09-2016

Aline

Interessante cursus met goede voorbeelden en tips, ik had alleen meer aandacht gewild voor de tools en minder voor het uittekenen.

22-06-2016

Marij Quirijnen

Goed toegespitst op praktijk met voorbeelden uit de werkvloer.

21-06-2016

D. Bouznad

De training werd gegeven door een bevlogen John, die met heel wat bagage een gedegen training kon geven. Een mooie afwisseling tussen nuttige theorie en praktische oefeningen. Als kers op de taart een mooie lijst met handige sites ontvangen om 'thuis' direct aan de slag te kunnen.

03-05-2016

E. de Vries

Informatie adviseur bij Gemeente Vlaardingen

Het was een leerzame en heldere training!

17-12-2015

Annemarie Pouwer

Informatieve en informele training, waarbij er goede voorbeelden werden gegeven. De combinatie van theorie en praktijk (in de vorm van een casus) doet goed voor het oppakken van de stof.

13-11-2015

Shirley

Goede training, goede voorbeelden gezien. handige tips gekregen.

22-10-2015

Jennie Burgers

communicatiemedewerker bij Geldersch Landschap & Kasteelen

Deze week bij Frankwatching een hele leuke training Infographics gedaan. Hoe visualiseer je data? Wat heb je nodig, hoe begin je en hoe kom je tot een goed resultaat? Die vragen werden beantwoord. We gingen ook zelf aan de slag en daardoor brachten we de theorie meteen in praktijk. Het was veel, voor 1 dag. Ik had er best een paar dagen meer voor uit willen trekken!

17-09-2015

Floortje Schut

Communicatiemedewerker bij Woonstichting De Key

Goede training, veel geleerd met voldoende aandacht voor praktijkvragen/voorbeelden. Geinspireerd naar huis gegaan (noot: 9 of 10 geef ik zelden)

18-03-2015

Astrid van Bragt

communicatie-adviseur bij Deltares

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Communiceren met infographics op 16-10-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd