Training Contentcreatie & storytelling
8.6

Training Contentcreatie & storytelling

Verspreid verhalen die het delen waard zijn

2 dagen
Utrecht (kies locatie)
€ 1.345,00
43
0
0
0
0
0

Content en storytelling. Het zijn termen waarover iedereen het tegenwoordig heeft. Maar wat houden ze in? Wat zijn de criteria van een goed verhaal, en hoe zorg je ervoor dat jouw content opvalt en wordt gedeeld?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Online communicatie of opleiding Contentmarketing en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Contentcreatie & storytelling?

Tijdens de tweedaagse training Contentcreatie & storytelling leer je alle in’s & out’s over content en storytelling en gaat verder dan de theorie alleen. Je gaat vooral ook zelf aan de slag met tekst en beeld, aan de hand van praktische tips, inspirerende voorbeelden en how to’s.

Je leert de verschillende vormen van contentmarketing kennen en je kunt ermee aan de slag voor je eigen bedrijf. Je leert hoe je een redactioneel format op kunt zetten en hoe je content kunt beoordelen met een journalistieke bril. Je bent in staat sterke content te creëren en deze op de juiste kanalen effectief in te zetten. Tot slot ken je de opbouw van een goed verhaal en weet je hoe je voor je eigen organisatie zo’n verhaal kunt maken.

Na afloop van de training Contentcreatie & storytelling:

 • Beschik je over praktische tips, inspirerende voorbeelden en how to’s, en weet je meer dan de theorie alleen.
 • Ken je de verschillende vormen van contentmarketing en kun je ermee aan de slag voor je eigen bedrijf.
 • Weet je hoe je een redactioneel format op kunt zetten en hoe je content kunt beoordelen met een journalistieke bril.
 • Ben je in staat sterke content te creëren en deze op de juiste kanalen effectief in te zetten.
 • Ken je de opbouw van een goed verhaal en weet je hoe je zo’n verhaal voor je eigen organisatie kunt maken.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor pr- en communicatieprofessionals, (reclame)creatieven, webredacteuren en andere contentmakers die meer willen weten over en/of aan de slag willen met crossmediale content. Je hoeft geen specifieke voorkennis te hebben, maar nieuwsgierigheid is gewenst!

Cor Hospes is keynote spreker, bestellerauteur en merkjournalist. Hij helpt bedrijven en organisaties op het gebied van contentmarketing en storytelling en met het maken van verhalen die het waard zijn om te delen.

Tijdens de training Contentcreatie & storytelling komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1:

 • Het belang van onderscheidende content
 • Content is geen campagne, maar een cultuur
 • Het opzetten van een content hub in vier stappen
 • Audience first
 • Hoe vertaal je je DNA naar verhalen?
 • Niche is beter
 • Contentcuratie met stappenplan
 • Het opzetten van een redactioneel format
 • Nieuwe invalshoeken voor het schrijven van verhalen
 • Praktische handvatten, inspirerende cases

Na dag 1 krijg je een opdracht mee die je voor de tweede trainingsdag gaat voorbereiden.

Dag 2:

 • De kracht van storytelling
 • De structuur van een goed verhaal
 • De eigenschappen van een goed verhaal
 • Verhaal hoor je van binnen, niet van buiten
 • Wat je kunt leren van Dora en Rocky
 • De narrative arc toepassen
 • De kracht van tegenstellingen
 • Do’s & don’ts, tips en tricks
 • De training Contentcreatie & storytelling is een tweedaagse training.
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Het meenemen van een laptop of tablet is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
 • Bij de trainingslocatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Cor Hospes is een bevlogen en enthousiaste trainer, die alles uit de kast haalt om je van bepaalde do’s en don’ts op het gebied van storytelling te overtuigen. Het waren 2 leuke en inspirerende dagen!

29-07-2018

Heidi

Zeer inspirerende, interessante en nuttige training. Cor Hospes verteld boeiend en geeft voorbeelden die je letterlijk laten voelen wat goede storytelling kan doen. Wat ik nooit meer zal vergeten is zijn opmerking: 'vertel als bedrijf niet wat je maakt, maar wat je mogelijk maakt' . Deze training is echt een aanrader als je met je bedrijf met storytelling aan de slag wil.

11-07-2018

Sebastiaan

Twee dagen geïnspireerd worden door Cor Hospes over contentcreatie en storytelling heeft mij nieuwe inzichten en ideeën gegeven om direct in de praktijk te brengen. Het is een praktische training waar je meteen mee aan de slag kunt.

10-07-2018

Wanda

Zeer inspirerende training gegeven op een interactieve, verbindende manier door een trainer met passie voor het vak. Ik zou de training aan iedereen willen aanbevelen die aan de slag wilt gaan met storytelling. Cor heeft mij enorm geïnspireerd en ik kan niet wachten om met de opgedane kennis en inzichten aan de slag te gaan!

07-07-2018

Mariëtte Baan

Genoten van de training door Cor! Cor is een docent die met veel enthousiasme zijn passie voor marketing en storytelling deelt. Ik heb geleerd hoe je verhalen over je vakgebied kunt vertellen zonder technisch (en saai) te worden. Geïnspireerd en vol ideeën weer naar huis!

06-07-2018

Theo Felten

Hele leuke en inspirerende training. Cor Hospes is op en top verhalenverteller, een entertainer. Zijn stijl dwingt je ook af te dalen naar je eigen praktijk en een vertaling te maken naar je eigen organisatie/situatie.

02-07-2018

Annemarie Willemsen

Wat werkt wel en wat werkt niet? Wanneer is iets too much en wanneer past iets toch wel binnen een thema? De training was boeiend, het gaf me vooral zicht op de vraag 'why'? Bekijk niet iets vanuit jezelf als bedrijf, maar vanuit de behoefte van de klant. Waarom hebben zij jou echt nodig? Wat kun je vertellen waardoor zij dan ook geboeid blijven? Doordat de trainer hier erg op in ging kun je vanuit een echte behoefte iets vertellen in plaats van alleen maar vanuit jezelf naar buiten kijken.

19-06-2018

Matti Nijboer

Ik heb tijdens deze training enorm veel plezier ervaren door de manier waarop Cor Hospes de training invulling geeft en mij volledig mee heeft genomen in zijn verhalen, zijn anecdotes, zijn kennis en ervaringen. Ik had er al veel over gelezen, werk veel met content maar ik heb er zeker heel veel meer bijgeleerd tijdens deze twee dagen. Dank Frankwatching! Zet dit door, want jullie zijn top!

25-05-2018

Megan van der Meer

Absoluut de moeite waard! Cor is een enthousiaste verteller en geeft je de juiste tools om aan de slag te gaan. Hij zegt (uiteraard) niet wat je moet doen, maar geeft wel stof tot nadenken waar je, als het goed is, mee verder kan.

25-05-2018

Bob Lodder

Interessante training! Erg leerzaam met handige en praktische tips. Je kan er direct mee aan de slag!

11-04-2018

Rosalie Ligterink

Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden en mooie verhalen neemt trainer Cor Hospes je mee in de wereld van Contentcreatie en Storytelling. Tijdens de twee trainingsdagen heb veel inspiratie opgedaan en bladzijden vol ideeën geschreven die ik zeker komende tijd in mijn werk als copywriter ga toepassen. Eerder volgende ik ook de training Creatief Online Schrijven bij Frankwatching/Cor; deze heeft wel wat overlap dus ik zou een keuze maken tussen één van de twee trainingen.

21-02-2018

Debbie van Leeuwen

Inspirerende training van een bevlogen trainer. Cor Hospes laat je zelf nadenken over je 'eigen' verhaal en geeft praktische tips en inzichten die je direct kunt toepassen in je eigen werk.

20-02-2018

Maarten

Als je wilt zitten en luisteren en niet actief aan de slag wilt gaan, dan moet je vooral NIET naar deze training gaan! Wat een heerlijke training. Twee dagen luisteren en leren van Cor en vooral ook actief meedenken en invullen voor je eigen organisatie. Dit is dus echt een training waar je iets aan hebt en met veel plezier naartoe gaat en op terug kunt kijken.

06-02-2018

Carola

leuke, leerzame cursus met veel praktische handvaten waar ik meteen mee aan de slag kon.

01-02-2018

Didi Cobussen

Vond een inspirerende training. Je krijgt veel sterke voorbeelden van mooie verhalen te zien, waarbij het soms wel moeilijk is die te vertalen naar je eigen praktijk. De trainer, Cor Hospes, zet je daarmee dus echt aan het denken. Het enthousiasme van Cor is geweldig.

20-12-2017

Vicky Andriessen

Ik was op zoek naar een training exact als deze. Veel nieuwe inspirerende voorbeelden en goed toepasbare theorie. En dat met veel humor en vaart verteld door Cor Hospes mét veel ruimte voor interactie. Ik vind deze training een absolute aanrader!

23-11-2017

Bas

Ik vond het een hele leuke en interessante training, Cor laat veel inspirerende voorbeelden zien en in het tweede deel krijg je concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan. Zeer de moeite waard!

21-11-2017

Carina

Zeer nuttige en inspirerende training! Een goede verhouding tussen theorie en praktijk, met veel voorbeelden. Cor laat je kritisch nadenken over je huidige werkwijze en geeft je concreet inzicht in welke kant je qua content marketing op kan gaan. Ik zou deze training zeker aanraden.

17-11-2017

Alisa Meijs

Vooral het eerste deel over Contentcreatie vond ik erg interessant. Soms vond ik het wat lastig te vertalen naar mijn werkveld (Gemeente) maar Cor opent je ogen en het was inspirerend. Met sommige handvaten ook meteen wat kunnen doen.

16-11-2017

Janske van de Wal

Heb de training contentcreatie en storytelling mogen volgen van Cor Hospes. In geen tijden zo een inspirerende "docent" horen praten. Niet gek misschien dat storytelling een van de specialiteiten is van Cor, want wat kan die man lullen zeg, bizar goed! Om jaloers op te worden. Vond het ook echt soort van balen dat het 17:00u was en de opleiding weer klaar was. Kan nog dagen naar die man luisteren ? Mega geïnspireerd en veel handvatten meegekregen om zelf te starten met storytelling en contentcreatie.

04-10-2017

Caroline

Inspirerende en interessante training. Echt een aanrader!

21-07-2017

Annemarie Pouwer

Super interessante, inspirerende en leerrijke training! Geeft je stof tot nadenken en na afloop sta je te popelen om je nieuwe inzichten in de praktijk te gaan omzetten.

04-07-2017

Britt

Een echte MUST DO als je meer wilt en moet met content. Vooral het maken van content gericht op de behoefte van een publiek is me enorm bijgebleven. En als je de betreffende content ook nog eens in een echt verhaal kan gieten, denk ik dat je goud in handen hebt. Dit is me tijdens deze tweedaagse training enorm duidelijk geworden. Tot slot een vet applaus voor de trainer Cor Hospes. Wat een geweldige, energieke, extraverte, mooie vent is dat zeg. Had ik al gezegd dat deze training een MUST DO is? :-)

04-07-2017

Dré Horsthuis

Ik heb met veel plezier de twee trainingsdagen gevolgd. Het enthousiasme, kundigheid en bevlogenheid van Cor Hospes én actieve trainingsgroep heb ik als zeer positief ervaren. Ik weet nu veel beter wat contentcreatie en storytelling is en ga dit graag in de praktijk brengen.

15-05-2017

Karin Feunekes

Het was een super leuke training. Praktisch en informatief. En Cor Hospes weet het op een overtuigende manier over te brengen. Vol inspiratie ging ik beide keren weer naar huis. Een training waar ik in elk geval veel aan heb gehad.

20-12-2016

Bianke Buursma

Inspirerende training! Cor is een enthousiaste verteller.

20-12-2016

Marlene Hoogendoorn

Motiverende training!

12-10-2016

Suzan

Cor is een inspirerende en enthousiaste verhalen verteller. Veel praktijkvoorbeelden, tips en trucs en natuurlijk zelf aan de slag!

07-07-2016

Ingrid Brands

Cor Hospes is een bevlogen verteller. Hij geeft veel inspiratie en is thuis in elke branche. tijdens de training veel praktijkvoorbeelden en zelf schrijven. Je kunt hierna gelijk zelf aan de slag. Aanrader!

06-07-2016

Wikje de Roos

Er was eens een contentbeheerder die haar weken vulde met het schrijven van teksten. Maar zij vroeg zich af hoe ze haar teksten nog leuker, spannender, prikkelender en doelgerichter kon maken. En toen was daar Cor Hospes met zijn training Contentcreatie & Storytelling. Tijdens de training kwam de contentbeheerder even helemaal los van haar eigen manier van teksten schrijven. Met veel humor, verhalen en voorbeelden uit de praktijk wist Cor haar een frisse blik te geven op content en storytelling. En daardoor heeft zij de training met heel veel plezier gevolgd en raad zij deze training aan iedereen aan.

02-06-2016

Renske Wietsma

Enthousiaste trainer die je meeneemt in de wereld van verhalen. Bomvol informatie: je hoofd gaat er van spinnen. Ook handige en praktische tips om gelijk mee aan de slag te gaan.

25-05-2016

Iris

Uitstekende training onder bezielende leiding van Cor Hospes. Het enthousiasme spatte er vanaf. Prima verhouding in lesstof contentmarketing en schrijven. Veel eyeopeners. Boeiend en leerzaam.

24-05-2016

Petra Lelieveld

Cor weet met zijn enthousiasme en humor het verhaal goed over te brengen. Zeer aan te raden training voor iedereen die wel een creatieve en energieke boost kan gebruiken op het gebied van content en verhalen.

23-05-2016

Renske Wietsma

Tips, theorie, inspiratie, sterke voorbeelden en (voor mij) nieuwe inzichten gegoten in een goed verhaal dat Cor vol enthousiasme en boeiend overbrengt. Aanrader!

19-05-2016

Mieke Fransen - Verhoef

Online Tekstschrijver bij Generali

Voor mijn werk voor UWV mag ik verschillende content creëren. Wat is het fijn om een dagje achteruit te kunnen leunen en na te denken over hoe en wat, maar vooral voor wie. Want het kan altijd beter! Cor heeft verschillende punten belicht die de content kunnen verbeteren. En met de dag over storytelling verder geïnspireerd om mooie verhalen te delen.

11-04-2016

Martine van Voornveld

contentproducer bij MPG.

Inspirerende training door een zeer enthousiaste trainer. Biedt nieuwe inzichten waarmee je meteen aan de slag wil gaan. Zeker een aanrader!

05-04-2016

Loes Cuijpers

Ervaren en zeer enthousiaste trainer. Veel kennis uit het vak alleen weinig toepassingsmogelijkheden op je eigenbranche/ bedrijf en interactie en ruimte voor discussie.

04-04-2016

Nina Kaldenberg

Compleet verwoest was ik na de training. Platgegooid met nieuwe inzichten en bomvol ideeën om meteen mee aan de slag te gaan. Ik heb genoten van de energie van Cor, met passie draagt hij zijn visie aan je over. Ik ben opgeleid en werkzaam binnen HR, communicatie behoort in mijn huidige functie ook tot mijn takenpakket. Zonder enige twijfel kan ik je vertellen dat deze training mij veel inspiratie heeft gegeven om het roer om te gooien. Ik ga de communicatiewerkzaamheden die ik uitvoer professionaliseren en zie ook veel kansen om het toe te passen binnen HR.

23-12-2015

Britt Brackenie

Cor inspireert, geeft goede praktijk voorbeelden waardoor je meteen na gaat denken over de toepasbaarheid in je eigen organisatie. Hij geeft veel ideeën over hoe zaken aangepakt kunnen worden en laat je nadenken hoe jij zelf de zaken in je organisatie aan wilt pakken.

11-11-2015

Jose

Content Manager bij Dorel

Op een heerlijke energieke en doordringende wijze word je door Cor Hospes duidelijk gemaakt dat het in het leven nog altijd om mensen en verhalen gaat. Dat zou je bijna vergeten in deze snelle (digitale/on-line) wereld. Je leert hoe je de oude wereld (verhalen vertellen) kunt toepassen in de wereld van vandaag en morgen. Als Communitymanager een fantastische tool om verhalen uit de community/gemeenschap naar boven te halen en aandacht te krijgen waar het echt om gaat in deze wereld: de mens!

30-09-2015

Patrick Riet

community manager bij doebrigade

Inspirerende training van Cor Hospes. Vele mooie verhalen en bruikbare inhoud. Absoluut een aanrader voor marketeers die inspiratie willen op doen met, of nieuw zijn in contentmarketing.

29-09-2015

Maurice

Creative director bij Keaton Online Marketing

Van miljoenenbedrijven tot eenmanszaken, voor iedereen even herkenbaar hoe "verkeerd" we het met elkaar allemaal aanpakken. Interessante, heldere, leerzame en vooral ook leuke trainingsdagen waar ik voor de verandering eens niet uitgeblust maar juist vol inspiratie en nieuwe ideeën naar buiten liep. Klaar om het helemaal anders te willen gaan doen. Een kleine stap per keer. Trainer Cor Hospes weet waar hij over praat, wat mij betreft de Nederlandse connaisseur op gebied van (content)marketing tussen al die grote internationale namen. Absolute aanrader!

15-06-2015

Laura

Marketing Communications Specialist bij

Via Frankwatching een cursus volgen bij Cor Hospes vereist totale overgave. Wervelwind Hospes overspoelt je met een rijk bouquet aan ervaringen, gelardeerd met door hem gekruide filmpjes en andere tapas van creatieve content. Zelf noemt hij dat Curated Content. Kijk, zo zie je dat we er echt wat geleerd hebben. Simpel gezegd: in twee dagen dicht hij welke kloof je ook maar ervaart op het gebied van contentcreatie en storytelling.

10-03-2015

Jouke Schaafsma

Prorail

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Contentcreatie & storytelling op 30-10-2018 bij Seats2Meet (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 1.345,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 13 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 12 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd