Training Contentcreatie & storytelling
8.3

Training Contentcreatie & storytelling

Verspreid verhalen die het delen waard zijn

2 dagen
Utrecht, Meeting Plaza
€ 1.345,00
19
0
0
0
19

Content en storytelling. Het zijn termen waarover iedereen het tegenwoordig heeft. Maar wat houden ze in? Wat zijn de criteria van een goed verhaal, en hoe zorg je ervoor dat jouw content opvalt en wordt gedeeld?

Volg deze training als onderdeel van de korte opleiding Online communicatie of korte opleiding Contentmarketing en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Contentcreatie & storytelling?

Tijdens de tweedaagse training Contentcreatie & storytelling leer je alle in’s & out’s over content en storytelling en gaat verder dan de theorie alleen. Je gaat vooral ook zelf aan de slag met tekst en beeld, aan de hand van praktische tips, inspirerende voorbeelden en how to’s.

Je leert de verschillende vormen van contentmarketing kennen en je kunt ermee aan de slag voor je eigen bedrijf. Je leert hoe je een redactioneel format op kunt zetten en hoe je content kunt beoordelen met een journalistieke bril. Je bent in staat sterke content te creëren en deze op de juiste kanalen effectief in te zetten. Tot slot ken je de opbouw van een goed verhaal en weet je hoe je voor je eigen organisatie zo’n verhaal kunt maken.

Na afloop van de training Contentcreatie & storytelling:

 • Beschik je over praktische tips, inspirerende voorbeelden en how to’s, en weet je meer dan de theorie alleen.
 • Ken je de verschillende vormen van contentmarketing en kun je ermee aan de slag voor je eigen bedrijf.
 • Weet je hoe je een redactioneel format op kunt zetten en hoe je content kunt beoordelen met een journalistieke bril.
 • Ben je in staat sterke content te creëren en deze op de juiste kanalen effectief in te zetten.
 • Ken je de opbouw van een goed verhaal en weet je hoe je zo’n verhaal voor je eigen organisatie kunt maken.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor pr- en communicatieprofessionals, (reclame)creatieven, webredacteuren en andere contentmakers die meer willen weten over en/of aan de slag willen met crossmediale content. Je hoeft geen specifieke voorkennis te hebben, maar nieuwsgierigheid is gewenst!

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk bij het schrijven van een verhaal dat volledig aansluit bij jouw organisatie. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

Cor Hospes is oprichter van Merkjournalisten. Hij is internationaal keynote speaker en bestellerauteur van verschillende marketingboeken. Hij helpt bedrijven en organisaties op het gebied van contentmarketing en storytelling, en :met het maken van verhalen die het waard zijn om te delen. Voor Frankwatching verzorgt Cor de training Contentcreatie & Storytelling en Creatief online schrijven. Lees meer

Tijdens de training Contentcreatie & storytelling komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1:

 • Waarom contentmarketing?
 • Contentmarketing en communicatie- en consumentrends.
 • Contentmarketing, brand journalism, native advertising en corporate media.
 • De content code, oftewel: het contentcreatie-stappenplan.
 • Doelgroep, voelgroep, buyer persona of ….?
 • Verschillende vormen van content. Van whitepapers en blogs tot events en guerrillamarketing.
 • Social media en contentmarketing: Facebookstrategie is geen contentstrategie.
 • Contentcuratie met stappenplan.
 • Het opzetten van een redactioneel format.
 • Bloggen: de very basics.

Na dag 1 krijg je een opdracht mee die je voor de tweede trainingsdag gaat voorbereiden.

Dag 2:

 • Wat is de kracht van storytelling?
 • Wat is de structuur van een goed verhaal?
 • Wat zijn de eigenschappen van een goed verhaal?
 • Wat je kunt leren van Aristoteles, Walt Disney, George Lucas en Kurt Vonnegut.
 • Storytelling en de Customer Journey.
 • Do’s & don’ts, tips en tricks.
 • De training Contentcreatie & storytelling is een tweedaagse training
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Het meenemen van een laptop of tablet is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Het was een super leuke training. Praktisch en informatief. En Cor Hospes weet het op een overtuigende manier over te brengen. Vol inspiratie ging ik beide keren weer naar huis. Een training waar ik in elk geval veel aan heb gehad.

20-12-2016

Bianke Buursma

Inspirerende training! Cor is een enthousiaste verteller.

20-12-2016

Marlene Hoogendoorn

Motiverende training!

12-10-2016

Suzan

Cor is een inspirerende en enthousiaste verhalen verteller. Veel praktijkvoorbeelden, tips en trucs en natuurlijk zelf aan de slag!

07-07-2016

Ingrid Brands

Cor Hospes is een bevlogen verteller. Hij geeft veel inspiratie en is thuis in elke branche. tijdens de training veel praktijkvoorbeelden en zelf schrijven. Je kunt hierna gelijk zelf aan de slag. Aanrader!

06-07-2016

Wikje de Roos

Er was eens een contentbeheerder die haar weken vulde met het schrijven van teksten. Maar zij vroeg zich af hoe ze haar teksten nog leuker, spannender, prikkelender en doelgerichter kon maken. En toen was daar Cor Hospes met zijn training Contentcreatie & Storytelling. Tijdens de training kwam de contentbeheerder even helemaal los van haar eigen manier van teksten schrijven. Met veel humor, verhalen en voorbeelden uit de praktijk wist Cor haar een frisse blik te geven op content en storytelling. En daardoor heeft zij de training met heel veel plezier gevolgd en raad zij deze training aan iedereen aan.

02-06-2016

Renske Wietsma

Enthousiaste trainer die je meeneemt in de wereld van verhalen. Bomvol informatie: je hoofd gaat er van spinnen. Ook handige en praktische tips om gelijk mee aan de slag te gaan.

25-05-2016

Iris

Uitstekende training onder bezielende leiding van Cor Hospes. Het enthousiasme spatte er vanaf. Prima verhouding in lesstof contentmarketing en schrijven. Veel eyeopeners. Boeiend en leerzaam.

24-05-2016

Petra Lelieveld

Cor weet met zijn enthousiasme en humor het verhaal goed over te brengen. Zeer aan te raden training voor iedereen die wel een creatieve en energieke boost kan gebruiken op het gebied van content en verhalen.

23-05-2016

Renske Wietsma

Tips, theorie, inspiratie, sterke voorbeelden en (voor mij) nieuwe inzichten gegoten in een goed verhaal dat Cor vol enthousiasme en boeiend overbrengt. Aanrader!

19-05-2016

Mieke Fransen - Verhoef

Online Tekstschrijver bij Generali

Voor mijn werk voor UWV mag ik verschillende content creëren. Wat is het fijn om een dagje achteruit te kunnen leunen en na te denken over hoe en wat, maar vooral voor wie. Want het kan altijd beter! Cor heeft verschillende punten belicht die de content kunnen verbeteren. En met de dag over storytelling verder geïnspireerd om mooie verhalen te delen.

11-04-2016

Martine van Voornveld

contentproducer bij MPG.

Inspirerende training door een zeer enthousiaste trainer. Biedt nieuwe inzichten waarmee je meteen aan de slag wil gaan. Zeker een aanrader!

05-04-2016

Loes Cuijpers

Ervaren en zeer enthousiaste trainer. Veel kennis uit het vak alleen weinig toepassingsmogelijkheden op je eigenbranche/ bedrijf en interactie en ruimte voor discussie.

04-04-2016

Nina Kaldenberg

Compleet verwoest was ik na de training. Platgegooid met nieuwe inzichten en bomvol ideeën om meteen mee aan de slag te gaan. Ik heb genoten van de energie van Cor, met passie draagt hij zijn visie aan je over. Ik ben opgeleid en werkzaam binnen HR, communicatie behoort in mijn huidige functie ook tot mijn takenpakket. Zonder enige twijfel kan ik je vertellen dat deze training mij veel inspiratie heeft gegeven om het roer om te gooien. Ik ga de communicatiewerkzaamheden die ik uitvoer professionaliseren en zie ook veel kansen om het toe te passen binnen HR.

23-12-2015

Britt Brackenie

Cor inspireert, geeft goede praktijk voorbeelden waardoor je meteen na gaat denken over de toepasbaarheid in je eigen organisatie. Hij geeft veel ideeën over hoe zaken aangepakt kunnen worden en laat je nadenken hoe jij zelf de zaken in je organisatie aan wilt pakken.

11-11-2015

Jose

Content Manager bij Dorel

Op een heerlijke energieke en doordringende wijze word je door Cor Hospes duidelijk gemaakt dat het in het leven nog altijd om mensen en verhalen gaat. Dat zou je bijna vergeten in deze snelle (digitale/on-line) wereld. Je leert hoe je de oude wereld (verhalen vertellen) kunt toepassen in de wereld van vandaag en morgen. Als Communitymanager een fantastische tool om verhalen uit de community/gemeenschap naar boven te halen en aandacht te krijgen waar het echt om gaat in deze wereld: de mens!

30-09-2015

Patrick Riet

community manager bij doebrigade

Inspirerende training van Cor Hospes. Vele mooie verhalen en bruikbare inhoud. Absoluut een aanrader voor marketeers die inspiratie willen op doen met, of nieuw zijn in contentmarketing.

29-09-2015

Maurice

Creative director bij Keaton Online Marketing

Van miljoenenbedrijven tot eenmanszaken, voor iedereen even herkenbaar hoe "verkeerd" we het met elkaar allemaal aanpakken. Interessante, heldere, leerzame en vooral ook leuke trainingsdagen waar ik voor de verandering eens niet uitgeblust maar juist vol inspiratie en nieuwe ideeën naar buiten liep. Klaar om het helemaal anders te willen gaan doen. Een kleine stap per keer. Trainer Cor Hospes weet waar hij over praat, wat mij betreft de Nederlandse connaisseur op gebied van (content)marketing tussen al die grote internationale namen. Absolute aanrader!

15-06-2015

Laura

Marketing Communications Specialist bij

Via Frankwatching een cursus volgen bij Cor Hospes vereist totale overgave. Wervelwind Hospes overspoelt je met een rijk bouquet aan ervaringen, gelardeerd met door hem gekruide filmpjes en andere tapas van creatieve content. Zelf noemt hij dat Curated Content. Kijk, zo zie je dat we er echt wat geleerd hebben. Simpel gezegd: in twee dagen dicht hij welke kloof je ook maar ervaart op het gebied van contentcreatie en storytelling.

10-03-2015

Jouke Schaafsma

Prorail

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Contentcreatie & storytelling op 14-09-2017. De kosten hiervan bedragen € 1.345,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 13 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 12 punten voor het e-Academy programma.