Training Contentstrategie
8.1

Training Contentstrategie

Deze training wordt gegeven in Eindhoven, Utrecht en Zwolle

2 dagen
Utrecht
€ 1.345,00
16
0
0
0
0
0

Content is king. De voorbeelden van mooie content en contentmarketing vliegen je om de oren. Maar hoe pak je dat aan voor jouw organisatie: wat zijn de kernelementen voor een goede contentstrategie? Hoe win je het vertrouwen van je doelgroepen en hoe verdien je blijvende aandacht? Welke kernthema’s passen bij je en hoe vertaal je dat naar kanalen?

Volg deze training als onderdeel van de korte opleiding Online communicatie en korte opleiding Contentmarketing en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Contentstrategie?

De tweedaagse training Contentstrategie biedt je een praktische aanpak voor het bedenken, maken en verspreiden van content voor je organisatie. Je leert te denken als een succesvol mediabedrijf en je missie en doelstellingen te vertalen naar content. Je ontdekt hoe je op een andere manier naar doelgroepen kunt kijken. En je weet hoe je jouw contentkanalen optimaal inzet en een contentmatrix samenstelt.

Je gaat naar huis met een gefundeerde contentstrategie voor jouw organisatie. Je weet wat je moet doen om deze strategie stevig en op het juiste niveau te verankeren. Je kunt relevante inhoud van hoog niveau maken en verspreiden, afgestemd op de mensen waar het voor jou om draait. Met verhalen die waardevol zijn voor je doelgroep en die jouw diensten geloofwaardig onder de aandacht brengen.

Na afloop van de training Contentstrategie:

 • Weet je wat een contentstrategie inhoudt en hoe het zich verhoudt tot de doelstellingen van je organisatie.
 • Ben je op de hoogte van wat je moet doen om jouw contentstrategie te verankeren in je werkomgeving.
 • Kun je relevante content van hoog niveau maken en verspreiden naar je doelgroepen.
 • Ben je op de hoogte hoe je voor jouw content optimaal gebruik kunt maken van paid-, owned-, earned- en social media.
 • Weet je welke KPI’s relevant zijn om te meten voor jouw strategie.
 • Ga je naar huis met een zelfgeschreven contentstrategie.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor brand owners, marketeers, uitgevers, (hoofd)redacteuren en communicatiespecialisten die zich bezighouden met contentcreatie, media en organisatie.

John Verhoeven is een ervaren contentstrateeg en trainer/coach. Hij was hoofdredacteur van enkele publiekstijdschriften en schrijft regelmatig over de nieuwste trends in het vakgebied. Met de tweedaagse training Contentstrategie geeft hij handvatten voor de opzet en uitvoering van een inspirerende contentstrategie waarmee marcom-professionals hun relatie met de doelgroepen kunnen verstevigen. Zijn boek Het Wat en Hoe van Contentstrategie, dat vorig jaar verscheen bij Business Contact, is door vakgenoten omschreven als een ‘must-have’. Hier kan je een uitgebreide recensie lezen. Daarnaast is John gespecialiseerd in ‘visual content’. Hij geeft de training “Communiceren met Infographics”, en is managing director van mediabureau Inspiring Data, gericht op infographics.

Tijdens de training Contentstrategie komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1:

 • De ontwikkelingen in media en marketing in vogelvlucht.
 • Wat is een contentstrategie en hoe verhoudt het zich tot de doelstellingen van het bedrijf, de communicatie en marketing?
 • Je missie: wat wil je bijdragen? Kernelementen voor een goede contentstrategie.
 • Framing: 3 denkkaders om je missie en doelstellingen te vertalen naar content.
 • De contentmatrix: welke kernthema’s passen bij je en hoe vertaal je dat naar kanalen?
 • Best practices: leer van o.a. DWDD en VICE hoe je een contentformat maakt dat staat als een huis en tegelijk zo flexibel is als maar kan.
 • Hoe zet je jouw contentkanalen (paid, owned, earned en social) optimaal in?
 • Lessen in strategie.

Dag 2:

 • Anders kijken naar doelgroepen: de 16 persoonlijkheden van je klant.
 • Persona of mindstyle? Hoe kijken succesvolle media naar doelgroepen?
 • De optimale organisatie: structuur, taken en bevoegdheden.
 • Zo bouw je een effectieve kalender die je 365 dagen per jaar aan goede content helpt.
 • Welke eigenschappen moet een contentstrateeg hebben?
 • Succes meten: welke KPI’s zijn het beste geschikt voor je contentstrategie?
 • Tools om je strategie mee te meten.
 • Het maken van een opzet voor de contentstrategie voor je eigen organisatie of bedrijf.
 • De training Contentstrategie is een tweedaagse training.
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij de trainingslocatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

Uitstekende training. Erg informatief en ik raad ook iedereen aan het boek van John te kopen. Dan heb je voldoende basis voor het opzetten van een passende strategie voor je organisatie.

19-12-2017

Bas Ruesink

Nuttige en zeer praktische training, waarin ik veel handvatten, tips en tricks voor mijn dagelijkse praktijk heb gekregen!

18-12-2017

Rian van Dijk

John gaat samen met de groep op een toegankelijke manier op zoek naar de juiste contentstrategie. Een duidelijk verhaal wat op een prettige manier werd overgebracht. Aanrader voor eenieder die op zoek is naar de juiste contentstrategie.

30-11-2017

Renée

Interessante training met veel (inspirerende) voorbeelden. Veel van de training 'moet nog landen', waardoor ik ook komende periode zeker vooruit kan met de vergaarde informatie. Alle aanwezige trainees komen regelt aan bod tijdens de tweedaagse training. Hierdoor ik het makkelijk naar je eigen product te kijken.

29-11-2017

Joyce

Prima en leerzame cursus door bekwame trainer.

29-11-2017

Frank Alta

Super relevante training, als je net zoals mij elke dag met content maken en bedenken bezig bent. Met een klein groepje zowel individueel als gezamenlijk aan de slag geweest met: waar staat je bedrijf voor, waarmee help jij je klanten mee en hoe maak je daar content voor? Hoe kun je onderwerpen op een andere manier vertellen. Dankzij John heb ik een heel helder stappenplan aangereikt gekregen, waarmee ik samen met mijn team aan de slag kan. Wat mij betreft kan er nog wel een dag of halve dag bij, want we moesten stukken stof overslaan of in razend tempo behandelen.

17-11-2017

Rosa

Ik merk dat ik na het volgen van deze training mijn meerwaarde (meer) kan bewijzen in het proces van bedenken, creëren en distribueren van content. Trainer John Verhoeven neemt je mee op avontuur in dit proces. Aangevuld met de ervaringen van andere deelnemers had ik weer volop (nieuwe) inspiratie om er mee aan de slag te gaan.

10-07-2017

Mireille Hendriksen

Onlang Content Strategie gevolgd, tweedaagse cursus. Heeft me zeker tot nieuwe inzichten gebracht. Ik laat t nog even bezinken voor ik er mee aan de slag ga in de praktijk. Het lesmateriaal was duidelijk, met genoeg ruimte om met je eigen praktijksituaties aan de slag te gaan. Met name de ervaringen van anderen vond ik leerzaam. Samen sparren.

08-06-2017

Mi-choe Emanuelson

Ik vond de training leuk, maar miste concrete handvaten. De stof was vrij algemeen en mijn verwachting was dat ik met een complete contentstrategie naar huis zou gaan, zo is het ook min of meer in de omschrijving van de training vermeld: lees hier de omschrijving: Je gaat naar huis met een gefundeerde contentstrategie voor jouw organisatie. Je weet wat je moet doen om deze strategie stevig en op het juiste niveau te verankeren. Je kunt relevante inhoud van hoog niveau maken en verspreiden, afgestemd op de mensen waar het voor jou om draait. Met verhalen die waardevol zijn voor je doelgroep en die jouw diensten geloofwaardig onder de aandacht brengen.

24-03-2017

Petra Kamping

Waardevolle training! Door cases van deelnemers te bespreken wordt de theorie meteen in praktijk gebracht. Het heeft mij het inzicht gegeven dat ik zocht. Een aanrader!

21-02-2017

Katja

Op zich prima training met voor mij nieuwe inzichten waar ik wat mee kan. Opbouwende kritiek: Had wat mij betreft ook in 1,5 dag gekund, iets compacter. Sympathieke docent, maar wel wat old skool. Had bij zo'n training verwacht dat hij meer thuis zou zijn in het huidige medialandschap en meer gerichte tools kon aanreiken. Wat dat betreft had ik meer aan mijn medeleerlingen.

20-02-2017

Irma van der Lubbe

Het was een hele leerzame training met veel ruimte voor vragen en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hierdoor is het direct toepasbaar!

29-12-2016

Inge van Lieshout

Erg goede training. Inspirerend en activerend! Direct gestart met het opzetten van een goede content strategie!

18-04-2016

Madelon

Inspirerende training met zowel theorie als praktijk. Zelf aan de slag met je strategie en sparren met je 'klasgenoten'. Geeft inzicht en stof tot nadenken.

22-02-2016

Marleen

projectmanager bij Rabobank

Hele interessante training. Veel nieuwe inzichten gekregen en goede tips om een goede contentstrategie uit te rollen binnen je organisatie. Trainer is erg goed en ervaren. Heeft goede voorbeelden uit de praktijk.

30-12-2015

Leonie Spruijt

Marcom adviseur bij NPCF

Inspirerende training. De theorie wordt geïllustreerd door duidelijke voorbeelden, en meteen op maat op de praktijk toegepast. Aanrader!

07-12-2015

Nelleke

Marketing bij Kliksafe

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Contentstrategie op 15-03-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 1.345,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 10 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 12 punten voor het e-Academy programma.