Training Conversie-optimalisatie
8.8

Training Conversie-optimalisatie

Ontdek hoe je je bezoekers beter laat converteren!

1 dag
Utrecht
€ 690,00
37
0
0
0
0
0

Elke website heeft conversie-killers, redenen waarom bezoekers niet converteren. Maar hoe kom je erachter wat er beter kan of waarom je bezoekers wel of niet doorklikken? Hoe kun je je klant beter begrijpen, een betere beleving bezorgen en de customer journey zo eenvoudig mogelijk maken?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Webanalytics en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Conversie-optimalisatie?

Tijdens de training Conversie-optimalisatie ontdek je hoe je bezoekers beter laat converteren. Je krijgt boordevol slimme tips & tricks op het vlak van content (van microcopy tot visuals), design (vormgeving pagina, typografie), interactie (formulieren, buttons, call-to-actions) en uiteraard Google Analytics. Je leert alles over optimale webpagina’s, van homepage via productpagina’s tot aan check-out pagina’s. Je komt erachter welke fouten je moet vermijden bij (A/B-)testen en optimaliseren.

Na deze training weet je hoe je conversie-optimalisatie op een gestructureerde manier aanpakt om het maximale eruit te halen. Je weet hoe je de pijnpunten op je site kunt blootleggen en je kent de frameworks om elke pagina op je site te evalueren en te verbeteren. Daarnaast leer je dat conversie-optimalisatie geen kunstje is, maar een structureel proces van onderzoek, analyse en optimalisatie.

Na afloop van de training Conversie-optimalisatie:

 • Kun je conversie-optimalisatie op een gestructureerde manier aanpakken om het maximale eruit te halen.
 • Weet je hoe je de pijnpunten op je site kunt blootleggen.
 • Ken je de frameworks om elke pagina op je site te evalueren en te verbeteren.
 • Weet je hoe je Google Analytics data omzet naar inzichten en acties voor verbetering aan je site
 • Weet je welke tools je moet inzetten om pijnpunten op je website te ontdekken
 • Weet je hoe je op de juiste manier een A/B test opzet en analyseert
 • Weet je welke fouten je moet vermijden bij (A/B-)testen & optimaliseren.
 • Leer je verleidingstechnieken toe te passen om je bezoekers te beïnvloeden

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor online marketeers, productmarketeers, communicatie- en contentspecialisten, uitgevers en webshopeigenaren: iedereen die meer online resultaat wil behalen. Basiskennis van Google Analytics komt bij deze training goed van pas.

Jurjen Jongejan heeft meer dan 15 jaar ervaring in conversie-optimalisatie en e-Commerce. Hij is bestseller auteur, consultant, trainer en veelgevraagd keynote spreker. Ook staat hij bekend als inspirator, o.a. Google en Coolblue benaderden hem hiervoor. Hij draagt graag zijn kennis over aan anderen en helpt bedrijven meer resultaat uit hun website te halen.

Tijdens de training Conversie-optimalisatie komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kwantitatief onderzoek: web analytics (focus op Google Analytics en A/B testing).
 • Kwalitatief onderzoek: onsite feedback, sessie-recording analyses, enquêtes, usability onderzoek en customer journey interviews.
 • Expert analyses: leer kijken naar je website als een echte conversie-expert!
 • Proces: conversie-optimalisatie is een proces. Je leert een bewezen proces toe te passen op basis van jarenlange ervaring.
 • Prioriteren: hoe zorg je ervoor dat je met de minste effort zo’n hoog mogelijke conversie behaalt?
 • Wanneer voer je een A/B test uit en wanneer voor je iets gewoon door?
 • Hypothesen: hoe stel je een hypothese op voor je test?
 • Testplan: hoe breng je een A/B test live zonder fouten te maken?
 • A/B of multivariaat, wat moet je kiezen?
 • Hoe analyseer je je testresultaten en welk segmentanalyses moet je maken?
 • De training Conversie-optimalisatie is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij de trainingslocatie kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Heel veel opgestoken uit deze opleiding. Behalve verschillende concrete voorbeelden, kregen we ook tips om conversieoptimalisatie meer gestructureerd aan te pakken en prio's te stellen. Tijdens de sessie evalueerden we bovendien elkaars site, wat nieuwe inzichten bracht. Een aanrader!

31-07-2018

Liesbet D'Hondt

Inhoudelijk goede training op een lekker tempo, met dank aan Jurjen Jongejan!

11-07-2018

Floris

Heel goede training en trainer, veel praktische handvatten waarmee je zo aan de slag kunt. Training is wat mij betreft een 'must' voor iedereen die online met klanten te maken heeft.

09-07-2018

Mirjam van Avezaath

Zeer goede training met nuttige informatie! Veel theorie en een klein deel praktijk, waarbij je elkaars website gaat doorlopen. Zeker een aanrader voor webshopeigenaren!

06-07-2018

Manouk

Een zeer waardevolle training als je geïnteresseerd bent in conversie optimalisatie! Voor mij zeker een bevestiging om mij verder te verdiepen in het analytische deel en hier verder op te specialiseren

06-07-2018

Miranda Nieuwenhuijse

Goede duidelijke training met veel praktisch toepasbare tips. Al tijdens de training aangegeven: ik vond deze wel wat veel toegespitst op webshops. Als je zelf een website hebt zonder echte harde doelen is het fijn als hier ook wat meer voorbeelden van in de training terugkomen.

28-05-2018

Kristel Houtappels

Ik vond dat de training veel inzichten gaf. Met veel enthousiasme werden er veel voorbeelden gegeven waar ik meteen aan de slag kon. Een waardevolle toevoeging, ik denk dat iedereen het kan gebruiken ongeacht de online doelen.

07-02-2018

Charlotte Champion

Zinvolle training met veel praktische en heel goed uitvoerbare conversieverhogende tips!

05-02-2018

Annet Westendorp

Een solide training met goede insights.

02-02-2018

CRobben

erg interessant!

02-02-2018

A. Maas

Inspirerende en praktische training en een enthousiaste trainer, kortom een aanrader!

21-11-2017

Floor

Fijne opbouw van de les. Duidelijk inzicht in hoe je je werkproces voor conversie-optimalisatie moet inrichten met mooie voorbeelden en een goede praktijkopdracht. En dan goede voorbeelden van A-B testen. Na 1 dag snap je de basis/proces hoe je moet denken en waar je (naar) moet kijken. En dat het draait om: Data Data en Data

29-10-2017

Wilko Dam

Heerlijk, echt een training waarbij je na 2 uurtjes al uitkijkt naar de uren die nog gaan komen. Jurjen neemt je echt mee de theorie in en tijdens de training ga je ook zelf bezig met je eigen cases. Tijdens de training in productie al diverse tool kunnen implementeren en op basis daarvan ook al een betere conversie gerealiseerd. Lijkt me duidelijk dat ik iedereen die iets doet met online content deze training als verplichte kost adviseer.

27-10-2017

Jos Postma

Erg interessante en leerzame dag. Vooral de afwisseling praktijk en theorie als prettig ervaren.

27-10-2017

Toinet

Erg boeiend en enthousiast verteld! Vond vooral de vele voorbeelden en succes cases erg interessant om te zien. Veel nieuwe informatie waar je direct mee aan de slag kunt.

27-10-2017

Sophie

Prima training. De trainer Jurjen heeft duidelijk zeer veel verstand van zaken en praat geen onzin. Dat is verfrissend.

25-10-2017

Taco van Cappellen

Zeer leerzame training over conversie optimalisatie. Ook goede praktijkvoorbeelden!

25-10-2017

Maureen Weernekers

Een heldere uitleg van Jurjen Jongegan over Conversie-optimalisatie! De training gaat niet zozeer de diepte in hoe je tools als GA of A/B testing in moet stellen (daar zijn andere trainingen voor), maar gaat meer over het totale plaatje van wat je moet doen om Conversie-optimalisatie voor jouw website te realiseren. Jurjen neemt je dan ook mee in zijn reis hoe hij dit realiseert en geeft daardoor inzicht waar je allemaal op moet letten. De training was zeker de moeite waard!!

06-09-2017

Ritchie Tomasouw

Tijdens de training conversie-optimalisatie heb ik enorm veel geleerd. Het is een zeer nuttige training, met een goede combinatie tussen theorie en praktijk. Het was interessant om elkaars website te beoordelen. Daarnaast alle complimenten voor de trainer die met enorm veel passie en enthousiasme over conversie-optimalisatie heeft gesproken. De training is voornamelijk gericht op webshops, niet altijd even logisch voor non-profit organisaties, maar met wat creativiteit is het zeker mogelijk ook voor non-profit organisaties handige tips uit de training te halen.

14-06-2017

Tessa

Interessante praktische training

12-06-2017

Mark van de Kuilen

Waardevolle training, ook voor als je je geheugen wilt opfrissen. Jurjen is heel enthousiast, heeft heel veel kennis en ideeën. Er zijn veel concrete praktijkvoorbeelden, dus alles is heel duidelijk en je hebt daardoor ook gelijk de juiste handvatten om mee aan de slag te gaan. Zeker een cursus die ik zou aanraden voor iedereen met en zonder webshop.

12-06-2017

Anne Claire van der Lugt

De trainer was erg enthousiast en kwam met concrete voorbeelden. Ook was het fijn dat we tijdens de training naar de websites van de deelnemers gingen kijken. Zo ging iedereen met praktische verbetertips naar huis. De training heeft mij enthousiast gemaakt om met de website van mijn organisatie aan de slag te gaan.

11-04-2017

Jeanine

De training conversieoptimalisatie was voor mij, ondanks dat ik al een aantal jaar ervaring heb, een hele waardevolle en inspirerende training. Ik heb veel nieuwe tips gekregen, goede praktijkvoorbeelden gezien en ging naar huis met een duidelijk stappenplan en inzichtelijk proces om er verder mee aan de slag te gaan. Ik raad de training zeker aan!

11-04-2017

Lotte Rietveld-Koorndijk

Inspirerende training met veel praktijk voorbeelden die direct toepasbaar zijn.

10-04-2017

Karina Brouwer

Goede cursus met veel praktijkvoorbeelden waar je als webshop eigenaar of marketeer zeker wat aan hebt! Sommige tips kan je meteen toepassen. Verder goed georganiseerd en een heerlijke lunch.

08-02-2017

Peter

Inspirerende training. Alles komt in één dag voorbij. Toptrainer die ook ruimte biedt voor persoonlijk advies. Zeer leerzaam. Vergt nog wel wat extra inspanningen na de training om er direct iets mee te kunnen. De praktische kant van het inrichten van Google Analytics komt bijvoorbeeld niet aan bod. Online zijn daar echter voldoende video tutorials over te vinden.

08-02-2017

Jeanine Kwakernaak

Ik heb een uitstekende training Conversie Optimalisatie bij Frankwatching gevolgd. Met veel enthousiasme, kennis van zaken en praktijk cases gaf Jurjen inzichten die voor iedere conversie freak leerzaam zijn. Een regelrechte aanrader! Verbeterpunten: De training zou nog iets beter toegespitst kunnen worden op hoe deze op de website van Frankwatching aangeprezen wordt want niet alle onderdelen die daar staan komen aan de orde. Dat zou iets beter kunnen.

31-10-2016

Frank Loots

Erg goede training. Tijdens de training kwam duidelijk aanbod op welke manier je de conversie kan optimaliseren. Dit werd duidelijk aangegeven met praktijk voorbeelden en mogelijkheden om zelf te oefenen. Alles word ook uitgelegd via een praktisch en overzichtelijk stappenplan. Daarnaast werd de training erg enthousiast en duidelijk gegeven.

27-10-2016

Kari

Een zeer boeiende training. De stof wordt uitgelegd aan de hand van veel voorbeelden die je gelijk kan toepassen!

15-06-2016

Chantal

Een leerzame en leuke training, waarin alle facetten van het vakgebied aan bod komen. Hoge informatiedichtheid, veel goede cases en een enthousiaste trainer. Bovendien was de dag goed verzorgd.

08-06-2016

Michiel Postema

Zeer leerzame stoomcursus conversie optimalisatie. De trainer spreekt met veel passie en weet zijn enthousiasme over te brengen op de deelnemers. Het stappenplan, de theoretische onderbouwing én de voorbeelden maken het toepasbaar op ieder bedrijf.

08-06-2016

Karlijn

Praktische handvatten en helder denkkader om de volgende stappen in Conversie Optimalisatie te kunnen zetten: supertraining!

11-04-2016

Wouter Mellaart

Erg leerzame training met leuke praktijkvoorbeelden! Na de training kun je alles met behulp van een goed stappenplan toepassen op jouw eigen bedrijf.

11-04-2016

Lisette

Zeer waardevolle training! Voldoende theoretische onderbouwing en praktische handvatten waar ik direct mee aan de slag kan. Ik vond het een zeer nuttige training en ga ik de toekomst zeker kijken of ik meer trainingen via FW kan volgen.

11-04-2016

Erik

marketeer bij T.O.M. bv

Goede training. De vaart zat er goed in wat heel fijn was. Veel concrete handvatten waar ik zelf mee aan de slag kan.

05-02-2016

Melissa Doornekamp

Shopmanager bij Springer Media

Zeer goede training, de trainer had mijn aandacht continu beet van 9:30 tot 16:30 uur. Hoewel het (iets te) veel over webshops ging kon ik me toch in veel zaken verdiepen en het geleerde toepassen bij de NHL! Ik ga me zeker nog eens inschrijven voor een training via Frankwatching.

18-11-2015

Janneke ten Rouwelaar

Webtechnisch medewerker bij NHL Hogeschool

De training was van hoge kwaliteit. Wat ik persoonlijk erg prettig vond is dat de training in een hoog tempo gegeven werd - op deze manier kan je veel stof behandelen. Zoals de trainer zei; "stoomcursus conversie-optimalisatie". Let wel: enige kennis van Google Analytics, usability en conversie is vereist.

17-11-2015

Robin Holland

Web coordinator | digitale marketing bij Stedelijk Museum Amsterdam

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Conversie-optimalisatie op 01-11-2018 bij Social Impact Factory Utrecht (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd