Training Creatief online schrijven
8.4

Training Creatief online schrijven

Leer verhalen schrijven die het waard zijn om te delen

1 dag
Utrecht
€ 690,00
26
0
0
0
0
0

Je wilt verhalen schrijven die het waard zijn om te delen. Maar welke verhalen boeien? En hoe maak je ze zelf? Vraag je je af wat het verschil maakt tussen een aardig stukje en een geweldig blogartikel?

Wat leer je tijdens de training Creatief online schrijven?

De training Creatief online schrijven geeft je een praktische aanpak voor het zelf schrijven van verhalen. We nemen het schrijfproces onder de loep. Je leert welke teksten werken en wat dit vraagt van vorm, inhoud en stijl. En hoe het ook jou lukt om zelf treffende koppen en leads te bedenken. Je komt erachter hoe je je lezer overtuigt, wat de rol van illustraties is, hoe vervelend maar nuttig schrappen kan zijn en hoe belangrijk SEO nu echt is.

Je gaat naar huis met een flinke dosis inspiratie om blogartikelen te schrijven. Je kent het belang van ‘audience first’ en kunt zelf koppen, leads en die magische eerste zin opstellen. Je weet wat geweldige blogartikelen zijn en kan ze zelf op een efficiënte manier voorbereiden, schrijven en structureren. Kortom: je leert de liefde voelen voor het maken van verhalen!

Na afloop van de training Creatief online schrijven:

 • Kun je op een efficiënte manier een blogartikel voorbereiden, schrijven en structureren.
 • Ken je het belang van ‘audience first’.
 • Ken je de criteria van een goed blogartikel.
 • Weet je dat SEO dient en niet leidt.
 • Weet je welke teksten werken en wat dit vraagt van vorm, inhoud en stijl.
 • Kun je treffende koppen en leads bedenken.
 • Ken je de belangrijkste tekstuele tactieken om gedrag te beïnvloeden.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor copywriters, marketing- en communicatiemedewerkers, pr-medewerkers, webredacteuren en contentmanagers. Vanuit jouw rol ben je verantwoordelijk voor het aansturen of schrijven van webteksten.

Cor Hospes is oprichter van Merkjournalisten. Hij is internationaal keynote speaker en bestellerauteur van verschillende marketingboeken. Hij helpt bedrijven en organisaties op het gebied van contentmarketing en storytelling en met het maken van verhalen die het waard zijn om te delen. Voor Frankwatching verzorgt Cor de training Contentcreatie & Storytelling en Creatief online schrijven.

Tijdens de training Creatief online schrijven komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Karakteristieken van een blogartikel.
 • Een goed & een geweldig blogartikel: het verschil.
 • Onderscheid maken tussen artikel, opiniestuk en blogartikel.
 • Het belang van voorbereiding: informatie verzamelen, research, (insteek) onderwerp kiezen.
 • Het interview: een stoomcursus.
 • Schrijven: de magische eerste zin, SEO & koppen.
 • Je lezer overtuigen met Cialdini.
 • ‘Kill your darlings’: hoe schrap je?
 • Foto’s en illustraties.
 • Zelf aan de slag!
 • De training Creatief online schrijven is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Heel interactief en ik heb goede technieken geleerd om mee aan de slag te gaan. Zowel om een lang blog te schrijven, maar ook sterke punchlines voor social media. Enige wat ik jammer vond, is het feit dat SEO net iets minder erin voorkwam dan gehoopt.

02-08-2018

Ricardo

Super leerzame training! Het levert je een bak aan inspiratie op, je leert op een andere manier kijken naar het schrijven van je "teksten" (je komt er na het volgen van de training wel achter waarom ik dat op deze manier schrijf) en Cor is een mega attente man die je graag laat inzien hoe je dingen op een andere manier beter kunt doen. Een aanrader voor wie graag eens met een frisse blik naar zijn eigen schrijfkunsten wil kijken!

01-08-2018

Stef

Een leerzame dag gehad, met een tof gezelschap. Enthousiast thuisgekomen en meteen aan de slag gegaan. Zeer positief!

31-07-2018

Jikke

Wil je graag schrijven maar weet je niet hoe? Dan is dit de juiste training voor jou. En schrijf je al maar heb je inspiratie nodig? Ook dan kan je bij Cor terecht. Wat een leuke training was dit zeg! Cor heeft me zo gemotiveerd en geënthousiasmeerd dat ik thuis gelijk aan de slag ben gegaan. Zijn tips zijn waardevol en de manier van training geven zorgt ervoor dat je je gelijk op je gemak voelt. Echt een aanrader voor iedereen die iets met schrijven doet of wilt doen.

31-07-2018

Milene van Arendonk

Super leuk, leerzaam en inspirerend! Ook prima locatie in Meeting Plaza in Utrecht. Je loopt zo vanaf Utrecht CS via Hoog Catherijne er naar toe, ideaal.

05-06-2018

Marije Lamsvelt

De training is gevarieerd en interessant. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Cor is een bevlogen trainer!

30-05-2018

Jenny

Ik heb deze training ervaren als een inspirerende dag waarbij ik volop nieuwe ideeën en aanknopingspunten heb gekregen. De trainer Cor Hospes bracht de theorie met beeldende praktijkvoorbeelden en gaf houvast om het schrijfproces in gang te zetten.

09-04-2018

Lotte

Prettige training met goede handvatten om kwalitatief goede content te leren schrijven. Leuke trainer, gebruikt veel persoonlijke verhalen om te illustreren welke structuur belangrijk is tijdens het schrijven van een blog/post/verhaal. Of een artikel natuurlijk ;)

03-04-2018

Evjatar Werker

Goede interactieve cursus met veel voorbeelden uit de praktijk. De docent was heel energiek en enthousiast en wist de deelnemers direct uit hun 'comfort zone' te trekken.

05-12-2017

Marleen Zwartkruis

Ik had echt zin in deze trainingsdag en ik ben niet teleurgesteld. Veel praktische tips gekregen, en creatieve mogelijkheden om moeilijke (schrijf)punten anders aan te pakken. Docent Cor is zeer enthousiast, brengt het met humor, passie en kennis. Zijn achtergrond als Neerlandicus vond ik een extraatje (fijne voorbeelden).

04-12-2017

Suzanne

Erg leuke training waarbij je écht zin krijgt om de pen erbij te pakken en 'gewoon' te gaan schrijven. Handige tips gekregen waarmee we allemaal weer een beetje zekerder de deur uitgingen. Dank je wel Cor!

04-12-2017

Marieke

Leerzame, interessante en veelzijdige training!

01-12-2017

Meike

Ik kijk terug op een leerzame en fijne cursus met veel praktische tips. Door de schrijfopdrachten maakt de trainer het heel concreet. Je leert ook veel van elkaars teksten. De trainer zorgt voor een prettige sfeer en is heel deskundig en enthousiast. Echt een aanrader voor iedereen die het schrijven van teksten naar een hoger niveau wil brengen!

01-12-2017

suzanne van Ginkel

Ik heb alleen ervaring in het schrijven van handleidingen voor het gebruik van software. Dus het schrijven van bijvoorbeeld een blog is totaal nieuw voor me. De training was ontzettend leuk. Cor is heel enthousiast en zorgt ervoor dat je meteen aan de slag wilt. Ik heb zeker een aantal ideeën opgedaan waar ik mee verder kan.

11-10-2017

Ingrid Peters

Een inspirerende dag, ik heb me geen moment verveeld. De cursusleider heeft een indrukwekkende hoeveelheid do's and don'ts over ons uitgestort. Een deel daarvan zal ik zeker toepassen!

04-10-2017

Anneke Verhoeven

Ik vond de training een goede opfrisser voor wie al ervaring heeft met online schrijven. Je krijgt heel veel tips, zoals hoe kom je aan inspiratie. Tussendoor ga je ook aan de slag met korte schrijfopdrachten. Een aanrader!

03-10-2017

Vicky Andriessen

Trainer Cor Hospes is top! Duidelijk merkbaar dat hij dit met passie doet. Veel nuttige informatie en handige tips van hem gekregen. Locatie in Utrecht is goed met ov bereikbaar.

30-06-2017

Wendy Yip

Leuke inspirerende training. Zet weer even de puntjes op de i en geeft handige tips. Leert je out of the box denken over de aanpak van het schrijven van artikelen/blogs etc. Ik pas het nu in de praktijk ook gelijk toe, een week na de training.

19-04-2017

Lydia van der Meer

Trainer Cor geeft op een inspirerende manier goede, praktische handvatten om met (zakelijk) bloggen aan de slag te gaan. Andere invalshoeken, een triggerende intro, schrijven en schrappen... Door de praktijkopdrachten - die je deelt met de groep - ervaar je meteen wat werkt en wat niet. Veel van het geleerde ga ik zeker toepassen in mijn werk!

13-12-2016

Debbie van Leeuwen

Erg interessante en inspirerende training, met een enthousiaste duidelijke trainer! Ik ben dik tevreden.

09-12-2016

Inez Hesen

Wil je (beter) leren schrijven voor je online publiek, dan is de training creatief online schrijven van Frankwatching een uitstekende keuze. Trainer Cor Hospes heeft een schat aan ervaring en ideeën die mij bij elke blog die ik schrijf, helpen om een helder verhaal voor de juiste doelgroep te vertellen. Met creatieve opdrachten, een enorme dosis energie en vooral veel praktische tips, helpt Cor je met de volgende stap in je schrijvende carrière.

09-12-2016

Allart

Cor is een enthousiaste coach die al zijn ervaring in de training gooit. Er wordt veel stof behandelt en niet alleen in presentaties maar ook in leuke oefeningen waardoor je meteen bezig gaat. Alleen was jammer dat er teveel te doen was, waardoor niet alles behandeld kon worden.

08-12-2016

Bart

Een erg inspirerende en actieve training. Waarin je leert dat verhalen letterlijk op straat liggen. De training biedt veel handvatten en tools om beter te leren schrijven voor jouw publiek.

28-09-2016

Babette Dumoulin

Vlotte, interactieve en persoonlijke training met verschillende opdrachten en interessante besproken thema's. Goede handvatten, tips en lijstjes gekregen om in de toekomst mee te werken en aan vast te houden. Leerzaam en leuk om zelf te schrijven en van anderen te horen. Geen 'eureka!'-momenten, maar wel veel handige reminders waar ik in mijn werk wat mee kan.

21-09-2016

Mirthe

Een erg leuke en interactieve training. Cor geeft je diverse "eye openers". Hij weet je te boeien en geeft elke trainee voldoende en de juiste aandacht. Aan het einde van de dag ga je weg met diverse nieuwe inzichten en creatieve ideeën om mee aan de slag te gaan. Zeker een aanrader!

13-06-2016

Niels

De training Creatief online schrijven is een inspirerende en leerzame training om te volgen als je dagelijks voor je werk teksten en/of blogs moet schrijven.

13-06-2016

Aniek van Wijk

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Creatief online schrijven op 24-09-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma
KMO gecertificeerd