Training E-mailmarketing
8.2

Training E-mailmarketing

Leer hoe je e-mailmarketing effectief inzet!

1 dag
Utrecht
€ 690,00
17
0
0
0
0
0

E-mailmarketing heeft meer in zich dan je zou denken: het kan de traffic naar je site verhogen, de verkoop stimuleren en laagdrempelige communicatie en klanttevredenheid stimuleren. Wil jij weten hoe je e-mailmarketing succesvol inzet voor jouw organisatie?

Wat leer je tijdens de training E-mailmarketing?

Tijdens de training E-mailmarketing ga je actief aan de slag met het verbeteren van je eigen e-mailnieuwsbrieven. Je leert de belangrijkste do’s en don’ts aan de hand van prikkelende voorbeelden. Ook ontdek je de belangrijkste juridische randvoorwaarden, hoe je goed converterende e-mails opbouwt en hoe je effectieve onderwerpregels schrijft. Daarnaast leer je wanneer je welke vormen van e-mailmarketing moet inzetten, wat het belang is van profielopbouw en hoe je de inschrijvingen stimuleert.

Na afloop van de training E-mailmarketing:

 • Kun je Key Performance Indicatoren (KPI’s) voor e-mail bepalen voor je eigen organisatie.
 • Ken je de ideale timing, frequentie en verzendtijd van je e-mailnieuwsbrieven.
 • Kun je zelf je e-mailprogramma optimaliseren.
 • Weet je hoe je slimme segmentatietechnieken toepast.
 • Weet je hoe je de beste onderwerpregels schrijft en de conversie en interactie stimuleert.
 • Kun je big data toepassen op je eigen database.
 • Kun je een e-mailmarketingstrategie bedenken en uitvoeren die je organisatiedoelstellingen ondersteunt.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training E-mailmarketing is bedoeld voor (marketing)professionals die bij de e-mailmarketing van hun organisatie betrokken zijn. Je hebt geen technische kennis van e-mailprogramma’s nodig.

Jordie van Rijn is een onafhankelijk Email marketing en Marketing automation consultant. Hij is internationaal spreker, trainer en helpt bedrijven met selectie van Marketing Technologie. Voor Frankwatching verzorgt Jordie de training Email marketing en Marketing automation.

Tijdens de training E-mailmarketing komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Meten en sturen op Key Performance Indicatoren (KPI’s).
 • ‘Code e-mail’ en de Telecomwet.
 • Integratie e-mailmarketing met algemene organisatiedoelstellingen.
 • E-mailmarketing quickscan.
 • Contentmarketing, sales & conversie.
 • 15 typen marketing-e-mails.
 • Onderwerpen en content die conversie en interactie stimuleren.
 • De ideale timing, frequentie en verzendtijd.
 • Slimmer segmenteren en powerpersonalisatie.
 • Klantprofielen en digitale lichaamstaal.
 • Maak big data klein in je eigen database.
 • Betere onderwerpregels schrijven.
 • Formule voor de juiste opbouw en structuur.
 • Je eigen e-mails en campagnes verbeteren: persoonlijke quick wins.
 • De training E-mailmarketing is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 of 12 personen.

Aan het begin van de training worden de wensen besproken en deze worden allemaal afgehandeld. Al met al een goede training.

15-06-2018

Emma

Zeer volledige en inspirerende training. Echt van toegevoegde waarde!

20-03-2018

Andrea

De training is gericht op de basis van e-mailmarketing. Je krijgt veel praktische tips, bekijkt voorbeelden en krijgt feedback op je eigen nieuwsbrieven.

19-03-2018

Melissa van de Weijer

Een hele fijne training! Zowel de basis als de strategische kant van e-mailmarketing worden belicht. Leerzame info en handige tips voor iedereen die aan de slag gaat met een e-mailmarketingplan of e-mailmarketing wil optimaliseren.

14-03-2018

Manon

De training emailmarketing van Jordie heeft een goede balans van theorie en praktijk. Aan de hand van goede voorbeelden en eigen ingezonden materiaal wordt de stof doorlopen en kun je zelf oefenen met de materie. Hij doorloopt de cursus vlot en met humor, de dag vloog voorbij!

18-12-2017

Kelly

Leuke cursus die uitgebreid ingaat op het schrijven/vormgeven van een goede en slimme nieuwsbrief die tot conversie leidt. Jordie is een erg enthousiaste en kundige trainer. Ik had me wel iets anders voorgesteld bij deze cursus waardoor ik mijn doelen niet volledig heb behaald. Ik wilde graag wat dieper ingaan op de strategie achter een goed e-mailmarketingprogramma (dus niet enkel de nieuwsbrief an sich), implementatie van een e-mailprogramma (gekoppeld aan een crm systeem) in je website, het verzamelen en gebruiken van big data, et cetera. Misschien biedt de cursus marketing automation van Jordie hier uitkomst. Wat ik wel heb meegenomen van deze cursus zijn veel praktische tips, do's & don'ts als je een nieuwsbrief opstelt en voldoende feedback op mijn eerder verzonden nieuwsbrieven.

20-09-2017

Charlotte

Het was een zeer leerzame en plezierige training gegeven door Jordie van Rijn. Een echte kenner als het om e-mailmarketing gaat en een fijne spreker.

20-09-2017

Maurits Koelewijn

My experience with last weeks E-mail marketing training was a great one. It seems that Jordie's reputation precedes him. He's done a wonderful job with giving a good overview of e-mail marketing and how going back to basic processes can help your marketing strategies more than you think. The check-list was a great help and feedback on the current newsletters used was also an eye opener. The training was in Dutch (which I can understand well) but I was still able to communicate with everyone in English (when needed). Thank you once again!

12-06-2017

Marwah Afifi

Zinvolle en inspirerende dag!

12-06-2017

Ingrid

Leuke en interessante training voor als je de wereld van e-mailmarketing betreedt. Minder geschikt als je al echt goed bezig ermee bent. Ik zit daar ergens tussen en ik heb er toch heel veel goede tips & tricks eruit meegenomen. Ook het concreet beoordelen van elkaars mails vond ik bijzonder waardevol.

13-03-2017

Ferry

Leuke training voor iedereen die net met e-mailmarketing begonnen is of hier mee wil beginnen. Deze training is wel echt gericht op de basis aan de hand van veel voorbeelden. Er is genoeg ruimte voor interactie, je eigen nieuwsbrief wordt beoordeeld en je beoordeeld de nieuwsbrieven van andere deelnemers. Leuk en leerzaam met een kritische blik! Jordie is een goede spreker die het verhaal leuk weet over te brengen. Hij heeft ruimschoots ervaring met e-mailmarketing, dus kan op al je vragen een antwoord geven waar je wat mee kunt.

13-03-2017

Maarten

Een leuke cursus voor de beginnende e-mailmarketeer. Bestaat voor het merendeel uit theorie en een stukje praktijk (beoordelen van de eigen e-mails). Vooral de basisbeginselen rondom e-mailmarketing worden behandeld. Jordie geeft de cursus met een hoop enthousiasme en biedt, waar nodig, voldoende mogelijkheden om vragen te stellen.

07-09-2016

Pepijn

Lekker concreet, afgestemd op de alledaagse praktijk. Inspiratie en tips opgedaan!

09-06-2016

Jeroen Vrieselaar

Een leuke dag waar je ervaringen van de trainer en andere deelnemers kan delen. Duidelijke tips en adviezen. Pluspunt: de interactie, je kan direct je vragen stellen over het topic. Minpunt: voorbeelden waren oud, nieuwsbrieven van 2011 en 2014 werden gereviewd, ik had graag up-to-date do's en don'ts gezien.

08-06-2016

Emma

Leuke training waarbij vele aspecten van e-mailmarketing aan bod komen.

08-06-2016

Herbert Veneberg

Met de training E-mail marketing heb ik veel geleerd over het belang van e-mal marketing nu en in de toekomst. En is voor mij een basis gelegd, hoe je een goede campagne op kan zetten. Jordie is een zeer vakbekwame, gedreven trainer, die zijn training geeft met een aangename dosis humor en enthousiasme.

13-04-2016

Alwin Leltz

Customer Journey Expert bij ING

Prima training van Jordie van Rijn! Goede voorbereiding met veel praktische voorbeelden. Opbouw van de training geeft duidelijk inzicht en voldoende input om er zelf stappen in te gaan maken.

01-04-2016

Dennis ter Veldhuis

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training E-mailmarketing op 18-09-2018 bij BCN Utrecht CS (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd