Training Google Analytics (basis)
8.1

Training Google Analytics (basis)

Verbeter je website aan de hand van zinvolle rapportages!

1 dag
Utrecht, Meeting Plaza
€ 690,00
34
0
0
0
34

Je kunt allerlei statistieken meten van je website, maar hoe gebruik je deze nu optimaal en stem je deze af op je eigen behoeften?

Volg deze training als onderdeel van de korte opleiding Online marketing en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Google Analytics (basis)?

Tijdens deze training wordt stap voor stap uitgelegd hoe je Google Analytics succesvol kunt opzetten en inrichten voor je eigen website. Je leert hoe je goede analyses en uiteenlopende rapportages kunt maken. Maar ook hoe je de statistieken moet interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor je website en online campagnes. Deze Google Analytics-training geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Je gaat tijdens de training bovendien hands-on aan de slag met je eigen account!

Na afloop van de training Google Analytics (basis):

 • Weet je hoe je stap voor stap je Google Analytics succesvol kunt opzetten en inrichten voor je eigen website.
 • Weet je hoe je de statistieken moet interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor je website en online campagnes.
 • Kun je goede analyses en uiteenlopende rapportages maken.
 • Weet je hoe je Google AdWords-, e-mail- en bannercampagnes kunt analyseren met Google Analytics.
 • Ben je al hands-on aan de slag gegaan met je eigen account.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor mensen die al wel af en toe Google Analytics gebruiken, maar eigenlijk niet goed weten hoe ze bepaalde rapporten moeten interpreteren en hoe ze Google Analytics beter kunnen inrichten en toepassen voor hun eigen situatie. Voor de training heb je toegang nodig tot het Analytics-account als beheerder.

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk bij het opzetten van dashboards, overzichten en analyseren van de data. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

Leon Korteweg is online marketing consultant bij Hayona. Hij houdt ervan als organisaties ontdekken hoe veel tijd en geld ze kunnen besparen met Google Analytics. Hij ondersteunt uiteenlopende organisaties met de inrichting van Google Analytics, geeft trainingen en bouwt real-time dashboards voor managers. Leon is gecertificeerd Google Analytics professional en schreef eerder dit jaar mee aan het boek Google Analytics in 60 minuten. Voor Frankwatching verzorgt Leon de training Google Analytics (basis & gevorderd), Google Adwords (basis & gevorderd), Leergang Google Analytics en de training Google Tag Manager. Lees meer

Pascal Selles is online marketing consultant bij Hayona en gecertificeerd Google AdWords en Google Analytics professional. Hij helpt organisaties effectieve online marketing strategieën te ontwikkelen, online marketing teams op te zetten en aan te sturen. Voor Frankwatching verzorgt Pascal de training Google Analytics (basis & gevorderd), Leergang Google Analytics, Google AdWords (basis & gevorderd), Google Tag Manager en het webinar SEO voor Google Analytics. Lees meer

Tijdens de training Google Analytics (basis) komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De betekenis van de standaard rapporten zoals bezoekers, bezoeken, sitesnelheid, verkeersbronnen, demografie, gebruik van mobiele apparatuur, best bezochte pagina’s, SEO (zoekmachine optimalisatie), nieuwe en terugkerende bezoekers.
 • Een logische structuur aanmaken in een Google Analytics-account.
 • Waar komen mijn bezoekers vandaan en waarom?
 • Gebruik van Google Analytics en de privacywetgeving.
 • Met welke zoekwoorden haal ik de beste resultaten?
 • Waar haken mijn bezoekers af en waarom?
 • Filters instellen en aparte profielen maken.
 • Zelf nieuwe rapporten maken.
 • Dashboards maken.
 • Resultaten meten zoals leads, offerte-aanvragen, verkopen en ROI.
 • Hoe kan ik met Google Analytics mijn website optimaliseren voor zoekmachines?
 • Hoe analyseer ik mijn Google Adwords-, e-mail- of bannercampagnes met Google Analytics?
 • Klikpaden en bezoekersstromen.
 • Het koppelen van Google Adwords en Google Analytics.
 • De training Google Analytics (basis) is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop noodzakelijk. Een tablet is niet geschikt voor deze training, omdat de interface van Google Analytics dan slechts gedeeltelijk te zien is.  Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Daarnaast is het nodig om toegang te hebben tot het Analytics-account van je organisatie (als beheerder). Als je niet beschikt over een eigen Google Analytics-account is het mogelijk gebruik te maken van een testaccount.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

Je ontvangt tijdens de training gratis het boek ‘Google Analytics in 60 minuten’, waarvan trainers Leon Korteweg en Pascal Selles auteurs zijn.

Afgelopen donderdag de training Google Analytics gevolgd bij Frankwatching. Inhoudelijk goede training, prettige kleine groep professionals, goede trainer en meteen veel handvatten meegekregen om met Analytics aan te gang te gaan. Zeer waardevol dus!

22-03-2017

Caroline Mouwen

Een erg fijne basistraining door een enthousiaste trainer. Hij loodste een kleine groep deelnemers door alle basisfunctionaliteiten en had duidelijk veel kennis van zaken. Een aanrader voor iedereen die serieus aan de slag wilt met Google Analytics.

22-02-2017

Irene Ketting

Vond het een nuttige verhelderende training. Was sprake van een kleine groep, dus iedereen had voldoende gelegenheid om vragen te stellen m.b.t. zijn of haar situatie. Veel van opgestoken!

25-01-2017

Sjoerd Jaspers

Goede basistraining, gegeven door een enthousiaste trainer die weet waar hij over praat. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en geoefend. Het betreft wel echt een basis training waarin de standaard handelingen worden behandeld. Mocht je al enige tijd met analytics werken, dan zul je deze cursus waarschijnlijk kunnen overslaan. Prima training als opfrisser of voor nieuwe gebruikers van analytics.

12-12-2016

Loes van Montfort

Afgelopen week de basistraining Google Analytics gevolgd bij Frankwatchting. Prima training, dito trainer, kennis weer opgefrist. Op naar vervolgtraining!

30-11-2016

Mirella van Maaren

Een hele goede training. Zelf werkte ik al wel met Analytics, dus er was veel overlap. Maar ik had nog te weinig inhoudelijke kennis voor de gevorderde training Analytics. Sfeer was goed. Alle onderwerpen werden rustig behandeld, zodat iedereen het begreep. Ook zaten er veel oefeningen bij om te toetsen of de stof is begrepen. Ik raad wel aan om deze training te volgen als je echt nog weinig verstand hebt van Analytics. Een klein beetje Analytics ervaring is eigenlijk al voldoende om deze training over te slaan. Maar herhaling is nooit verkeerd natuurlijk.

29-11-2016

Thomas Suurmond

Prima, praktische training waarin de basis voor Analytics gelegd wordt. Ik weet nu beter hoe ik alles goed moet instellen en hoe je resultaten kunt filteren. Ook het aanmaken van Dashboards gaat makkelijk na deze training.

29-11-2016

Romana van der Heusen

Goede en praktische training waarin de basis voor Analytics gelegd wordt. Ik weet nu beter hoe ik e.e.a. in moet stellen en hoe je resultaten kunt filteren.

20-10-2016

Suzanne van Dijk

Prima training, goede combinatie praktijk en theorie. Ik ging met bijna volledig zelf gemaakt dashboard met rapportages weer naar huis. Daar kan ik in mijn dagelijkse praktijk gelijk mee aan de slag. Dank!

12-10-2016

Jacqueline van Dinten

Ik vind deze cursus een echte aanrader voor iedereen die Google Analytics (net als ik) niet echt intuïtief vindt in het gebruik, of denkt dat er veel meer uit te halen is dan metingen doen, de bronnen van website verkeer achterhalen, enz. Wat ik vooral heb geleerd is hoe ik Google Analytics kan inzetten voor meer doelgerichte analyses, en voor het meten van conversies. Daarnaast bood de cursus veel nuttige feiten over hoe de interface en de software precies werkt, info over instellingen, en nog veel meer om dieper in te duiken. Je houdt er wat huiswerk aan over, maar dat is des te beter.

10-09-2016

Anne Marie de Rover

Vorige week heb ik de training gevolgd bij Pascal Selles. Ik heb inspiratie opgedaan wat je als organisatie kunt meten, welke doelen je kunt stellen en geleerd hoe je dit vervolgens in Google Analytics kunt doormeten. Een hele fijne training als je er nog niet zoveel vanaf weet.

08-09-2016

Jinne

Afgelopen week heb ik de training Google Analytics gevolgd bij Pascal Selles. Ontzettend leerzaam. De informatie uit en mogelijkheden van dit programma zijn bijna eindeloos maar Pascal weet het op een duidelijke en simpele manier uit te leggen. Ook de verhouding theorie en praktijk was prettig.

02-09-2016

Priscilla

Een goede basistraining voor iedereen die al zo nu en dan met GA werkt. Afwisslend in theorie en toepassing op eigen praktijk.

01-09-2016

C R

Leon gaf een prima training. Ook alle beloofde extra links en files kwamen vlot door. Goede lokatie en goede catering. Een prima start om met google analytics kennis te maken.

15-07-2016

Eduard

Leerzame training die de basis goed behandelt: gebruikersaccounts instellen, filters, doelen, standaardrapportages en dashboards. Ook nuttig als je al wat kennis hebt van Google Analytics. Veel tips gekregen van Leon, waar ik verder mee kan!

16-06-2016

Esther van Nispen

Om echt goed inzicht te krijgen in Analytics en goed advies te kunnen geven, is dit een aanrader! Je hoeft de basis niet te volgen, als je zelf al een aantal jaar actief in de tools hebt gewerkt.

15-06-2016

Petra Heimgartner

Erg leuke en leerzame training om de basis van Google Analytics te leren kennen. Veel ruimte en aandacht voor eigen inbrengen. Wel echt een basis training.

19-05-2016

Herbert Veneberg

Goede training! Ook wanneer je al wel met analytics werkt maar er meer van wil weten. De basis wordt goed behandeld, daarnaast krijg je ook veel verdiepende tips & tricks. Fijne kleine setting met veel ruimte voor vragen.

17-03-2016

Iris Richardson

Communicatiemedewerker bij Fabrique

Een zeer leerzame dag geweest! Veel geleerd over Google Analytics. De uitleg was ook erg goed en duidelijk. Een echte aanrader dus!

16-03-2016

Fares Zourakhti

De training is erg compleet, fijn ook dat er een deel aan SEO wordt besteed. Ik heb het idee dat ik nu een goede basis heb om met Google Analytics aan de slag te gaan.

14-03-2016

Inger Hollebeek

Oprichter bij Taalvoutjes

Prima uitleg en zinvol, goede interactie door Leon met de groep. een echte aanrader.

14-03-2016

mark hermans

Een welbestede dag. Leon weet (uit ervaring) te laten zien wat de cijfertjes werkelijk betekenen en hoe je op een zinvolle manier Google Analytics inzet. Al heel wat met Analytics gewerkt en toch weer veel dingen bijgeleerd.

16-02-2016

Willem Smith

Docent bij Saxion

Duidelijke training waarmee je goed inzicht krijgt in de opbouw en structuur van Google Analytics. Prima basis voor de beginner! Ook de trainer had veel geduld met de groep en heeft ons duidelijke uitleg gegeven. Een aanrader!

12-02-2016

Marieke

Content Manager bij

Leuke interactieve cursus met veel ruimte voor eigen vragen!

11-02-2016

Brenda de Beer

Vorige week een prima training Google Analytics gehad. Inhoudelijk goed, duidelijk, praktijkgericht, dus heel handig als je net met Analytics begint te werken.

17-11-2015

Desiree Luijten

webbeheerder bij Gemeente Landgraaf

Het was een prima training. Een groot aantal onderwerpen en de mogelijkheid bestond om het nodige te oefenen. Ook de trainer was zeer goed inhoudelijk op de hoogte, schakelde goed en communiceert ook goed. Hij heeft ook de nodige informatie met ons gedeeld nadat de training was afgelopen. Al met al erg positief en veel kennis opgedaan.

16-11-2015

JP van den Tillaard

Manager Marketing en Communicatie bij Ridder Drive Systems

Duidelijk, compleet en boeiend uitgelegd, aan de hand van een handige manual. Prima voor de basis van analytics!

09-11-2015

Christine

Veel eye-openers en concrete voorbeelden die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Ik heb gelijk een dag geblokt in mijn agenda de statistieken voor www.uitinnoordholland.nl goed in kaart te brengen!

14-09-2015

Karina Brouwer

projectmedewerker www.uitinnoordholland.nl bij Cultuurcompagnie Noord-Holland

Zinvolle training die in 1 dag duidelijk en helder de basis van Google Analytics uitlegt met daarin ook het instellen van simpele filters en doelen. Goede basis om aan de slag te kunnen.

07-07-2015

Ferdinand Schilder

Senior Online marketeer bij Centraal Beheer

De training was precies wat ik ervan verwachtte. Het voldeed aan wat ik ervan hoopte. Alleen vond ik de groep te groot en het niveauverschil en doelen van de deelnemers veel verschillen.

27-05-2015

Jeanette

Webredacteur bij Achmea

Boeiende training waarbij de basis duidelijk wordt uitgelegd en je zelf direct aan de slag kan. Goed contact en locatie.

11-03-2015

steven de boer

online marketeer (zzp) bij DeBoerOnlineMarketing

Zeer informatief, direct bruikbaar, snelle effectieve start zo mogelijk.

10-03-2015

Marc van de Plasse

marketing & research bij Bibliotheek Vlissingen

De basiscursus is een uitstekende introductie in Google Analytics. In korte tijd krijg je veel informatie en ideeën waarmee je zelf in de praktijk aan de slag kunt om je website te monitoren en verbeteren.

10-03-2015

Marlies Verlinde

Universiteit Utrecht (CATO)

De training Google Analytics (basis) is een nuttige, praktijkgerichte training met genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. Eye-opener voor verder en beter toepassen van Google Analytics en koppeling met andere pakketten. Levert ook direct tijdsbesparing in rapportages op!

10-03-2015

Danny Bok

projectleider digitale communicatie bij Sportvisserij Nederland

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Google Analytics (basis) op 18-05-2017. De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.