Training Interne communities (social intranet)
8.0

Training Interne communities (social intranet)

Maak van je interne social media een blijvend succes!

1 dag
Utrecht
€ 690,00
20
0
0
0
0
0

Organisaties zetten steeds vaker interne social media in om slimmer samen te werken. De technische oplossingen lopen uiteen van losse platforms – zoals Yammer, Embrace en Speakap, besloten groepen op Facebook en LinkedIn – tot en met een geïntegreerd social intranet of enterprise social network.

Maar zo’n interne community ontstaat niet vanzelf, daar is intern communitymanagement voor nodig. Hoe activeer je de community? Hoe verbind je de juiste personen met elkaar? En hoe zorg je dat de community meerwaarde heeft?

Wat leer je tijdens de training Interne communities (social intranet)?

In de training Interne communities (social intranet) ga je een dag lang aan de slag met activeren, verbinden, modereren en meten. Je leert hoe je een succesvolle interne community opzet, hoe je de doelstellingen naar KPI’s vertaalt en hoe je dit kunt monitoren. Ook ontdek je hoe je interne social media laat aansluiten op de werkzaamheden en werkprocessen van medewerkers.

Verder leer je alles over ambassadeurs en super-users, participatie van het management, gedragsverandering, en hoe je om kunt gaan met kritiek, onduidelijke vragen en andere zaken die je als communitymanager in de praktijk tegenkomt. Vervolgens vertalen we de theorie naar de praktijk: je eigen community. Je maakt een mini-scan van de organisatie en we bepalen samen welke vervolgstap je wilt zetten, zodat je interne community gericht bijdraagt aan je organisatiedoelen.

Je leert alles over interne communitymanagement en hoe je medewerkers kunt activeren op je interne platform. Je staat sterker als communitymanager met concrete cases en voorbeelden, en theorie over interne social media. Je brengt je eigen case in en gaat naar huis met concrete stappen om je community te versterken.

Na afloop van de training Interne communities (social intranet):

 • Heb je een goed beeld van de mogelijkheden van interne community’s en hoe deze kunnen bijdragen aan de organisatiedoelen.
 • Ken je de voorwaarden voor succesvolle interne social media.
 • Heb je inzicht in de rol van interne communicatie en de relatie met social media.
 • Weet je hoe je medewerkers kunt activeren op een sociaal intranet.
 • Kun je ervoor zorgen dat het juiste gesprek op de juiste plaats gevoerd wordt.
 • Ben je in staat om zowel strategisch als uitvoerend intern communitymanagement toe te passen.
 • Weet je welke vervolgstappen je kunt zetten om je eigen interne community te versterken.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor (interne) communicatieadviseurs en -medewerkers en interessant voor professionals in andere vakgebieden zoals HR- en kennismanagement. Vanuit jouw rol ben je betrokken bij het activeren of begeleiden van een interne community, bijvoorbeeld op Yammer of op een eigen sociaal intranet.

Maria is consultant interne social media bij Evolve. Ze verbindt mensen door online gesprekken te stimuleren tussen management en medewerkers en helpt hen concrete invulling te geven aan (nieuw) organisatiebeleid en –strategieën.

Tijdens de training Interne communities (social intranet) komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Interne community & interne social media: definities en kenmerken.
 • Hoe krijg ik een succesvolle interne community?
 • Bepaal je doel en strategie.
 • Vertaal doelstellingen naar KPI’s.
 • Meten en monitoren: van statistieken naar inhoudelijk monitoren en rapporteren.
 • Het activeren van medewerkers: van ambassadeurs, tot super-users en participatie van management.
 • Leer modereren: monitoren, interactie sturen en omgaan met kritiek en geklets.
 • Activeren en gedragsverandering.
 • De vertaling van theorie naar jouw praktijksituatie.
 • Aan de slag: mini-scan van de organisatie en vervolgstappen bepalen.

Aanbevolen literatuur

Interne social media in Nederland. De stand van zaken. – Evolve (2018)

 • De training Interne communities (social intranet) is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Het meenemen van een laptop of tablet is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een  digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Een interessante training waarin theorie en praktijk op de juiste manier met elkaar zijn verweven. De inhoud vormde voor mij goede handvaten om zelf aan de slag te kunnen.

23-07-2018

Tessa van Zijl

Hoewel de trainer heel aardig was en volgens mij ook wel kennis van zaken had, viel de training mij inhoudelijk wel tegen. Van tevoren is gebeld om te inventariseren wat de behoeften waren en op welk niveau je zat qua social intranet dus ik ging er vanuit dat die informatie gebruikt werd om de training voor iedereen interessant te maken, maar dat gebeurde helaas niet. Ik had meer voorbeelden verwacht en had het ook leuk gevonden om te horen wat wel en niet werkt qua interactie en content. Nu heb ik niets nieuws geleerd en dat vind ik jammer. De training sloot niet goed aan bij de verschillende kennisniveaus in de groep.

23-07-2018

Lisette van Garder

Leerzame training en gelijk aan de slag. Ondanks dat er veel mensen van verschillende organisaties en met verschillende doelen waren, kun je eruit halen wat voor jou van toepassing is.

19-07-2018

Joke

Ik vond de training interne communities heel goed. De trainster is ook deskundig en kan goed uitleggen. Echt een aanrader!

19-07-2018

Renee Smal

Helder en gestructureerd opgezet én met veel enthousiasme gegeven!

22-01-2018

Marjon Schumacher

Fijne, leerrijke opleiding met nuttige tips en tricks. De valkuilen en succesfactoren van een sociaal intranet worden keurig opgelijst.

14-11-2017

Tanja Janssens

Een erg leerzame en goed gestructureerde training. Het heeft een duidelijke opbouw en na deze training kan je zelf hands-on aan de slag met de opbouw van je interne community. Het is zowel voor als tijdens de opbouw van een interne community een fijne training. Veel tips uit de praktijk en wetenschappelijke onderbouwde theorieën. Ik zou het aan iedereen aanraden!

09-11-2017

Sophie Boelen

Ik ben ontzettend verrast door deze training. Ik heb met ontzettend veel praktische handvatten de dag afgesloten, waar ik mee aan de slag kan en die me gaan helpen een plan te schrijven voor de activatie van ons social intranet. Maria is een zeer deskundige trainer, ze wist vaak ad hoc met aansprekende voorbeelden vragen te beantwoorden. Haar jarenlange ervaring maakt deze training zeer leerzaam en interessant. Ik zou iedereen die met het (socail) intranet binnnen zijn/haar bedrijf aan de slag wil de training adviseren.

10-10-2017

Renate Kunst

Goede training met een klein groepje. Er was veel interactie mogelijk, we hebben er veel aan gehad. Zeker aan te raden!

01-02-2017

Ronald Simons

Eén leuke en leerzame dag. Een goede leidraad en houvast om een nieuw intranet te realiseren. De manier waarop de informatie werd gepresenteerd vond ik ook erg prettig, kortom een geslaagde training.

07-12-2016

Rowan van der Vlugt

Een goede training voor mensen die aan het begin staan van het proces. Er worden handige handvatten voor het starten van het project gegeven: Wat houd Social intranet in? Wie heb je nodig? Wat heb je nodig? Hoe stel je doelen?

01-12-2016

Marieke

Informatieve training met een combinatie tussen relevante theorie en voorbeelden uit de praktijk. Het feit dat de trainer naast het geven van trainingen ook organisaties helpt bij het implementeren van een social intranet, maakt dat zij een brede kennis van zaken heeft en spreekt vanuit haar praktijk. Een echte aanrader voor organisaties die nog in de oriëntatiefase zitten, omdat het handvatten geeft om aan de slag te gaan. Maar ook voor organisaties die al een social intranet hebben, omdat het inzichten en nieuwe ideeën oplevert.

01-12-2016

Leandra van Vessem

Carlijn is een fijne trainer die interessante stof in een goede flow overbrengt. Weer met mooie voorbeelden en inspiratie huiswaarts gegaan. Dagje is eigenlijk te kort. Aanrader!

17-04-2016

Tamara Hofstede

communicatiemedewerker bij Alliander

Erg goed onderbouwde en praktische training gehad over interne community building. Goede tips die specifiek gaan over "intern". Dat is toch weer anders dan "extern". Goede trainster en goede faciliteiten. Ik ben blij dat FW dit soort trainingen geeft!

11-04-2016

Andrew van Ingen

Applicatie Ontwikkelaar bij EO

Goede training van een expert met veel praktijkervaring. Leuke gevarieerde groep. Veel tips meegenomen naar kantoor.

24-02-2016

Marielle Versluis

Regiocoördinator ABN AMRO Foundation bij ABN AMRO

Goede training door Carlijn Schäffers en met een leuke groep deelnemers. Herkenning, nieuwe kennis opgedaan en met een hoofd vol ideeën tevreden naar huis gegaan.

24-02-2016

Yda Guijken-Ockerse

Hoofd digitale communicatie bij BNG Bank

Hele interessante training. Nieuwe dingen gehoord, maar ook gemerkt dat we op de goede weg zijn. En nog veel te doen hebben. Vooral de diverse tips zijn erg bruikbaar.

20-11-2015

Marian van Ruijven

application specialist collaborations softweare bij Rijk Zwaan

Prima training. Ik vond het fij om vanuit een goede theoretische input aan de slag te gaan met de training interne social media. Deze training heeft mij veel inzichten gegeven in het opstellen van een plan, het invoeren van een intern social mediaplatform en de mogelijkheden hiervan. Carlijn (de trainster) wist de informatie goed en helder over te brengen. Ik heb geen communicatieve opleiding afgerond en het was goed te volgen. Er was genoeg ruimte voor vragen en het delen van kennis en ervaringen. De locatie (seats2meet Utrecht) was prima en er werd prima gezorgd voor iets tussendoor en een goede lunch.

14-09-2015

Menno Kolk

Bovenschools OICT-er bij Vechtstreek en Venen

Vakkundige training. Compact en inhoudelijk sterk

10-09-2015

Marijke Hoogeland

Goede training, geeft veel inzicht over de mogelijkheden en aanpak binnen je organisatie.

10-09-2015

Marieke Soetekouw

Communicatiemedewerker bij Woonstichting De Kernen

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Interne communities (social intranet) op 01-11-2018 bij BCN Utrecht CS (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.