Training Online campagnes
8.3

Training Online campagnes

Omarm de verwende consument!

2 dagen
Utrecht
€ 1.345,00
7
0
0
0
0
0

Om online succes te boeken dien je als organisatie goed te luisteren naar je doelgroep(en). Maar hoe voer je campagne voor een publiek dat gewend is om online op zijn wenken bediend te worden? Hoe ga je om met de wildgroei aan informatie op het internet? En hoe werk je aan structurele groei in een ad hoc wereld?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Online Communicatie en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Online campagnes?

Tijdens de tweedaagse training Online Campagnes ontdek je hoe je een nieuwe campagne-
methodiek in kunt zetten die beter past bij het internet van nu. Ook leer je wat je kunt doen om aan de behoeften van je snel veranderend publiek te voldoen. Ga daarnaast aan de slag met een goed gefundeerd en doordacht campagneplan voor je eigen organisatie.

Na afloop van de training Online campagnes:

 • Heb je een duidelijk beeld van het online speelveld voor campagnes: wat zijn de trends, wat zijn de mythes, en wat kunnen we in de toekomst verwachten?
 • Heb je nieuw inzicht in de behoeften van de consument en weet je waar communicatie aan moet voldoen.
 • Heb je een eigentijdse aanpak voor online campagnes die je direct in je eigen projecten kunt toepassen
 • Kun je deze aanpak concreet uitwerken voor online kanalen als Facebook, Instagram, Snapchat en Youtube.
 • Weet je waar online content aan moet voldoen om succesvol bij te dragen aan je campagnedoelstellingen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met online communiceren, overtuigen en activeren: communicatiemedewerkers, -adviseurs, online managers, marketeers en campaigners. Ook als je bij een bureau werkt en anderen adviseert, is deze training zeer geschikt.

Patrick Klerks is online slimmerik. Werken aan online strategieën, concepten en campagnes, dat is echt zijn ding. En met een bord friet op schoot een goede film kijken, dat ook. Hij werkt onder andere voor de Consumentenbond, Max Havelaar, Pinnen Ja Graag, de NS en Nyenrode.

Tijdens de training Online campagnes komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1:

 • Trends en mythes over internet anno nu
 • Data overload! Hoe online content exponentieel groeit en hoe dat campagne-methodieken beïnvloedt.
 • Het spanningsveld: een consument die directe, toepasselijke, vermakelijke content in hapklare brokken versus een organisatie of bedrijf met beperkte middelen in een online wereld waar iedereen om het hardst schreeuwt
 • De methodiek: always on! Een methodiek om om te gaan met het hierboven genoemde spanningsveld: gedrag op basis van content gebruiken om je campagne te verbeteren.

Na dag 1 krijg je een opdracht mee die je voor de tweede trainingsdag gaat voorbereiden.

Dag 2:

 • De uitwerking: concrete uitwerking van de methodiek op verschillende online kanalen, met behulp van voorbeelden uit de praktijk.
 • De training Online campagnes is een tweedaagse training.
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 of 12 personen.

Een goede training als je meer wilt weten over de wondere wereld van online campagne voeren. Door de vele praktijkvoorbeelden krijg je een goed beeld van wat werkt en wat juist absoluut niet. Er is alle ruimte voor vragen en de trainer is erg prettig en super ervaren.

13-02-2018

Marjolein Versteeg

Het was een ontzettend leuke en leerzame cursus. Wij waren met een klein groepje mensen en dat vond ik een enorm voordeel! Er was naast de training genoeg tijd om je persoonlijke cases te bespreken met elkaar. De trainers zijn ontzettend goed in hun vakgebied en weten dit op enthousiaste en inspirerende wijze over te brengen. Ik zit na deze tweedaagse training vol ideeën en inspiratie om de online campagnes naar een volgend level te tillen :)

12-02-2018

Merel van Rymenam

Wat een energie en wat een flow aan informatie! Je gaat naar huis met concrete handvatten, een echte campagne opzet (!) en honderd ideeën. Trainers zijn zelfs in staat advies en inspiratie op maat te geven voor jouw organisatie. ECHT EEN AANRADER!

20-10-2017

Jose Siemons

Veel informatie gebracht door een zeer enthousiaste docent. Deze training richt zich vooral op de mogelijkheden van Facebook.

31-03-2017

Katja

Training is gericht op het gebruikt van Facebook. Praktische training met enthousiaste trainer.

01-07-2016

Francis neijenhof

Vorige week de training Online Campagnes afgesloten. Waren 2 enorm leerzame dagen! De trainer, Patrick Klerks, vertelde bevlogen en inspirerend en kon putten uit een enorme bak ervaring. De eerste dag was meer theorie (Big Listening, Always On) en de tweede dag gingen we aan de slag met onze eigen campagneplannen. Er is echter zoveel te vertellen en leren dat deze cursus makkelijk nog een dag langer had kunnen duren.

12-04-2016

Manon Pleiter

Goede inhoudelijke en praktische training over online campagnes. Patrick was een goede en enthousiaste trainer, weet veel van het vak. Heel veel geleerd!! Super, graag nog een vervolgcursus.

04-10-2015

cynthia keyzer

communicatieadviseur bij provincie Gelderland

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Online campagnes op 04-10-2018 bij Seats2Meet (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 1.345,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 13 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 12 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd