Training Schrijven voor SEO
8.4

Training Schrijven voor SEO

Schrijf webteksten voor zoekmachines én mensen

1 dag
Utrecht, Meeting Plaza
€ 690,00
 • Inclusief boek ‘Schrijven voor SEO in 60 minuten’ door Rutger Steenbergen
33
0
0
0
33

Als tekstschrijver schrijf je voor mensen, bij het schrijven voor SEO werkt het net even anders. Wist je dat 70% van de internetters niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten in Google? Hoe laat je de vraag van potentiële bezoekers van website en jouw aanbod naadloos op elkaar aansluiten?

Volg deze training als onderdeel van de korte opleiding Online communicatie of korte opleiding Contentmarketing en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training Schrijven voor SEO?

Bij de training Schrijven voor SEO ontdek je hoe je je teksten zichtbaar maakt in Google aan de hand van best practices. Je leert hoe je de beste zoekwoorden vindt en hoe je deze verwerkt in je content, zonder dat het lezers stoort. Daarvoor gaan we ook in op titels en omschrijvingen: hoe maak je die zo dat ze in het oog springen? Je leert, kortom, hoe je de autoriteit van je website vergroot, bijvoorbeeld met het aantrekken van links. Tenslotte ga je aan de slag met het meten en monitoren van je SEO-succes.

Na afloop van de training Schrijven voor SEO:

 • Weet je wat best practices van SEO-schrijven zijn.
 • Kun je voor jouw organisatie relevante zoekwoorden vinden en verwerken in je teksten.
 • Weet je hoe je zoekwoorden technisch in je landingspagina’s verwerkt.
 • Weet je op welke manier je de autoriteit van je site vergroot.
 • Ken je de mogelijkheden om het aantal interne en externe links te verhogen.
 • Kun je zelf de resultaten van je SEO-inspanningen inzichtelijk maken en monitoren.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor mensen die teksten schrijven voor websites, of mensen aanstuurt die dit doen. Ervaring met een eigen cms is noodzakelijk. Oppervlakkige kennis van technieken als HTML en webanalytics is handig, maar niet noodzakelijk.

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk bij het zoeken naar relevante zoekwoorden en hoe dit te verwerken in de tekst. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

Rutger Steenbergen is freelance SEO-expert, copywriter en online marketeer. Met zijn bedrijf SEO Zwolle maakt hij ondernemers succesvoller op internet. Waardevolle content en een overtuigend verhaal staan daarbij centraal. Voor Frankwatching verzorgt Rutger de training Zoekmachineoptimalisatie (basis), Schrijven voor SEO en het webinar SEO voor tekstschrijvers. Lees meer

Tijdens de training Schrijven voor SEO komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kennismaken met en visie op SEO.
 • Concrete regels bij het schrijven: online copywriting.
 • Scoren op door jou gekozen zoekwoorden (keywords).
 • Het vinden en kiezen van zoekwoorden.
 • De perfect geoptimaliseerde tekst: duplicate content, keyword mapping & density.
 • Hoe succesvol ben je eigenlijk?
 • Follow-up: wat ga je morgen doen met deze kennis en kunde?
 • De training Schrijven voor SEO is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Je ontvangt tijdens de training gratis het boek ‘Schrijven voor SEO in 60 minuten’ waarvan trainer Rutger Steenbergen auteur is.

Leerzame training gehad, goede verhouding ook tussen theorie en praktijk. Ook een interessante samenstelling van de groep, wat tussen de regels door weer nieuwe inzichten biedt.

31-03-2017

Sjoukje Werkman

Interessante training! Rutger legt duidelijk en begrijpelijk uit. Ook maak je kennis met veel handige tools om je SEO op orde te brengen. Ik raad wel aan goed opletten, want het gaat soms snel!

31-03-2017

Lotte Erasmus

Hele leuke SEO training! Heldere structuur, goede inhoud, inspirerende voorbeelden. Erg leuk ook dat de docent de deelnemers en hun website als voorbeeld materiaal gebruikte tijdens de training. Zowel als 'zo moet het wel', als 'dit kan beter'. Alles bij elkaar wel een lange dag en aan het einde redelijk 'vol gesponsd'. Gelijk alle nieuwe inzichten en bevindingen met collega's gedeeld: hier gaan we mee aan de slag!

16-02-2017

Leonie

Het was een training bomvol informatie. Het heeft me het inzicht gegeven waar ik naar zocht. De trainer is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Een aanrader!

08-02-2017

Katja

Leuke, leerzame dag. Direct de volgende dag de nieuwe kennis toegepast en gelijk resultaat geboekt. Top!

25-11-2016

Mayra

Schrijven voor SEO is een interessante training. Het is fijn om tijdens de training al gelijk je vragen te kunnen stellen en daar een deskundig antwoord op krijgt. Het is een praktische en nuttige training.

21-11-2016

Esther van Veldhuijzen

De training Schrijven voor SEO is een mooie aanvulling om onze online strategie verder uit te werken en onze website te verbeteren.

20-11-2016

Lucas

Het één en ander was mij al bekend van SEO. Echter heeft deze cursus mij enorm veel handvatten gegeven om mijn website verder te optimaliseren voor google. De les werd duidelijk en helder gegeven en er werd uitgebreid de tijd genomen voor vragen. Al met al een aanrader als je meer wilt weten over SEO.

20-11-2016

Tim Pons

Het was een zeer leerzame dag! We begonnen vanaf de basis en kregen veel achtergrondinformatie. Daarnaast gaf Rutger veel nuttige en bruikbare tips. Ik had gehoopt dat we nog iets meer in zouden gaan op het schrijven van teksten en het gebruik van SEO daarin, maar daar was helaas geen tijd meer voor. Al met al ben ik zeer blij dat ik deze training heb gedaan, vooral omdat ik nu zelf aan de slag kan met SEO en niet altijd meer afhankelijk hoef te zijn van het online marketingbureau waarmee wij samenwerken.

18-11-2016

Bonnie Dekkers

Tjonge, wat heb ik veel geleerd! Ik had me ingeschreven omdat ik wel een beetje basiskennis van SEO had, maar daar nog niet zo mee uit de voeten kon. De training geeft veel praktische handvatten, ongeacht op welk niveau je met seo bezig bent of aan de slag wilt gaan. Het is méér dan een basiscursus. De training gaat nog dat stapje verder en is dus ook interessant als je meer verdieping zoekt. Wel was het veel informatie en moest ik dat na de bijeenkomst echt even laten 'landen'. 1 trainingsdag is misschien wat te ambitieus voor dit onderwerp. Want nu was er ook weinig tijd om even rustig te oefenen met schrijven en de SEO-tools. Maar overall ben ik heel blij dat ik aan deze training heb deelgenomen. En ik kijk ernaar uit om de nieuwe kennis toe te passen in mijn werk.

09-09-2016

Joyce

Praktische en leuke handson training. Zeker aanrader als je met seo bezig bent.

08-09-2016

Annebel

Een zeer boeiende, interactieve en toegankelijke training die opviel door de persoonlijke aanpak van de lector. De tools die worden beschreven zijn up-to-date en gebruiksvriendelijk. Deze training kan zowel een eerste kennismaking als een verdieping vormen. De kennis die ik vergaard heb, kan ik in mijn bedrijf meteen in de praktijk brengen!

01-07-2016

Britt

Erg interessante training. Ook voor mensen die al enige basiskennis van SEO hebben. Toch leer je er nog elke handige tips en tricks en worden er verschillende tools besproken. Daarnaast worden theorie en praktijk gekoppeld door enkele opdrachten en heb je ruime gelegenheid voor vragen. Voor mij was het erg leerzaam.

01-07-2016

Kari Eijselendoorn

Goede training met veel, heel veel, informatie en handige (online) tools. Qua hoeveelheid info is één dag wel mager en in verhouding vind ik de prijs dan ook wel pittig. Er was onvoldoende tijd om een beetje te stoeien met tekst, terwijl de training gericht is op schrijven (voor SEO). Dat vond ik wel jammer. De trainer, Rutger, is wel een echte specialist die een en ander helder kan verwoorden.

07-06-2016

Ingeborg Venema

Een inspirerende dag. Ik bleek al meer te weten dan ik dacht, maar heb zeker nieuwe dingen geleerd en inspiratie voor verbeteringen opgedaan. De docent geeft helder en duidelijk les, heeft zich van te voren ook in de websites van deelnemers verdiept en biedt daarmee extra toegevoegde waarde. De verzorging van de dag was uitmuntend!

27-05-2016

Harmke van Meijl

Leuke les, ik wist toch wel veel meer van het onderwerp dan dat ik vooraf gedacht had. Het was herkenning en herhaling voor mij, op dat moment is de cursus wel wat aan de dure kant vond ik achteraf... Maar wel ben ik erg blij met de handige tools die ik heb ontvangen. Ze geven mij extra handigheidjes bij mijn werkzaamheden. Ik ben wel benieuwd naar de SEO cursus voor gevorderden? Dieper ingaan op de tools en achterliggende gedachten en efficiënter werken. laat me weten als jullie deze hebben, dan kom ik weer. Opzet met aantal "leerlingen" was top. Leraar was ervaren met het vak en meedenkend met ons en vrijgevig in zijn tips.

18-03-2016

Kittie

zelfstandig ondernemer bij Kittie's Web

Deze dag heb ik veel geleerd. De opbouw was goed en de voorbeelden duidelijk. Alle plug ins en andere tools die er bestaan om SEO zijn direct en goed toe te passen. De docent was prettig. Om toch ook een minpuntje te noemen: het programma was wel heel vol, met veel onderdelen en nieuwe dingen.

18-03-2016

Heleen

Leerzaam, confronterend en inspirerend! De materie wordt op een heldere manier materie uitgelegd. Daarnaast krijg je tools, tips en tricks aangereikt waar je direct zelf mee aan de slag kan (en wil).

03-03-2016

Petra de Groot

Special Projects bij Interswitch

Ik had al eerder een SEO-training gevolgd, maar Rutger liet duidelijk, stapsgewijs zien hoe je in de praktijk je pagina's en teksten kunt verbeteren voor SEO. Ook de SEO-scan die hij maakte van je eigen (bedrijfs)website bood weer een aantal verbeterpunten. Daarom had deze training voor mij zeker toegevoegde waarde.

24-02-2016

Maarten Hermans

E-commerce specialist bij

Zeer interessante training. Hier heb ik heel veel van opgestoken. En nu in de praktijk brengen. De trainer was erg duidelijk in zijn uitleg, ging in gepaste galop door de stof en liet na uitleg zien wat het voor jouw website betekent.

22-02-2016

Andrea Kok

communicatie medewerker bij Arbo Unie

Erg goede cursus: zeer uitgebreid, veel uitleg en een bevlogen spreker!

17-02-2016

Linda

content coordinator bij Dungelmann

Hele goede training voor iedereen die meer wilt weten over wat SEO is, wat je ermee kunt en hoe je je manier van schrijven kunt aanpassen om beter vindbaar te worden op Google. Veel tips and tricks gekregen waar we direct in de praktijk iets mee kunnen. Trainer is professioneel en beantwoordde keurig alle vragen en behandelde alle websites ondanks dat onze groep van afgelopen maandag wat groot was. Bedankt!

17-02-2016

Veronique

Communicatie specialist bij Rexel Nederland

Leerzaam, nuttig, praktisch, inspirerend, boeiend, kwalitatief goed, prima groepsgrootte, goede mix theorie/praktijk. Locatie ook dik in orde, makkelijk bereikbaar (met het OV, that is) en de catering ook zeer fijn. Al bij een aanrader.

10-12-2015

Frank

Docent bij Hanzehogeschool

Een complete training over meer dan SEO schrijven. Om SEO te kunnen schrijven moet je SEO zelf eerst begrijpen. Daarom is het ook een prettige training voor iedereen die inzicht wil krijgen in de mogelijkheden en uitdagingen van SEO.

10-12-2015

Anoniem

Ik heb de training Schrijven voor SEO gevolgd. Rutger was een goede trainer. Hij gaf antwoord op alle vragen en hij had voor iedereen persoonlijke, toepasbare tips. Ik heb veel van deze training geleerd!

04-11-2015

Manon Braat

Marketing- en communicatiemedewerker bij

Waardevolle training met een grote hoeveelheid tips! Rutger is een prettige trainer die zeer kundig is en zijn kennis goed weet over te brengen. Wij kunnen weer vooruit!

08-10-2015

Roletta Lubben

Product- en webbeheerder bij Hijman Schoonmaakartikelen

Leuke training, helder verhaal, veel handvaten om het schrijven goed aan te pakken. Je gaat in de workshop niet overmatig veel zelf met teksten aan de slag, maar hebt aan het einde wel voldoende kennis om het seo schrijven goed in te zetten.

02-06-2015

Hester

Mocht je als beginneling de basis van SEO willen leren, dan is 'Schrijven voor SEO' de ideale training!

12-05-2015

Sionna Veenstra

Junior Online Marketeer bij

Goede training met veel tips. Ik weet nu waar je op moet letten, waar je informatie vandaan kunt halen, hoe je analyses kunt maken om vindbaarheid van websites te verbeteren. Voor mij een heel goede basis om SEO-schrijven zelf toe te passen.

13-11-2014

Monique Vernoy

Zelfstandig communicatieadviseur bij Vernoy communicatie

Ik heb tijdens de Frankwatching training Schrijven voor SEO nuttige tips gehad, vragen kunnen stellen, ervaringen uit kunnen wisselen met anderen en kunnen oefenen met tools. De dag vloog voorbij.

13-11-2014

Tessa van Kolfschoten

Communicatiemedewerker bij Gemeente Amersfoort

De training Schrijven voor SEO is een echte aanrader! Je leert veel en krijgt tips & tricks om je website direct beter vindbaar te maken voor Google. Je gaat met energie en inspiratie naar huis om zo snel mogelijk je site te optimaliseren.

13-11-2014

Sandra Hulsenboom

Marketing & Communicatie bij SNT

Ik heb deze training op 21 juni 2012 gevolgd en heb daar veel geleerd. Het werd gegeven door een goede docent, hij wist veel en gaf duidelijke voorbeelden en een goede presentatie. Je kunt het direct in de praktijk uitvoeren. Zou het iedereen aanraden die meer wilt leren over het schrijven voor zoekmachines. Maar als je al ervaring hebt met SEO zal deze training denk ik geen toegevoegde waarde hebben.

13-11-2014

Femke Koning

Senior marketeer bij Turien & Co. Assuradeuren

De cursus schrijven voor SEO maakt in 1 dag duidelijk wat je wel en niet moet doen. En belangrijker: de cursus laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Na afloop heb je echt zin om met je website(s) aan de slag te gaan!

13-11-2014

Erik Meijerink

Copywriter / strateeg bij Dizain

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Schrijven voor SEO op 03-07-2017. De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.