Training SEO met Google Analytics
8.2

Training SEO met Google Analytics

Meer inzicht in je SEO-resultaten met Google Analytics

1 dag
Utrecht
€ 690,00
11
0
0
0
0
0

Je bent bekend met het schrijven van SEO-teksten om beter gevonden te worden in Google. Nu wil je het effect van je verbeteringen in kaart brengen. Maar hoe analyseer je de resultaten van je zoekmachineoptimalisatie in Google Analytics? Hoe kun je de SEO-statistieken interpreteren en gebruiken om je website verder te optimaliseren?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Webanalytics en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de training SEO met Google Analytics leer je in één dag hoe je Google Analytics inricht om de SEO-resultaten van je website in kaart te brengen. Je ontdekt hoe je maatwerk rapporten maakt die inzicht geven in het succes van je inspanningen. Ook leer je hoe je de SEO-statistieken in Google Analytics vertaalt naar concrete verbeteringen voor de teksten en techniek van je website.

Na afloop van de training SEO met Google Analytics:

 • Ben je op de hoogte van de basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie en Google Analytics.
 • Weet je hoe je Google Analytics optimaal inricht voor de beste SEO-rapportages.
 • Kun SEO­-rapportages in Google Analytics en de Google Webmaster Tools vinden, interpreteren en vertalen naar concrete SEO- en conversieverbeteringen.
 • Kun je maatwerk SEO-­rapporten en -dashboards maken.
 • Kun je zelf structureel meer bezoekers en conversie op je site realiseren.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor tekstschrijvers, webredacteuren, (online) marketeers, marketingcommunicatieadviseurs en iedereen die meer wil weten over Google Analytics en hoe je dit instrument optimaal kunt gebruiken in je SEO-­strategie.

Pascal Selles is online marketing consultant bij Hayona en gecertificeerd Google Ads en Google Analytics professional.

Tijdens de training SEO met Google Analytics komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basisprincipes van Google Analytics.
 • Mogelijkheden van Google Webmaster Tools.
 • Waar komen bezoekers vandaan en waarom?
 • Spelregels van zoekmachineoptimalisatie.
 • Google Analytics inrichten voor SEO?
 • Standaard SEO-­rapporten in Google Analytics.
 • Nieuwe SEO-rapporten maken.
 • Rapporten vertalen naar concrete websiteverbeteringen.
 • Maatwerk dashboard maken in Google Analytics.
 • De training SEO met Google Analytics is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop met Windows, OSX, Chrome OS, of Linux noodzakelijk (geen tablet of notebook) dat gebruik mag maken van een openbaar  wifi­-netwerk.
 • Voor de training heb je een Google Analytics-account nodig met beheerdersrechten voor het gehele Google Analytics-account.
 • Om Google Analytics optimaal in te kunnen richten voor SEO moet de Google Analytics tracking code op de juiste manier geïmplementeerd zijn op je website: De Google Analytics trackingcode staat op alle pagina’s in de broncode direct voor de </head> tag, of Google Analytics staat op je website via de Google Tag Manager. De Google Tag Manager code staat op alle pagina’s van je website in de broncode direct na de <body> tag.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Ontzettend leuke en interactieve training! Onze trainer Pascal Selles ging goed in op de inhoud en daarna konden we meteen in de praktijk oefenen en onze vragen stellen. Als je bezig bent met je SEO te verbeteren en je wilt weten hoe je dit goed kan meten of het effect heeft gehad, dan raad ik zeker aan om deze training te volgen!

10-07-2018

Tessa van de Kamp

De training was precies waar ik op gehoopt had. In plaats van alleen maar naar Analytics te kijken, kan ik nu veel beter analyseren en doelen instellen.

12-03-2018

Janneke

Ik vond dit een hele goede training. Ik heb genoeg input gekregen om hier verder mee aan de slag te gaan. De trainer, Pascal Selles, legt alles duidelijk uit. Hij neemt de tijd voor persoonlijke vragen. Heel prettig vond ik het telefoontje van de trainer voorafgaand aan de training om even ieder zijn/haar persoonlijke verwachtingen te inventariseren.

09-03-2018

Loes Kwint

Leuke training met een goede verhouding van theorie en praktijk. Enthousiaste trainer met veel kennis.

15-01-2018

Willemijn

De training SEO met Google Analytics (GA) is een training voor mensen die al iets meer weten dan de basis van GA. Je leert in het ochtendprogramma hoe je GA inricht om het maximale uit het programma uit te halen als het gaat om zoekmachineoptimalisatie. Vervolgens worden er praktijkvoorbeelden gegeven om die vervolgens zelf toe te passen op jouw betreffende website. Tot slot leer je hoe je dashboards inricht die betrekking hebben op jouw SEO. Waarom moet je deze training volgen? - De training wordt goed opgebouwd. - Je haalt echt meer uit Google Analytics als je deze training hebt gevolgd - Niet te technisch - Er worden verbanden gelegd tussen statistieken en de SEO van jouw website - Je leert de statistieken interpreteren - En een goede trainer met veel handige tips. Ik zeg DOEN!

10-01-2018

Tinus Graaman

Gestructureerd veel praktisch bruikbare info van Pascal gehad. Toptrainining!

27-10-2017

Hilde

Op zich een prima basistraining, maar wie als leek al wat meer de diepte in wil zou ik eerder de combinatie van de 1-daagse trainingen 'Schrijven voor SEO' en 'Google Analytics Basis' aanraden.

06-10-2017

Annet Westendorp

Cursus is zeer nuttig als je net begonnen bent als content writer of een leidinggevende functie hebt en iets meer wilt weten over SEO icm Google Analytics. Docent legde de stof goed uit en er was genoeg gelegenheid voor vragen. Voor mij was het middaggedeelte zeer interessant, SEO dashboard in Google Analytics.

06-10-2017

Manolita Hermse

Leerzame training! Ik werd een paar dagen van tevoren gebeld om me goed te kunnen voorbereiden. Inhoud was nuttig en direct toepasbaar in de les. Wederom een dikke duim voor Frankwatching.

06-10-2017

Mayra Carels

27 september jl de training Google Analytics en SEO gevolgd bij Frankwatching. Een intensieve training met veel tips, trucs en waardevolle theorie. Alles zo gebracht dat je er direct mee aan de slag kan gaan.

04-10-2016

Walter Wuis

Zeer interessante training voor zowel beginners als voor mensen met al enige ervaring op het gebied van Google Analytics. Verschillende basisprincipes werden behandeld, maar ook handige tips en tricks voor mensen met al wat meer ervaring. Tijdens de training was er voldoende mogelijkheid om op eigen issues of voorbeelden in te gaan en verheldering te krijgen. Kortom een zeer goede training voor iedereen die meer over Google Analytics in combinatie met SEO wil leren.

04-10-2016

Kari

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training SEO met Google Analytics op 05-11-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd