Training Social media strategie
8.8

Training Social media strategie

Realiseer je doelstellingen via de social customer journey

2 dagen
Utrecht
€ 1.345,00
18
0
0
0
0
0

Social media heeft de communicatieverhoudingen tussen bedrijven en consumenten voorgoed veranderd. De inzet ervan vraagt om een resultaatgerichte en strategische aanpak. Maar hoe pak je dat concreet aan? Hoe draagt social content en communicatie bij aan de bedrijfsdoelstellingen, terwijl je tegelijk consumenten een ultieme customer journey bezorgt en van hen online ambassadeurs maakt?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Social media en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training Social media strategie?

Tijdens deze tweedaagse training ontdek je wat een goede socialmedia-strategie kan doen voor jouw bedrijf. Je leert de doelstellingen van je eigen organisatie vertalen naar social KPI’s. Met de juiste tools bepaal je de social hotspots van de communities rondom je organisatie, zoals (potentiële) klanten, ambassadeurs en werknemers. Verder stel je de behoeften en het gedrag van de verschillende doelgroepen vast en zet je op basis van de customer journey je eigen social visie uit. Na afloop van de training krijg je via een live Q&A nog de mogelijkheid om alle vragen te stellen aan de trainer.

Na afloop van de training Social media strategie:

 • kun je elke uitdaging in een steeds veranderend socialmedia-landschap doelgericht aanpakken.
 • leer je alle stappen te integreren in je (marketing)communicatiestrategie.
 • kun je al je keuzes voor content, kanalen en campagnes strategisch onderbouwen.
 • weet je binnen je organisatie draagvlak voor social media te creëren.
 • kun je de resultaten van al jouw socialmedia-activiteiten meten en interpreteren.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil gaan, of al bezig is, met social media en het ontwikkelen van een socialmedia-strategie. Voorwaarde is dat je betrokken bent, of binnenkort wordt, bij het inzetten van social media binnen je organisatie of project. Basiskennis van social media is een vereiste.

Kim Swagemakers werkt al 18 jaar met online content en communities. Vanuit een ontembare passie en nieuwsgierigheid helpt ze communicatieprofessionals om social mediakanalen en vooral content doelgericht in te zetten voor het realiseren van meer zichtbaarheid en sales. Met al 11 jaar een focus op social media. Voor Frankwatching verzorgt Kim de trainingen Social media strategie en Schrijven voor Social media.

Tijdens de training Social media strategie komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1:

 • De 5 stappen van een social media strategie
 • Impact van social media op marketing- en communicatie
 • De vertaalslag van de marcom doelstellingen naar social kpi’s
 • Gebruik van online tools gebruiken om sociale data te onderzoeken
 • Nulmeting voor de huidige sociale status van je organisatie of merk
 • Gebruik van het social customer journey-model, KPI’s en data voor het bepalen van je strategie

Na dag 1 krijg je een opdracht mee ter voorbereiding op de tweede trainingsdag. Plan in de week tussen de twee trainingsdagen ongeveer twee uur in voor het maken van deze opdracht.

Dag 2:

 • De Social Customer Journey invullen met contentstrategie
 • Owned, earned, paid en converged content
 • Het opstellen van relevante contentthema’s
 • Contentvormen, met speciale aandacht voor visual content
 • Engagement: talking to an audience with an audience of audiences
 • Het opstellen van een werkbare contentplanning
 • Content meten met UTM en social insights

Live Q&A:
Twee weken na de training volgt een live Q&A. Tijdens deze sessie (via Skype of Webinar) kun je al je vragen kwijt aan de trainer.

 • De training Social media strategie is een tweedaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop noodzakelijk.
 • Je dient in het bezit te zijn van de wachtwoorden en inloggegevens van de social media accounts van je organisatie en toestemming hebben om software te downloaden, waaronder:
  – De Facebook bedrijfspagina met toegang tot de Facebook advertentie-omgeving. Hiervoor heb je je betaalgegevens gekoppeld aan Facebook. Dit kan via Facebook.com/ads/create. Of je gebruikt al de Facebook Business manager.
  – De LinkedIn bedrijfspagina en toegang tot LinkedIn ads via linkedin.com/ad/accounts.
  – Toegang tot Google Analytics van de website van je bedrijf of organisatie.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Ik heb twee hele leerzame dagen gehad tijdens de training Social Media strategie. Belangrijkste onderdeel van de training is het bepalen van je doelstelling en doelgroep en dit vertalen in social KPI’s. Daarnaast veel tips waar je direct mee aan de slag kunt. Het fijne aan de training is dat er veel ruimte is voor het werken aan je eigen case. Je kunt dus meteen de theorie toepassen in de praktijk, wat heel waardevol is. Kim verdiept zich in je case en helpt je verder. Knelpunten waar je tegenaan loopt worden besproken. Het heeft mij enorm geholpen in het opstellen van een gefundeerde social media strategie. Zeker een aanrader!

21-06-2018

Meike

Twee hele inspirerende en leerzame trainingsdagen achter de rug! Een juiste balans tussen theorie en praktijk, gegeven door een zeer inspirerende en gedreven professional die alles vertelt met passie. Ik zou deze training dan ook zeker aanraden als must aan de communication professional die aan de slag is of wil gaan met het schrijven van een social media strategie voor zijn of haar baan!

15-06-2018

Mariëtte

Dit was er zo eentje om in te lijsten. Zo wil je dat een training verloopt. De communicatie eromheen (o.a. korte telefonische intake) was prima en zorgde ervoor dat de inhoud van de cursus mooi werd toegespitst op de 'klas'. Klein aantal deelnemers, dus lekker de diepte in waar nodig. Uitstekende verhouding van (veel) praktijk en theorie, aangevuld met heel praktische tips. Goede tijdsbesparende handvatten om er daadwerkelijk direct mee aan de slag te kunnen (i.p.v. de boel op bij aankomst op je werk naast je neer te leggen en er weken niets meer mee te doen).Docente Kim zorgde verder voor een goede kennis- en ervaringsuitwisseling tussen de cursisten. Webinar Q&A achteraf is meteen een mooie stok achter de deur en gelegenheid om vragen te stellen. Al met al erg tevreden, veel aan gehad!

13-06-2018

Danny Bok

De doelgroep kinderen is vaak net even anders dan de volwassenen of jongeren (16+). Kim is er van te voren goed in gedoken om dit ook verder uit te zoeken en handvatten te geven. Er was ruimte voor vragen, interactie en alles kon gelijk praktisch worden toegepast. Ik vond het erg leuk om ook de verhalen, vragen en praktijkervaringen van anderen te horen. Ik kijk terug op twee waardevolle trainingsdagen.

15-05-2018

Eline Hogenbirk

Super goeie training gehad: training social media strategie. Leuke eye opener om met een customer journey te werken bij het uitvoeren van je strategie. Hoe makkelijk is het om de simpele weg te nemen van doelstelling naar doelgroep? Maar met de stinkende best route weet je resultaat te realiseren. Dank je wel, Kim Swagemakers!

10-05-2018

Jennifer

Kim is een zeer bevlogen en enthousiaste trainster. Praktijk werd op een goede manier gecombineerd met theorie. We ontvingen handige en bruikbare tips, die in de toekomst zeker van pas zullen komen. Ik kijk terug op 2 leuke en inspirerende dagen.

09-05-2018

Heidi

Super leuke en leerzame training. Kim Swagemakers gaf de training vanuit haar passie/hobby wat resulteerde in enorme betrokkenheid en interactiviteit van de deelnemers gedurende de training. Tevens kon je elke case aan haar voorleggen waarop ze altijd kon voorzien in een doordacht en geredeneerd antwoord. Top!

09-05-2018

Patrick Snijders

Ik heb de training sociale media strategie gedaan. Erg bruikbaar, doordat de training praktisch was maar ook voldoende theoretische basis bood. Met de training kan ik gelijk aan de slag in mijn werk, en dat was precies de bedoeling. De informatie vooraf, tijdens en na de training was helder, en de trainster erg deskundig en gedreven.

06-02-2018

Femke Janssen

Tijdens de training social media strategie word je flink aan het denken gezet. Langs de 'je stinkende best route' naar een social media strategie was een leuke benadering. Kim is bevlogen en energiek en haar enthousiasme werkt inspirerend en aanstekelijk. Tijdens de training is ook genoeg ruimte om samen met de groep te discussiëren en na te denken over je eigen case en daardoor ga je ook met concrete plannen naar huis. Een aanrader!

01-12-2017

Arlette Vos

Een vlotte training, vol handvatten en tips om een social media strategie op te zetten. Er wordt niets voorgekauwd; deze training doet een beroep op je eigen inbreng.

28-09-2016

Erik Overman

De training social media strategie is een aanrader voor iedereen die met social media aan het werk gaat. Dus professioneel. Inhoudelijk krijg je ontzettend veel informatie en het mooie is dat de praktijk buiten de training wordt beoordeeld. Jarno Duursma geeft tot twee maal toe feedback op je plan. En hij is een goede docent.

28-09-2016

Priscilla

Een zeer waardevolle bijdrage aan mijn dagelijkse werkzaamheden en nieuwe inzichten gekregen voor het ontwikkelen van een eigen social media strategie.

04-02-2016

Liselotte Bosch

Communicatiemedewerken bij Kruiswerk Achterhoek

Geweldige training, met een prima balans tussen strategie en praktische handvatten over diverse social media kanalen en de samenhang daartussen.

28-01-2016

Michael Halve

Communicatieadviseur bij CAOP

De training was zeer leerzaam, erg gericht op de praktijk, veel voorbeelden en gelijk de tijd gekregen om aan de slag te gaan met het strategische plan.

11-01-2016

Stephanie Sibley

Format Marketeer bij NS Stations Kiosk

De training was erg praktijkgericht. Tijdens de training ga je direct al aan de slag met je plan en maak je verschillende opdrachten. Zo was er een goed afwisseling tussen theorie en praktijk en kon je direct je vragen stellen. Daarnaast is het erg handig dat je 2x mondeling feedback krijgt op je plan, zodat je weet dat er daarna een goed strategisch social media plan is.

18-11-2015

Britt

Adviseur Marketing & Communicatie bij Welzorg

Verhelderende training. Hands-on. Meerwaarde in totaalbeeld en in begeleiding om tot een goede strategie te komen. Een absolute must als je je organisatie online op de kaart wilt zetten -en wilt houden.

03-11-2015

coen van kranenburg

persvoorlichter bij gemeente Den Haag

Vorige week heb ik naar volle tevredenheid de training Sociale Media Strategie gevolgd. Een training met de juiste balans tussen theorie en praktijk. Het is handig dat er nog een coachingstraject volgt na de cursus waarin je wordt begeleid bij het opstellen van een plan voor je eigen sociale media strategie.

03-11-2015

Mieke Chibani

Communicatiespecialist Online en Sociale Media bij BAM Infra Nederland

Het was super leerzaam. Kortom fantastisch, een echte aanrader!

03-11-2015

DC

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Social media strategie op 02-10-2018 bij Seats2Meet (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 1.345,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 12 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 12 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd