Training Video contentmarketing
8.8

Training Video contentmarketing

In 5 stappen naar effectieve video's

1 dag
Utrecht
€ 690,00
16
0
0
0
0
0

Video is hot en de toekomst van contentmarketing. De vraag is niet of, maar hoe je video inzet. Wat zijn de basisprincipes van een goede video? En waar moet je op letten bij het maken van een video? Via welke platformen distribueer je je video en hoe je krijg je nu zoveel mogelijk views, shares & interactie?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Contentmarketing en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Video contentmarketing?

De training Video contentmarketing biedt je een praktische aanpak voor het bedenken, maken en verspreiden van video’s voor jouw organisatie. Je leert de basis van het maken van een effectieve video en welk platform voor jouw organisatie het meest geschikt is. Je gaat aan de slag met video-optimalisatie voor meer views, shares en interactie. Ook ontdek je alle ins en outs van de belangrijkste videokanalen YouTube en Facebook: van het aanpassen van je layout, tot het maken van een goede trailer, de omschrijving die je je video meegeeft, het uploaden, het toevoegen van CTA’s en het taggen van fans. Ook leer je om videostatistieken te lezen en te begrijpen.

Je leert hoe je een video maakt die de aandacht trekt en waarmee je je doel bereikt. Je kunt de relevantie van jouw video benoemen. En je weet hoe je video’s optimaliseert voor verschillende videoplatformen zodat ze goed gevonden worden, met als resultaat meer views, shares en meer interactie.

Na afloop van de training Video contentmarketing:

 • Weet je hoe je met video als marketingmiddel je bedrijfsdoelstellingen kunt behalen.
 • Ben je bekend met de basisprincipes van een goede en effectieve video.
 • Beschik je over voorbeelden hoe je met video gedrag kunt beïnvloeden.
 • Weet je hoe je met het inzetten van videomarketing meer conversie behaalt.
 • Weet je hoe je een video optimaliseert voor diverse videoplatformen zoals YouTube en Facebook.
 • Ben je in staat  om meer views, shares en interactie op je video’s te krijgen.
 • Weet je hoe je YouTube anders kunt vormgeven en optimaal als kanaal kunt benutten.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor (content)marketeers, communicatiespecialisten en social media specialisten die nog niks met video doen of meer met video willen doen. Voor iedereen die het maximale wil halen uit video als marketingmiddel.

Pelpina Trip is gespecialiseerd in social video en produceert regelmatig korte social video’s voor Youtube, Facebook, Instagram en Twitter. Haar expertise combineert ze met haar passie voor TV en video.

Tijdens de training Video contentmarketing komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De basisprincipes van een goede video.
 • In 5 stappen naar een effectieve video.
 • De insteek van jouw verhaal en het bepalen van doelstellingen.
 • Voorbeelden van succesvolle en inspirerende videocampagnes.
 • De belangrijkste videoplatformen (YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram, Vine, Periscope of self-hosted).
 • Voor- en nadelen van de diverse videoplatformen.
 • Video-optimalisatie, wat moet je hiervoor doen? (inclusief tools zoals Google Adwords, Keyplanner, Google Trends, YouTube search).
 • YouTube & Facebook: alle ins en outs van de belangrijkste videokanalen.
 • YouTube & Facebook optimalisatie tips.
 • YouTube & Facebook statistieken, wat kun je ermee?.
 • Ondertitelen van je video.
 • Meer views, shares & interactie met een video.
 • De training Video contentmarketing is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop noodzakelijk. En toegang tot een YouTube en Facebook account.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Een hele interessante training, veel goede tips & tricks en echt een aanrader voor iedereen die meer met video wil gaan doen voor zijn/haar bedrijf.

16-07-2018

Chantal

Het was een leuke, maar vooral een leerzame dag. Veel toepasbare tips en trucs. Ik vond vooral het deel over de video-interactie en de statistieken erg interessant.

10-07-2018

Amrish

De training Video Contentmarketing is een goede en duidelijke training met voldoende handvatten om zelf na de training aan de slag te kunnen gaan. Ideaal voor mensen die de eerste stappen willen zetten naar een betere video content marketing aanpak. De trainer (Pelpina Trip) is een fijne trainer. Deskundig, enthousiast en heel relaxed met leuke praktijk verhalen. Ook het persoonlijk contact voorafgaande aan de training is erg prettig. Ik heb een goede lijst met actiepunten er aan over gehouden en kom nu een stuk beter beslagen ten ijs in de onderhandleing en aansturing van mijn video marketing leveranciers. Ik had graag gezien dat er iets meer tijd was besteed aan de strategie van video contentmarketing. Ook hadden we ook wat dieper in mogen gaan op de structuur van goede en slechte video content producties en de aansturing van video makers, maar er moet uiteindelijk altijd een keuze worden gemaakt omdat niet alles in 8 uur past. Ik kan FrankWatching Trainingen zeker aanraden (dit was mijn eerste keer) en ik hoor het graag als hier nog een vervolgtraining op wordt gegeven.

09-07-2018

Rogier van der Maas

Het is steeds leerrijk om hier een opleiding te volgen.

25-06-2018

Melissa

De training video content marketing gevolgd bij Pelpina Trip. Een aanrader voor ieder bedrijf die wil gaan starten of net is begonnen met het maken van video's. Pelpina heeft ontzettend veel ervaring en kennis over dit onderwerp en verteld op een leuke en prettige manier over hoe je als bedrijf video succesvol kunt inzetten.

18-06-2018

Sebastiaan

Ontzettend leuke en inspirerende training gevolgd over Video contentmarketing van Pelpina Trip gevolgd. Leuke, leerzame dag!

19-04-2018

Dorien ten Bosch

Dit was een fijne training van Pelpina. Ze heeft onwijs veel kennis over het vak en geeft veel bruikbare tips en handvatten, die je gelijk in kunt zetten. Een aanrader voor elke marketeer die zich wil ontwikkelen op het gebied van video contentmarketing!

25-01-2018

Dineke van Westen

Heel fijne training, in een dag ben je volledig up to date. zeer hoge informatie dichtheid en fijne betrokken en deskundige trainer.

30-11-2017

a

Ondanks dat de training iets anders was dan ik had verwacht (meer over echt social media video's, minder over "grotere" projecten, ook minder praktijk en storyboard etc.), was het een hele leuke en leerzame workshop. Ik vond de manier waarom Pelpina ons erbij betrok echt heel goed, en de sfeer tijdens de workshop heel fijn.

30-11-2017

Tamar

Interessante en leuke training met veel bruikbare tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Na de training heb je goed inzicht op welke manier je video kunt toepassen binnen de marketing mix. De training zou nog sterker zijn als er iets dieper op de strategie van videomarketing wordt ingegaan. Pelpina is een deskundige op het gebied van dit thema en heel spontaan en authentiek in de manier waarop ze presenteert en training geeft.

30-11-2017

Maarten de Vries

De training was zeer waardevol! Het heeft me enerzijds nog meer doen inzien dat video het tool is voor de toekomst, anderzijds heeft het me inzicht gegeven in hoe je het optimaal inzet. Pelpina gaf veel tips en tricks. Ze doet het met passie en beheerst haar vak zeer goed!

13-10-2017

Evi

Het was een inspirerende training met een berg aan tips & trics waarmee ik gelijk aan de slag kan. Pelpina is heel gepassioneerd in wat zij doet en dat krijg je duidelijk mee gedurende de dag. Top!!!

12-10-2017

Ellemieke

Interessante training met veel tips en trucs! Wij maakten al wel gebruik van video, maar worstelden nog met de vraag hoe je het echt effectief kunt inzetten. Hoe maak je een video geschikt voor verschillende platformen en hoe krijg je de meeste interactie? Daar heb ik veel over geleerd.

28-06-2017

Heleen Geilenkirchen

Leerzame training!

31-03-2017

Annemarie Pouwer

Wij worstelden al lange tijd met het idee om productvideo’s te maken. Deze training heeft net dat laatste zetje gegeven om er nu echt mee aan de slag te gaan. Het gaat niet alleen in op de videoproductie (wat al een vak op zich is), maar ook op de distributie en interactie. Ondersteund door veel praktijkvoorbeelden, wat het allemaal een stuk tastbaarder maakte. Alle lof voor trainer Pelpina en haar aanstekelijke enthousiasme!

13-12-2016

Talisa

Wat een interessante training vol praktijkvoorbeelden en direct toepasbare tips en trucs. Ik vond vooral het deel over de video-interactie en de analytics erg interessant.

28-06-2016

Barbara Boonman

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Video contentmarketing op 30-08-2018 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP-programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd