Training Zoekmachinemarketing (SEO)
8.2

Training Zoekmachinemarketing (SEO)

Maak je site beter vindbaar in Google

1 dag
Utrecht
€ 690,00
9
0
0
0
0
0

Wist je dat 70% van de Google-gebruikers niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten? Je laat dus veel potentiële klanten lopen als je hier niet tussen staat. SEO is dé methode om bezoekers naar je site te krijgen: naast dat je direct mensen met een koopintentie bereikt, zoeken ze ook nog eens op eigen initiatief. Maar welke signalen pikken zoekmachines op bij het rangschikken van de zoekresultaten?

Wat leer je tijdens de training Zoekmachinemarketing (SEO)?

Bij de training Zoekmachinemarketing (SEO) ontdek je hoe je je website beter vindbaar maakt in zoekmachines als Google, zodat potentiële klanten je beter weten te vinden. Je leert welke stappen je moet zetten voor het opzetten en monitoren van SEO- en linkbuilding-campagnes. Hoe krijg je de juiste bezoekers op je website en welke strategische zoekwoorden gebruik je daarvoor? Ook leer je hoe je je site technisch verbetert voor SEO en hoe je de resultaten uiteindelijk meet en optimaliseert.

Na afloop van de training Zoekmachinemarketing (SEO):

 • Weet je hoe je met SEO invloed op je online marketing uitoefent.
 • Ken je de signalen die zoekmachines oppikken en gebruiken bij het rangschikken van de zoekresultaten.
 • Kun je zelf een zoekwoordenonderzoek uitvoeren en bepalen welke combinaties interessant zijn.
 • Ken je de verschillen tussen onpage en offpage optimalisatie en weet je hoe je ze strategisch inzet.
 • Heb je concrete handvatten voor het optimaliseren en herindelen van de content op je site.
 • Weet je hoe je tools gebruikt om je SEO te monitoren en verbeteren.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het optimaliseren van sites voor zoekmachines. De nadruk ligt in de training op techniek en het opzetten en uitvoeren van SEO-campagnes. Ben je webredacteur of tekstschrijver? Bekijk dan de training Schrijven voor SEO.

Rutger Steenbergen is freelance SEO-expert, copywriter en online marketeer. Met zijn bedrijf SEO Zwolle maakt hij ondernemers succesvoller op internet. Waardevolle content en een overtuigend verhaal staan daarbij centraal. Voor Frankwatching verzorgt Rutger de training Zoekmachineoptimalisatie (basis), Schrijven voor SEO en het webinar SEO voor tekstschrijvers.

Tijdens de training Zoekmachinemarketing (SEO) komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Online marketing en de basis van SEO.
 • Technisch optimaliseren van je site.
 • Zoekwoordenonderzoek & combinaties maken.
 • Onpage optimalisatie: je eigen site verbeteren.
 • Offpage optimalisatie: linkbuildingstrategie maken.
 • Rapportage- en management-tools.
 • De training Zoekmachinemarketing (SEO) is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Prima training door Rudger Steenbergen gehad. Alle tools zijn voorbij gekomen om een website te optimaliseren. Met deze kennis nu zelf aan de slag gegaan. Helemaal leuk!

26-06-2017

Alex van Essen

Zeer praktisch en leerzame Zoekmachine marketing training. Veel informatie, maar direct toepasbaar in de praktijk. Heel erg leuk om te volgen en een "vak apart". Gewoon beginnen luidt het motto.....

26-06-2017

W/. van der Meijden

Prima cursus! Snel van stof dus wel handig als je er al iets van af weet. Met handige en bruikbare tools en goed stappenplan om je website beter vindbaar te maken. Fijne docent en ook ideaal dat we maar met een klein groepje waren. We kunnen voorlopig weer vooruit :)

02-01-2017

Margje Moonen

Goede training met praktische handvatten!

28-06-2016

Martine

Toen ik de eerste keer de training volgde voelde ik me niet lekker en ben uiteindelijk ziek naar huis gegaan. Na een mailtje werd mijn inschrijving direct verplaatst naar de volgende mogelijkheid. Ook die datum was ik weer ziek (er leek wel een vloek te rusten op mijn SEO training). Dit was weer geen probleem. Uiteindelijk vorige week (helemaal gezond) de training gevolgd. Het was een lange, maar erg leerzame dag. Het was denk ik voor iedereen goed te volgen en we werden uitstekend verzorgd (eten/drinken/pauze). De trainer gaf per bedrijf nog persoonlijke feedback/aandachtspunten. Zeker aan te raden!

28-06-2016

Gigi van der Laan

Leuke informatie cursus. Een bevestiging dat ik goed bezig ben met zoekmachine marketing maar ook weer nieuwe inzichten.

05-04-2016

Anne-lys

ondernemer bij Herder Beeld en Tekst

Duidelijke, veelomvattende training. Goede verhouding informatie/pauze/zelf doen. Prettige docent.

06-10-2015

Wiesje Schoemaker

Ik heb oa geleerd dat ik, zonder teveel naar de pijpen van google te dansen, toch drempels voor bezoekers en google kan wegnemen. Ook heb ik geleerd hoe ik google wegwijs kan maken in mijn site. Zo kunnen ze die informatie binnen mijn site te vinden die echt relevant is. De vraag die mij steeds bezighoudt is ‘in hoeverre bepaalt google wat ik online zet?’ Eigenlijk bepaalt google dat niet voor mij, dat bepaal ik zelf. En ik heb van Rutger geleerd om slim om te gaan met dat wat ik wel online zet. Heel fijn. De training was prettig. Rutger wist om te gaan met de verschillen tussen deelnemers. De lesstof sloot aan bij mijn voorkennis. De training was zo ingericht dat ik tijdens de dag direct heb kunnen oefenen met de lesstof. De training had een heel prettig tempo waardoor er bijvoorbeeld geen na-de-lunch-dip was. Echt een aanrader!

17-06-2015

Maaike

Podiumbouwer bij Maaike van Kempen Podiumbouw

Deze training geeft veel handige nieuwe tips & tools om je verder op weg te helpen bij het optimaliseren van website(s). En maakt alle informatie die over SEO op internet te vinden is overzichtelijk, zodat je direct met de belangrijkste punten aan de slag kunt. Ik kan onze klanten in ieder geval weer een stuk beter adviseren!

24-03-2015

Anne Claire van der Lugt

Projectmanager bij puntNL

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Zoekmachinemarketing (SEO) op 12-10-2017 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.