Webinar Betere SEO met Google Analytics
8.3

Webinar Betere SEO met Google Analytics

Verbeter de vindbaarheid van je website met Google Analytics

Live
1 sessie
€ 65,00
9
0
0
0
9

Je weet wat het belang is van zoekmachineoptimalisatie voor je positie in Google. Maar hoe laat je jouw teksten nou écht scoren in Google? Hoe meet je het resultaat van jouw SEO-inspanningen in Google Analytics? En welke SEO-rapportages kun je gebruiken om concrete verbeteringen door te voeren op jouw site? 

Aan de slag met SEO

In dit webinar ontdek je in 1 uur hoe je Google Analytics kunt inzetten om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Je leert wat het belang is van goede SEO-landingspagina’s en op welke elementen je moet letten om goed gevonden te worden in Google. Ook ontdek je hoe je met Google Analytics de SEO-resultaten inzichtelijk maakt in rapporten en hoe je deze statistieken kunt vertalen naar concrete verbeteracties zodat je hoger kunt eindigen in Google.

Na afloop van de online training Betere SEO met Google Analytics:

 • Weet je wat SEO-landingspagina’s zijn en waarom je ze zou moeten inzetten.
 • Weet je hoe je goede landingspagina’s op kunt zetten.
 • Kun je SEO-rapportages in Google Analytics vinden, interpreteren en vertalen naar concrete verbeteringen op je website.
 • Kun je maatwerk SEO-rapporten en -dashboards maken.

Voor wie is het webinar bedoeld?

Het webinar is bedoeld voor tekstschrijvers, webredacteuren, (online) marketeers en iedereen die meer wil weten over hoe je Google Analytics als instrument kunt gebruiken in je SEO-­strategie.

 

Pascal Selles is online marketing consultant bij Hayona en gecertificeerd Google AdWords en Google Analytics professional. Hij helpt organisaties effectieve online marketing strategieën te ontwikkelen, online marketing teams op te zetten en aan te sturen. Voor Frankwatching verzorgt Pascal de training Google Analytics (basis & gevorderd), Leergang Google Analytics, Google AdWords (basis & gevorderd), Google Tag Manager en het webinar SEO voor Google Analytics. Lees meer

 • Wat zijn SEO-landingspagina’s en waarom zou je ze inzetten?
 • De onderdelen van goede SEO-landingspagina’s.
 • Tips voor title-tags, meta-descriptions en H1-titels.
 • Het belang van responsive websites en sitesnelheid voor je online vindbaarheid & conversie.
 • Zoekwoordenonderzoek.
 • SEO-verkeer en rankings meten in Google Analytics.
 • Google Analytics koppelen met Google Search Console
 • Standaard SEO-rapporten in Google Analytics
 • Maatwerk SEO-rapporten aanmaken
 • Rapportages vertalen naar concrete websiteverbeteringen

 

 • Het webinar duurt 1 uur.
 • Geen reistijd: je volgt het webinar gewoon thuis of op kantoor.
 • Om deel te kunnen nemen heb je een laptop, pc of tablet met internetverbinding nodig.
 • Stel tijdens het webinar live je vragen aan de trainer via de chatfunctie of via Twitter: @FWwebinars.
 • Bij je inschrijving krijg je gratis toegang tot de webinaropname en de presentatie.
 • Kun je het webinar niet live volgen? Bekijk het dan terug wanneer het jou uitkomt. De opname blijft een jaar beschikbaar.
 • Je kijkt live mee op het scherm van de trainer, zodat je precies kunt volgen waar je wat in Google Analytics vindt.
 • Dit webinar wordt ook gegeven als onderdeel van de webinarserie ‘Google Analytics (basis)’. De serie bestaat uit drie webinars, drie opdrachten en drie live Q&A-sessies met de trainer, waarin je al je vragen over wat je in de praktijk tegenkomt, kunt stellen.

 

Duidelijke en leerzame webinar. Enkele handige en bruikbare tips gekregen.

05-10-2016

Jeffrey Otten

Zeer veel tips gekregen, heldere en fijne uitleg. Ook zijn er veel tools ter sprake gekomen waarvan ik het bestaan nog niet afwist. Veel behandeld in een korte tijd, kortom een geslaagd webinar.

04-10-2016

Stella Hentenaar

Was een interessante en leerzame webinar. In slechts een uurtje tijd weer nieuwe inspiratie opgedaan om onze website nog meer te kunnen optimaliseren.

03-10-2016

Lonneke Groote Haar

Hoewel het webinar slechts een uur duurt, kon ik het maximale eruit halen. Handige, praktische en voor mij nieuwe tips maken dat ik weer een slag verder kom. Buitengewoon goed georganiseerd wat betreft het stellen vragen en de uitwerkingen achteraf.

03-10-2016

Gabriëlle de Sain

De webinar is heel goed georganiseerd en de tempo was prima. Ik heb zeker wat geleerde, en het is ook leuk om wat tips tussen door te krijgen. Ik ben tevreden en hopelijk meer webinar's kunnen volgen over SEO en Google Analytics.

03-10-2016

xin zheng

ik vond het een zeer leerzame webinar, zoals alle Frankwatching webinars dat altijd zijn. Misschien had ik iets meer op Analytics in willen gaan, de eerste 20 minuten gingen meer over key words onderzoek en het hoe en waarom van SEO, maar misschien hoorde dat er wel bij om het gehele plaatje te begrijpen. Verder gewoon prima.

03-10-2016

Marlies van Exter

Het was een fijne en duidelijke webinar. Jammer dat het uitliep waardoor ik de laatste 10 minuten miste, maar gelukkig krijg je de link met de webinar en kan je hem nog rustig een keer bekijken.

03-10-2016

Chantal

Dankzij de webinar hebben we een aantal handige rapportages leren maken die we nu ook toepassen in onze SEO strategie.

03-10-2016

Ellen

Ik vond het een interessante webinar. Het was de eerste die ik via Frank Watching heb gevolgd. Het eerste gedeelte was vrij algemeen en veel hiervan wist ik al over SEO. Vooral het gedeelte waar we dieper op in gingen met analytics en de maatwerk rapporten vond ik erg nuttig en leerzaam. De presentatie en het beantwoorden van vragen vond ik ook erg prettig. De geleerde punten heb ik intern binnen mijn organisatie ook gedeeld met anderen voor wie het van toepassing is. Hier heb ik ook positieve reacties op gekregen.

03-10-2016

Sanne

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de webinar Betere SEO met Google Analytics op 10-05-2017. De kosten hiervan bedragen € 65,00 excl. btw.

Alle webinars
Krijg 1 punt voor net NIMA-SMP programma.
Krijg 1 punt voor het e-Academy programma.

Hoe werkt een webinar?