Gespot

Site gespot: Weesvoordelig.nl

0

Makkelijk aanbiedingen vergelijken. Top of flop?

Wat doet Weesvoordelig.nl?
Wees Voordelig bezorgt de bezoeker alle wekelijkse supermarkt aanbiedingen. De aanbiedingen worden aangeboden/gerangschikt onder verschillende vaste categorieën. Zo is het gemakkelijk om een aanbiedingen te vinden. Ook is het mogelijk om met een zoekfunctie een bepaald product te vinden. Het voordeel van Wees Voordelig is dat het mogelijk is om aanbiedingen van verschillende supermarkten te zoeken en dan te vergelijken. Door de gebruiksvriendelijke indeling/opmaak is het in meteen duidelijk waar de bezoeker het goedkoopst uit is. Als de bezoeker wilt weten waar bier en chips voordelig is, is dit gelijk terug te zien. Aanbiedingen kunnen aan een boodschappenlijst worden toegevoegd, deze kan worden uitgeprint, waarbij ook de totale korting te zien is.”

Waarom Weesvoordelig.nl?
“De steeds populair wordende vergelijkingswebsite’s en de aangekondigde prijsstijgingen, waar iedere Nederlander straks mee te maken krijgt, heeft ons op het idee gebracht om Wees Voordelig te maken. Als onderdeel van onze studie was het mogelijk om met een vrije opdracht een zelf verzonnen idee uit te werken. In het onderzoek dat we eerst hebben gedaan kwam naar voren dat veel consumenten baat kunnen hebben bij een dergelijke website. Veel consumenten lezen nu ook al supermarktfolders en vergelijken de aanbiedingen. Tegenwoordig heeft iedere Nederlander wel een of meerdere supermarkten in de directe omgeving. Als er een goede aanbiedingen bij een supermarkt zijn, wordt dat via onze site snel duidelijk.”

Wat zijn de facts van Weesvoordelig.nl?
“Inmiddels zijn we met Wees Voordelig anderhalve week online. In het begin van de eerste week lag onze top op 350 unieke bezoekers. Afgelopen week behaalden we dinsdag 2.500 unieke bezoekers. Onze inschatting is dat de meeste mensen in het begin van de week de website zullen bezoeken, omdat de folders ook in de eerste dagen van de week in de brievenbus liggen. 80% van onze huidige bezoekers voert het adres direct in. Dus komt niet op de site via een andere website. Dat betekent dat de mensen de site al in hun hoofd hebben en of van iemand hebben gehoord.”

Hoe wordt Wees Voordelig in de toekomst?
“In de toekomst gaan wij Wees Voordelig verder doorontwikkelen. De website zal steeds ‘slimmer’ gaan worden om zo de bezoeker nog meer informatie te geven. Denk hierbij aan tips voor de aanbiedingen van de week erop (in samenwerking met supermarkten), sms de boodschappenlijst, een mobiele versie van Wees Voordelig, een postcodezoeksysteem (supermarkten in de buurt) en alle regionale supermarkten.”

Wie maakt Weesvoordelig.nl?
Wees voordelig is gemaakt door 3 studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design. Tom Arends, Johan Oosterbaan (ikzelf) en Rienk Jan Schurer vormen het team van Wees Voordelig. Tom en ik zijn bedenkers van het concept en hebben de vormgeving/ functionaliteit bedacht. Rienk Jan is verantwoordelijk voor de technische kant van Wees Voordelig. Tom en ik hebben de hele studie tijd met elkaar doorgebracht. Wees Voordelig was het laatste schoolproject waarop we ons zouden richten, aangezien wij in februari gaan afstuderen. We weten nog niet hoe Wees Voordelig zich gaat ontwikkelen. We barsten al wel van de ideeën voor nieuwe toevoegingen, waarschijnlijk zijn we dus voorlopig nog aan elkaar verbonden :).”

Frankwatching in gesprek met Johan Oosterbaan van Weesvoordelig.nl