Gespot

WPOntwerpers.nl: WordPress ontwerpers & ontwikkelaars op 1 plek

0

WordPress Ontwerpers is de ontmoetingsplek voor ontwerpers, ontwikkelaars en gebruikers uit Nederland en België. Vind snel de juiste persoon voor het ontwikkelen van jouw website.

Wat doet de site?

WordPress Ontwerpers is een website waar WordPress ontwerpers, ontwikkelaars en gebruikers (uit Nederland en België) zich gratis kunnen registreren om makkelijk met elkaar in contact te kunnen komen. WordPress gebruikers (opdrachtgevers) kunnen snel iemand vinden die hun website kan ontwerpen en/of ontwikkelen. Daarnaast is het voor WordPress ontwerpers en ontwikkelaars makkelijk om iemand te vinden die hun werkzaamheden kan aanvullen (ontwerper zoekt ontwikkelaar en vice versa) of eventueel overnemen in tijden van nood (drukte, ziekte, vakantie etc.).”

Waarom deze site?

“Eind vorig jaar, tijdens een griepweek, bedacht ik me dat het wel handig zou zijn om in ieder geval 1 persoon/bedrijf achter de hand te hebben voor soortgelijke situaties. Toen kwam ik er ook achter dat het zoeken naar ‘WordPress ontwerper’ talloze (voor mij) zinloze resultaten opleverden. Zelfs met het toevoegen van provincie en plaatsnaam bleef het zoeken naar een naald in een hooiberg.

Er zijn tegenwoordig genoeg websites waar je een lijst met webdesigners kunt opvragen, maar specifiek op WordPress filteren zit er niet bij. Vandaar dat ik besloot zo’n website dan maar zelf op te starten.”

Hoe werkt de site?

“Er zijn drie verschillende soorten accounts: WPOntwerper voor ontwerpers en ontwikkelaars, WPOverkoepel voor overkoepelende organisaties en WPUser voor mensen die WordPress alleen gebruiken  (opdrachtgevers). Bij de WPOntwerper en WPOverkoepel kun je een bedrijfsomschrijving invullen, hoe lang en waarmee je ervaring hebt en daarnaast ook eigen steekwoorden opgeven om nog beter gevonden te worden (via zoekmachines en het zoeken op de website zelf). De WPOverkoepel kan daarnaast opgeven welke bedrijven zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie. Met alle drie de accounts kan er een eigen lijst met favoriete WPO’ers worden opgeslagen, zodat niet telkens dezelfde zoekopdracht gedaan hoeft te worden.

De WPOntwerper en WPOverkoepel worden na de registratie geverifieerd om er zeker van te zijn dat WordPress in het aangeboden dienstenpakket zit. Als de opgegeven website hier geen uitsluitsel over geeft worden WP portfolio items opgevraagd via email.”

Wat zijn de facts?

Op 22 maart bestond de website twee maanden. In die tijd hebben 55 WPOntwerpers, 1 WPOverkoepel en 2 WPUsers zich geregistreerd. Van de WPOntwerpers zijn er 53 geverifieerd.

Op dit moment (23 maart 2009) heeft WordPress Ontwerpers al 4.390 unieke bezoekers mogen ontvangen die voor 16.734 pageviews hebben gezorgd.”

Wie maakt de site?

“Ik heb het concept zelf bedacht en uitgewerkt en daarnaast doe ik het onderhoud ook zelf. Er liggen nog een aantal ideeën voor de website op de stapel, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van portfolio-items en een wekelijkse nieuwsbrief.”

Frankwatching in gesprek met Hiranthi Molhoek-Herlaar van WordPress Ontwerpers.