Gespot

Random Hits: Non-stop hits luisteren

0


Random Hits
is een nieuwe vorm van radio. Geen nieuws en reclame tussendoor, de bezoeker bepaalt zelf of de hit leuk genoeg is om te beluisteren; er kan namelijk gewoon doorgeklikt worden naar een ander nummer. In gesprek met initiatiefnemer Dennis Naarden.

Wat is het?

“Bij Random Hits krijgt de bezoeker automatisch een grote hit uit de muziekgeschiedenis te horen. Er kan doorgeklikt worden naar een ander nummer als de hit niet bevalt. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bepaalde stijl of categorie, zoals reggae of kerst. Er is geen inspiratie meer nodig om te bedenken welk nummer je nu precies wil luisteren, wij doen dat voor je.”

Waarom dit initiatief?

“Er werd in mijn omgeving vaak geklaagd over de nadelen van een radiozender, YouTube en een eigen playlist. Op de radio krijg je niet alleen muziek maar ook nieuws en reclame te horen, en het is ook niet mogelijk om te bepalen of je een nummer wilt luisteren of niet. YouTube is fantastisch, maar niet als je niet weet waar je naar moet zoeken. Een eigen playlist is leuk, maar ook hiermee krijg je het probleem dat je het op een gegeven moment niet meer weet. Ik was altijd bezig met sites voor kleine doelgroepen zoals jewebsitepromoten.nl en dit leek me een prachtige kans om een keer een grote doelgroep te bereiken.”

Hoe werkt het?

“De bezoeker komt op de website en een hit wordt direct afgespeeld, vervolgens kan de bezoeker ervoor kiezen om het nummer af te luisteren of door te klikken. Op de homepage staan algemene hits voor een brede doelgroep en daarnaast hebben we ook aparte categorieën. Door een categorie aan te klikken krijg je de hits van je favoriete muziekstijl voorgeschoteld.”

Wat zijn de facts?

“Random Hits staat nog maar net online maar door de enthousiaste reacties verspreid het nieuws zich erg snel, onder andere via social media en bookmarks. We hebben nu gemiddeld vijfhonderd bezoekers per dag. We maken nog constant aanpassingen door naar de mening van gebruikers te vragen. Op Twitter zoeken we bijvoorbeeld naar bezoekers van onze website om te vragen waar het beter kan. We willen het zo simpel en gebruikersvriendelijk mogelijk houden en we zijn op het moment erg tevreden.”

Wie is betrokken?

Random Hits heb ik voor een groot deel alleen gedaan, maar gelukkig heb ik zowel online als offline hulp gehad. Dan heb ik het over bekenden waar ik in het verleden ook mee gewerkt heb.”