Gespot

PLingh: Slim drankjes bestellen

0

PLingh is een leuke, snelle en makkelijke manier om drankjes te bestellen. Via de app bestel je eenvoudig drankjes of eten, onder andere in verschillende horecagelegenheden. Folkert van der Zee, een van de initiatiefnemers, vertelt.

Wat is PLingh?

“Consumenten kunnen in de horeca bestellen met behulp van de PLingh app voor iPhone of Android. Op dit moment kan dit al op een aantal locaties door heel Nederland en we zullen snel uitbreiden naar meer horecagelegenheden. Het gaat om het bestellen van drinken en eten op terrasjes of binnen in cafés. Ook kan de consument via PLingh bestellen in servicebioscopen. De consument betaalt niets extra’s voor bestellingen via PLingh en ook de app is gewoon gratis.”

Waarom dit initiatief?

“Wij zijn zelf bovengemiddelde horecabezoekers en smartphonegebruikers en het idee is dan ook in de praktijk ontstaan. Er bestaat al een vergelijkbaar alternatief waarmee consumenten kunnen bestellen en betalen. Wij hebben gekozen om ons te focussen op het bestellen alleen omdat er teveel kosten gemoeid zijn met betalingen. Een andere reden hiervoor is dat er op dit moment geen goed alternatief beschikbaar is. Alle alternatieven zijn duur of klantonvriendelijk. Als wij een betaalmogelijkheid opnemen in onze app dan zal dit modulair gebeuren en kan de betreffende horecaondernemer daarvoor kiezen. Voor nu vinden wij het belangrijk dat de horecaondernemer betaald wordt op de manier waarop hij dat gewend is. Voor de horecaondernemer verandert er feitelijk niets in de manier van betalen. De horeca zal voordelen ondervinden omdat de gemiddelde omzet zal toenemen en klanten tevredener zullen zijn.”

Hoe werkt PLingh?

“In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe PLingh werkt. Daarnaast kun je via de Android-app of iPhone-app de demomode uitproberen. De consument hoeft niet langer meer te wachten met bestellen, maar gaat zitten, download de app, scant de unieke code op de tafel, vult eenmalig zijn telefoonnummer in en ontvangt een sms ter verificatie. Vervolgens kan de eerste bestelling geplaatst worden. Het werkt makkelijk, leuk en snel. Wij geven de consument ook de mogelijkheid om de bestelling te delen via Twitter of Facebook. ”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Er zijn in inmiddels tientallen horecagelegenheden die voor PLingh gekozen hebben. De app wordt gebruikt op verschillende locaties zoals in servicebioscopen waar je drankje bezorgd wordt tijdens de film. De horecaondernemers en hun gasten zijn erg enthousiast. De resultaten zijn beter dan we gedacht hadden. Omdat PLingh is gekoppeld aan het kassasysteem, hoeft de ondernemer de bestelling niet meer handmatig in te voeren achteraf.”

Wie is er betrokken bij PLingh?

PLingh is medio 2011 opgericht door 3 ondernemers. Eind 2011 is een investeringsmaatschappij ingestapt om de groei te financieren.”