Dayhaps: Volg je favoriete online agenda's

dayhapsonlineagendalogoklein

Een groep jonge Tilburgse ondernemers heeft onlangs een nieuw social agenda-platform gelanceerd voor pc en smartphone, in acht talen. Dayhaps neemt het daarmee op tegen de grootheden van deze tijd, zoals Google, Yahoo en Msn Agenda en indirect natuurlijk Facebook-events. Wesley van de Wiel, CEO van Dayhaps, vertelt.

Wat is Dayhaps?

"Dayhaps is een gratis online agendaplatform waarin gebruikers eenvoudig hun persoonlijke en zakelijke agenda’s kunnen beheren en delen, met bijvoorbeeld familieleden. Door de eenvoudige app voor iPhone, iPad en Android is afspraken maken nog nooit zo simpel geweest. Uitnodigingen die de gebruiker ontvangt worden met één klik op de agenda geplaatst. Daarnaast kun je op Dayhaps eenvoudig je favoriete agenda’s volgen met één klik. Alle Haps (evenementen) van publieke agenda’s worden zichtbaar bij de gebruikers op de persoonlijke agenda. En wanneer er iets verandert in één van de publieke agenda’s, krijgen alle volgers hiervan bericht. Ideaal voor familie's, sportverenigingen met veel leden, café, theaters en scholen."

android
iphone5
onlinefreecalendardayhapsscreenshot
freecalendardayhapsbrowseandfollowpubliccalendars
uitlegscreen

Waarom dit initiatief?

"Er is te weinig ontwikkeld in gratis agendabeheer en Dayhaps wil hier verandering in brengen. Het dagelijks leven word steeds drukker en er zijn zoveel agenda's die bijgehouden kunnen worden, waardoor mensen het vaak niet meer weten als er iets te doen is. Dit kunnen leerlingen zijn die snel willen weten wanneer een les is uitgevallen, maar ook leden van een sportvereniging die willen weten wanneer de trainingen of wedstrijden zijn en wanneer deze verzet of afgelast worden.

Ouders zouden graag op de hoogte willen blijven van de schoolroosters van kinderen, zwemles, familieleden en dan nog hun persoonlijke agenda. Wanneer is je favoriete tv-programma? Wat draait er in de bioscoop? Wat is er te doen in de omgeving? Vele vragen waarvan alle informatie opgezocht moet worden in verschillende apps of websites en soms zelfs kranten. Waarom niet de agenda's volgen van je interesse zodat je al deze informatie op één plek hebt, in één app in je eigen agenda? Dat is waar Dayhaps voor staat. Dayhaps wil uiteindelijk alle agenda's wereldwijd met elkaar verbinden."

Hoe werkt Dayhaps?

"Allereerst meld je je natuurlijk aan. Belangrijk, om Dayhaps goed tot zijn recht te laten komen, is dat je vrienden en familie ook uitnodigt om lid te worden. Wanneer ze lid zijn zoek je ze op en doe je een friendrequest zodat deze personen in je contactenlijst komen. Wanneer je nu een afspraak wilt maken met vrienden of familie klik je op 'Add Hap' (op mobiel 'Quick add') en dan vul je de gegevens in van de gebeurtenis. Vervolgens ga je naar het tabje 'vrienden uitnodigen' (op mobiel 'Invite') en dan selecteer je de personen die je wilt uitnodigen, waarna je klikt op 'Versturen'. De genodigden krijgen nu een notificatie op de telefoon met een uitnodiging. Wanneer je nu iets verandert aan de afspraak krijgen alle genodigden hiervan meteen bericht! Handig toch?

Voor de publieke agenda's ga je op de website naar 'Bladeren' of in het engels 'Browse'. Als je een publieke agenda wilt volgen klik je op 'Volgen'. Vervolgens worden al de Haps van die agenda zichtbaar op je eigen agenda. Op de mobiele telefoon ga je naar 'Public' en dan 'Browse'. Hier kun je bladeren door de categorieën en agenda's volgen met één klik door op 'Follow' te klikken. Eenvoudig zodat iedereen er mee overweg kan. Natuurlijk kun je op de mobiele telefoon ook gaan naar 'Search' en dan de agenda zoeken die je wilt volgen."

Wat zijn de belangrijkste facts?

Op 21 december is de beta-versie van Dayhaps gelanceerd voor desktop en iPhone, op 6 maart was Android aan de beurt. Er zijn nu al ruim 1900 publieke agenda's om te volgen. Momenteel heeft bijvoorbeeld eredivisieclub Willem II de agenda in eigen beheer genomen. En we hebben gebruikers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Amerika, Zuid Korea, Brazilië, Frankrijk en nog veel meer landen."

De belangrijkste leerpunten zijn voor de app en de samenwerking met de verenigingen, we zijn momenteel zoveel mogelijk feedback aan het verzamelen en achter de schermen al hard bezig met nog betere versies! Denk hierbij aan gebruikerservaring en functionaliteits uitbreidingen.

Wie is er betrokken bij Dayhaps?

"Het bedrijf Q-Promotions sponsort de drukwerken die verspreid worden op universiteiten, evenementen en sportlocaties. Hosted sponsort de complexe hostingoplossingen voor Dayhaps en de mobiele applicaties. Daarnaast heeft Bonheur Horeca Groep een mooie locatie ter beschikking gesteld voor de presentatie van Dayhaps. Ook steunt Bol Adviseurs Dayhaps met het ondernemerschap op diverse gebieden, waaronder juridische en ondernemings adviezen. Dayhaps is ten slotte nog opzoek naar investeerders."

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. Leuk dat wij ook genoemd worden. Wij vinden het in ieder geval een mooi platform en verwachten er veel van. Veel succes!

  2. Wellicht iets meer aandacht aan het design besteden?

  3. Super App! Ziet er goed uit en de website is ook heel gebruiksvriendelijk! Ik heb meteen heel mijn gezin aangemeld op Dayhaps nu kan ik alle agenda’s volgen en op de hoogte blijven van mijn gezin! Keep up the good work!

  4. Laura beerthakker |

    Ik manage mijn agenda via Dayhaps en het bevalt me goed, als ik iets verander dan verandert dit bij mijn leden en op mijn website. Gezien dit platform net gelanceerd is en nu al zo handig is belooft het nog veel goeds voor de toekomst.

  5. Zie veel overeenkomsten met http://www.iagenda.nl
    Wesley, eens praten?

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!