Gespot

UwFolderverspreiding: Vergelijkingssite verspreiden folders

0

Inzicht in verspreidingsvormen en kosten van folders. Een gesprek met Willie Martens over Uwfolderverspreiding.nl.

Wat doet de site?

“Uwfolderverspreiding.nl is de eerste vergelijkingssite in Nederland voor het verspreiden van folders. Deze website geeft een eenvoudig overzicht van de verschillende mogelijkheden voor verspreiding, zonder ingewikkelde en ondoorzichtige kostenstructuren en postcodeselecties. Door massa-inkoopvoordeel bij diverse verspreidbureaus in Nederland kan UwFolderverspreiding.nl aantrekkelijke prijzen bieden. Door de omvang en daarmee sterk concurrerende positie kunnen verzenders kwaliteit blijven afdwingen bij de diverse verspreiders.

Er kan een keuze worden gemaakt uit drie verschillende manieren van verspreiding. Men kan laten verspreiden via een plastic pakket (geseald) of zonder plastic pakket (ongeseald), samen met andere folders en/of een weekblad (ongeseald) of afzonderlijk met de dagelijkse post. In het laatste geval valt de folder met de ‘gewone’ post op de deurmat en met maximaal 2 andere folders, zodat de attentiewaarde van je folder aanzienlijk wordt verhoogd.”

Waarom deze site?

“Ondernemers willen ondersteund worden in het gehele communicatieproces en een onderdeel hiervan is folderverspreiding. Ondanks de gehele digitaliseringsslag is folderverspreiding nog ongekend populair. Het is echter ongelooflijk moeilijk en tijdrovend om een goed vergelijk in mogelijkheden en kosten te kunnen maken in de diverse verspreidingsvormen. De verspreidingsbranche zit vol met manieren van huis-aan-huis verspreiding, ondoorzichtige kostenstructuren, formele contracten en weinig transparantie. Een simpel voorbeeld is al de vergelijking in kosten per netto- of bruto- verspreidaantallen. Betaal je per folder die ook daadwerkelijk in de bus valt, of betaal je op basis van het aantal brievenbussen ongeacht het aantal folders dat er daadwerkelijk wordt verspreid? En krijg ik dan ook nog ineens transport-, verzekerings-, kostenindexering, bundelings- en registratiekosten ? De ene verspreiding is duidelijk de andere niet. Je zult ook ongetwijfeld eens tegen deze verrassingen zijn aangelopen. We vonden het tijd om daar verandering in te brengen. Helderheid en geen geheimen meer. Iedereen kan  zo een weloverwogen keuze voor de wijze van verspreiden maken.”

 

Hoe werkt de site?

“Bezoekers van de website maken in eerste instantie eenvoudig een postcodeselectie, door het invullen van een plaatsnaam of postcode. Daarbij kan men aangeven in welke straal (aantal kilometer) men wil laten verspreiden. Vervolgens worden van alle drie de verspreidmogelijkheden de postcodes met de bijbehorende netto aantallen getoond. Netto aantallen zijn de folders die ook daadwerkelijk bezorgd worden. Op basis hiervan wordt ook een vergelijkbaar tarief getoond. Vervolgens kun je zelf een selectie maken voor de postcodegebieden die je wenst te verspreiden en wordt eenvoudig een totaalprijs berekend. Totaalprijs is ook totaalprijs, zonder verrassingen meer. Natuurlijk is het ook mogelijk om vervolgens de gewenste verspreiddata te kiezen. Tenslotte kan de bestelling eenvoudig worden geplaatst en wordt de verspreiding ingepland. Indien gewenst verzorgen we daarbij ook het ontwerp-, en drukwerk van de folders. Zo nemen we je alle werk uit handen en kun je ervaren hoe eenvoudig een huis aan huis verspreiding geregeld kan worden.

 

Wat zijn de facts?

“De website UwFolderverspreiding.nl is pas enkele dagen online, dus over bezoekersaantallen en gebruikers kunnen we nu nog geen goede uitspraken doen. Wel kunnen we vertellen dat onze omgeving en de eerste klanten erg positief reageren op het gebruikersgemak. Ook de drie verspreidorganisaties zijn erg enthousiast en bereidwillig in de medewerking om een goede vergelijking te kunnen maken. De ene verspreiding is de andere niet en ook deze organisaties hechten er belang aan dat een klant de juiste informatie krijgt over wat hij kan verwachten.”

Wie maakt de site?

Uwfolderverspreiding.nl is in zijn geheel bedacht, ontworpen en gerealiseerd door InovaMedia BV. Van het idee en concept tot de praktische uitvoering is alles helemaal ingevuld door onze eigen medewerkers. Door onze expertise over de verspreidingswereld hadden we een goed beeld van de dagelijkse praktijk en de (on)mogelijkheden hierin. We hebben het project dan ook vanuit diverse invalshoeken (communicatie, vormgeving, digitale media en zoekmachine-optimalisatie) ingestoken. Door de website helemaal in eigen huis te realiseren, zijn we in staat om valkuilen meteen op te pakken en te verbeteren en tegelijk ook objectief te blijven over de verschillende verspreidingsvarianten en hierin een goed advies te kunnen blijven bieden.”