Gespot

Site gespot: WiseLine.com:

0

wiselineLaat zien wie je bent met een levensgrafiek. Top of flop?

Wat doet de WiseLine?
Met WiseLine kun je via een levensgrafiek laten zien wie je bent.

Accepteer cookies

Waarom WiseLine?
WiseLine is een widget-concept, waarmee gebruikers van social networks hun profiel kunnen verrijken. WiseLine speelt in op de tendens dat grote Social Networks opengaan voor apps van derden. De meeste widgets, bestaan nu nog uit vrij oppervlakkige ‘fun’ toepassingen, met relatief weinig toegevoegde waarde.

De belangrijkste motor van sociale netwerken is ‘self expression’. Dat is waar WiseLine perfect bij aansluit. Het is een geweldige gadget, waarmee gebruikers hun online identiteit kunnen vormgeven. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Wat je voorheen alleen kon beschrijven, kun je nu verbeelden met een kleine, gebruiksvriendelijke widget. Het is ontzettend leuk om de chronologie van je eigen leven in kaart te brengen. We verwachten dat gebruikers, wanneer ze eenmaal een WiseLine starten, zullen schaven aan de lijn, totdat deze voldoet aan hun zelfbeeld, om dat vervolgens met anderen te kunnen delen. Je WiseLine kun je bovendien fantastisch ‘pimpen’ waardoor deze echt uniek wordt.”

wiseline-home.jpg

Hoe werkt de WiseLine?
quickstart.jpg“Om een WiseLine te maken, moeten gebruikers nu nog een profiel aanmaken op WiseLine.com. Door mijlpalen in je leven te waarderen ontstaat automatisch jouw WiseLine. We zijn voorbereid op OpenSocial en wanneer Hyves en MySpace ook zover zijn, hoeft de gebruiker niet meer naar WiseLine.com om een profiel aan te maken, maar kan hij binnen Hyves of MySpace zijn WiseLine bouwen. Wanneer Hyves onze embedcode heeft goedgekeurd (dat zal een dezer dagen gebeuren) kunnen gebruikers WiseLine wel al vast als gadget toevoegen aan hun profiel.”

Wat zijn de facts van WiseLine?
“Nog geen facts. Alleen Ambitie. We lanceerden afgelopen weekend in Nederland, onze thuisbasis, die we als proeftuin beschouwen. Hoewel WiseLine in één zin uit te leggen is, is het technisch vrij complex. Daardoor dreigt usability een ondergeschoven kindje te worden. Gebruiksvriendelijkheid beschouwen we op dit moment als de belangrijkste kritische factor. Tegelijkertijd zullen we internationaal uitrollen. Te beginnen met de VS. We concurreren met de wereld en het zal waarschijnlijk niet lang duren, voordat dit concept wordt gekopieerd. We moeten dus zorgen dat wij eerste zijn met dit concept in de VS, op de grootste Europese markten, in India, in Zuid Korea en in China.”

Wie zitten er achter WiseLine?
“Hans Hoornstra (CEO) en Philippe Theunissen (COO). Philippe (1982) behaalde zijn master Artificial Intelligence aan de Universiteit van Maastricht en studeerde afgelopen jaar cum laude af aan Vrije Universiteit Brussel (Management). Als student was hij al ondernemer met zijn bedrijf Flep-Tech Intelligence met 4 werknemers.”

Frankwatching in gesprek met Hans Hoornstra van Wiseline

Wat is het?

Waarom dit initiatief?

Hoe werkt het?

Wat zijn de belangrijkste facts?

Wie is er bij betrokken?