Social media

Instagram: de beste marketing-lessen van grote merken [infographic]

0

Instagram is een van de snelstgroeiende socialmedia-platformen van dit moment. De app is niet alleen populair om vakantiekiekjes of leuke foto’s met vrienden te delen. Steeds meer ondernemers en merken zijn actief op Instagram en zetten het platform op creatieve wijze in om in contact te komen met hun doelgroep én de klantenbinding te versterken.

Instagram nog niet bij iedere ondernemer populair

Maar nog niet alle ondernemers zijn overtuigd van de mogelijkheden van Instagram. Dat toont onderstaande infographic van M2 on Hold. Uit de cijfers blijft dat slechts 36 procent van de marketeers Instagram heeft geïntegreerd in hun marketingactiviteiten, tegenover 93 procent voor Facebook.

De grootste groep Instagram-gebruikers zijn jongeren in de leeftijd van 18 tot 29 jaar. Van deze leeftijdscategorie is iets meer dan de helft actief op Instagram. Van de volwassenen van 30 tot 49 jaar is een kwart actief. Slechts 11 procent van de 50-plussers en 6 procent van de 65-plussers gebruikt Instagram.

Lessen uit de praktijk

Om de mogelijkheden van Instagram duidelijk te maken, hebben de makers van de onderstaande visual een aantal voorbeelden verzameld van merken die actief zijn op Instagram. Denk aan Oreo die het account met name inzet om grappige en creatieve situaties van ‘hun’ koekje te delen. Of FedEx met foto’s met als thema ‘FedEx in the wild’. Ze stimuleren hun volgers om foto’s in te sturen met een FedEx vlieg- of voertuig in bijzondere situaties.

Wil je meer weten over Instagram als marketingmiddel of de tips lezen om jouw Instagram-strategie op te zetten? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. Misschien heb je zelf een mooi voorbeeld van een (Nederlands) bedrijf of merk dat Instagram op een mooie manier inzet als marketingmiddel én jou inspireert. Deel het met andere FW-lezers via een reactie!

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.