Social media

Gebruik hashtags & 2 andere tips voor LinkedIn

0

LinkedIn is hot, interactiever en actueler dan ooit. Maak jij goed gebruik van hashtags? Heb je wel eens moeite met het taggen van personen? En wist je dat je bedrijfsinformatie op 2 plekken moet updaten? 3 handige LinkedIn-tips!

Accepteer cookies

1. Tag-truc

Iemand taggen op Twitter en Instagram is heel gebruikelijk. Als je moeite hebt om iemand te taggen op LinkedIn, probeer dan uiteraard eerst het @-teken voordat je de naam intypt. Als dat niet werkt, kun je naast de naam ook de organisatie toevoegen. Dan komt de persoon vaak wel naar voren!

2. Gebruik hashtags

Ook op LinkedIn worden hashtags steeds belangrijker. Voeg ze te om ook op relevante onderwerpen zichtbaar te worden. Hoe? Plaats na de beschrijving bij een post een witregel, met daaronder 3 tot 5 hashtags. Zo blijven de berichten overzichtelijk. Check veelgebruikte hashtags, zoals  #LinkedInTips, ook deze video kun je daar op die manier vinden.

3. Pas op 2 plekken bedrijfsinformatie aan

Geef je je company description op LinkedIn een update? Dit moet je doorvoeren op 2 plekken, in zowel de Nederlandse als Engelse versie. Anders blijven er 2 versies van je organisatie-beschrijving bestaan. Wissel hiervoor van taal in de admin overview. Bonustip: ook hier is het slim enkele hashtags toe te voegen, die relevant zijn voor jouw organisatie.

Heb jij nog handige LinkedIn-tips? Deel ze hieronder in de comments.